Crypto nieuws

Crypto industrie fel op EU die unhosted wallets wil blokkeren

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De crypto industrie reageert fel tegen een stemming van het EU parlement. De commissie stemt voor een harde regelgeving. Dit betreft KYC en anti-witwas regels voor unhosted wallets. 

Identiteit verifiëren

Brian Armstrong van Coinbase is hier niet blij mee. De nieuwe richtlijnen vereisen dat crypto dienstverleners de identiteit van elke unhosted wallet verifiëren. 

Dat terwijl elke transactie boven de € 1.000 moet worden gemeld aan de autoriteiten. De CEO van Coinbase ventileert zijn frustraties via Twitter. Hij benadrukt de absurditeit van de verificatieplicht.

Via Twitter laat Brian Armstrong het volgende weten:

"Stel je voor dat de EU je bank zou verplicht om je aan te geven bij de autoriteiten. Bijvoorbeeld als je de huur betaalt of je neef geld leent. Alleen maar omdat de transactie meer dan 1.000 euro is. De EU eist dat jouw bank informatie over jouw neef verzamelt en verifieert. Voordat je het geld mag sturen."

Wijzigingen per 31 maart

Het voorstel maakte deel uit van een wijziging van de verordening voor transacties. Deze wordt op 31 maart goedgekeurd. Dat gebeurt door verschillende commissies.

Dit zijn de commissie voor economische en monetaire zaken, burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. De regels moeten worden goedgekeurd via trialoog onderhandelingen.

Dat gebeurt tussen het Parlement, de Raad en de Commissie van de Europese Unie. Als de regels ongewijzigd blijven krijgt de industrie tot 18 maanden de tijd om de wetgeving te implementeren.

Angst boven vrijheid

Ook CEO Pascal Gaunthier van Ledger neemt geen blad voor de mond. Hij stelt dat het Europese Parlement angst verkiest boven vrijheid. Hij laat weten:

"Er is zojuist gestemd over een nieuwe verordening. Die maakt de weg vrij voor een massaal toezichtregime over het financiële landschap van Europa."

Impact op Bitcoin

Het nieuws heeft impact op de prijs van Bitcoin. Deze daalt in 24 uur met 4,5%. Op dit moment staat de munt op $45.243. Ethereum daalt binnen hetzelfde tijdsbestek met 3,7% tot $ 3.282.

Het Europese Unstoppable Finance betreurt het nieuws. Het bedrijf hoopt dat de voorstellen in de komende onderhandelingen worden afgeschoten. De firma laat weten:

"De amendementen zijn een tegenslag voor crypto in de EU. Ze moeten worden ingetrokken." 

Grote teleurstelling

Ook Patrick Hansen van Unstoppable Finance gebruikt Twitter om zijn woede te uiten. Hij noemt de voorstellen een grote teleurstelling en een bedreiging voor de individuele privacy.

"Het introduceert onhaalbare wallet verificatie en niet te rechtvaardigen rapportage eisen voor crypto bedrijven. Deze ervaren massaal nadelige effecten.Voor zowel de EU burgers als de bedrijven."

Hij merkt op dat het aanbieders van crypto diensten moeilijk of zelfs onmogelijk wordt gemaakt. Daarmee doelt Hansen op het verifiëren van een unhosted tegenhanger.

Transacties stopzetten

Hansen van Unstoppable Finance waarschuwt dat sommige bedrijven hun transacties met unhosted wallets stopzetten. Dit om compliant te blijven en hun rechtspositie niet in gevaar te brengen.

Kleine bedrijven vinden de potentiële operationele kosten van de naleving te duur. Dit kunnen ze in dat geval overlaten aan de grote en gevestigde spelers. Uiteraard heeft dit marktconsolidatie tot gevolg. 

Hansen is toch ook optimistisch. De regels kunnen tijdens de onderhandelingen worden afgezwakt. Dit aangezien sommige leden van de commissie kritiek hebben geuit over de verordeningen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.