Crypto nieuws

Crypto exchange Zipmex staakt handelsactiviteiten in Thailand

Femke Wassink

2023-11-26

Leestijd: 2 minuten

*

In de dynamische wereld van cryptocurrency speelt regelgeving een sleutelrol. Zipmex heeft hierin een belangrijke stap gezet. De exchange kondigt aan dat alle handel in digitale activa in Thailand per direct wordt opgeschort.

Toewijding aan lokale regelgeving

Deze actie onderstreept de toewijding van de crypto exchange om te voldoen aan de lokale regelgeving. Op 25 november maakte Zipmex in een verklaring bekend dat ze hun activiteiten tijdelijk staken.

De exchange wil in lijn zijn met de eisen van de Securities and Exchange Commission in Thailand. Dit is een cruciale zet voor Zipmex om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsvoering voldoet aan de gestelde criteria van de SEC.

Opgeschort vanaf 25 november

Vanaf 25 november 2023, 13:00 uur, zijn de handel en stortingen van alle soorten activa tijdelijk opgeschort. Klanten moeten direct contact opnemen met de exchange als ze fondsen of activa willen opnemen.

Na 31 januari 2024, wanneer de mogelijkheid tot opnemen via de website en mobiele app wordt stopgezet, moeten klanten zich wenden tot de klantenservice voor hun opnames.

Zipmex vertraagde betalingen aan klanten

Deze stap van Zipmex volgt op een reeks uitdagingen waarmee de exchange recentelijk te maken heeft gehad. In april van dit jaar werd bekend dat crypto exchange Zipmex betalingen aan klanten vertraagde.

Dit in een poging om "maximale rendementen voor klanten te realiseren". In Singapore vroeg de exchange om een langere moratorium periode op zijn schulden vanwege liquiditeitsproblemen.

Roerige periode voor Zipmex

Dit toont aan dat Zipmex door een roerige periode gaat. Op 10 januari van dit jaar was de exchange ook het middelpunt van een nieuw onderzoek door de SEC van Thailand. Er zouden lokale regels worden overtreden.

De volgende dag kreeg Zipmex van de SEC slechts 24 uur de tijd om toe te geven of te ontkennen dat ze zonder toestemming opereerden als een beheerder van digitale activa fondsen.

Aangifte om tekortkoming Digital Assets Act

Onderzoeken naar de exchange waren al enige tijd aan de gang. In september 2022 deed de SEC aangifte tegen Zipmex en medeoprichter Akalarp Yimwilai bij de lokale politie. Dit omwille van de niet-naleving van lokale wetten.

De SEC legde uit dat Zipmex geen informatie over digitale portemonnees en crypto transacties had verstrekt. Dit is in overeenstemming met de Digital Assets Act van het land.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.