Crypto nieuws

    Crypto industrie fel op EU die unhosted wallets wil blokkeren

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De crypto industrie reageert fel tegen een stemming van het EU parlement. De commissie stemt voor een harde regelgeving. Dit betreft KYC en anti-witwas regels voor unhosted wallets. 

    Identiteit verifiëren

    Brian Armstrong van Coinbase is hier niet blij mee. De nieuwe richtlijnen vereisen dat crypto dienstverleners de identiteit van elke unhosted wallet verifiëren. 

    Dat terwijl elke transactie boven de € 1.000 moet worden gemeld aan de autoriteiten. De CEO van Coinbase ventileert zijn frustraties via Twitter. Hij benadrukt de absurditeit van de verificatieplicht.

    Via Twitter laat Brian Armstrong het volgende weten:

    "Stel je voor dat de EU je bank zou verplicht om je aan te geven bij de autoriteiten. Bijvoorbeeld als je de huur betaalt of je neef geld leent. Alleen maar omdat de transactie meer dan 1.000 euro is. De EU eist dat jouw bank informatie over jouw neef verzamelt en verifieert. Voordat je het geld mag sturen."

    Wijzigingen per 31 maart

    Het voorstel maakte deel uit van een wijziging van de verordening voor transacties. Deze wordt op 31 maart goedgekeurd. Dat gebeurt door verschillende commissies.

    Dit zijn de commissie voor economische en monetaire zaken, burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. De regels moeten worden goedgekeurd via trialoog onderhandelingen.

    Dat gebeurt tussen het Parlement, de Raad en de Commissie van de Europese Unie. Als de regels ongewijzigd blijven krijgt de industrie tot 18 maanden de tijd om de wetgeving te implementeren.

    Angst boven vrijheid

    Ook CEO Pascal Gaunthier van Ledger neemt geen blad voor de mond. Hij stelt dat het Europese Parlement angst verkiest boven vrijheid. Hij laat weten:

    "Er is zojuist gestemd over een nieuwe verordening. Die maakt de weg vrij voor een massaal toezichtregime over het financiële landschap van Europa."

    Impact op Bitcoin

    Het nieuws heeft impact op de prijs van Bitcoin. Deze daalt in 24 uur met 4,5%. Op dit moment staat de munt op $45.243. Ethereum daalt binnen hetzelfde tijdsbestek met 3,7% tot $ 3.282.

    Het Europese Unstoppable Finance betreurt het nieuws. Het bedrijf hoopt dat de voorstellen in de komende onderhandelingen worden afgeschoten. De firma laat weten:

    "De amendementen zijn een tegenslag voor crypto in de EU. Ze moeten worden ingetrokken." 

    Grote teleurstelling

    Ook Patrick Hansen van Unstoppable Finance gebruikt Twitter om zijn woede te uiten. Hij noemt de voorstellen een grote teleurstelling en een bedreiging voor de individuele privacy.

    "Het introduceert onhaalbare wallet verificatie en niet te rechtvaardigen rapportage eisen voor crypto bedrijven. Deze ervaren massaal nadelige effecten.Voor zowel de EU burgers als de bedrijven."

    Hij merkt op dat het aanbieders van crypto diensten moeilijk of zelfs onmogelijk wordt gemaakt. Daarmee doelt Hansen op het verifiëren van een unhosted tegenhanger.

    Transacties stopzetten

    Hansen van Unstoppable Finance waarschuwt dat sommige bedrijven hun transacties met unhosted wallets stopzetten. Dit om compliant te blijven en hun rechtspositie niet in gevaar te brengen.

    Kleine bedrijven vinden de potentiële operationele kosten van de naleving te duur. Dit kunnen ze in dat geval overlaten aan de grote en gevestigde spelers. Uiteraard heeft dit marktconsolidatie tot gevolg. 

    Hansen is toch ook optimistisch. De regels kunnen tijdens de onderhandelingen worden afgezwakt. Dit aangezien sommige leden van de commissie kritiek hebben geuit over de verordeningen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.