Crypto nieuws

Bitcoin ETF uitgevers lanceren 3 crypto advertenties in 48 uur

Redactie

2023-12-21

Leestijd: 2 minuten

*

Deze week zijn er 3 commercials voor Bitcoin ETF's verschenen. Dat terwijl de marketingstrijd tussen concurrerende vermogensbeheerders verhit raakt.

Crypto marketing oorlog

Uitgevers van ETF's hebben 2 nieuwe salvo's afgevuurd in een zich ontwikkelende crypto marketingoorlog. Ze hebben in 48 uur in totaal 3 crypto advertenties uitgerold.

Bitwise lanceerde de eerste Bitcoin ETF advertentie op 18 december met acteurJonathan Goldsmith. Hij is bekend van zijn rol als "De meest interessante man ter wereld".

Deze uitspraak verwijst naar een reclamecampagne die Goldsmith deed voor Dos Equis bier.

Hashdex reageert op Bitwise

Op 20 december publiceerde Hashdex zijn crypto advertentie met de teksten "Aandelen zijn geen crypto, vaste inkomsten zijn geen crypto, edelmetalen? Nee, ook geen crypto."

Bitwise reageerde toen met nog een korte advertentie met Goldsmith op 20 december.

"Ik dacht dat je wel zou willen weten dat je de groeten krijgt van Satoshi."

Bitwise is winnaar volgens social media

De consensus van reacties op sociale media was dat de advertentiecampagne van Bitwise als beste uit de bus kwam. Beiden verspreiden toch een gelijke boodschap.

Het is opvallend dat de branding van de vermogensbeheerders een buitensporig vertrouwen tonen in een financieel product dat nog steeds wacht op regelgevende goedkeuring.

Analisten schatten de kansen dat de SEC de ETF's goedkeurt op 90% tegen 10 januari.

"Wacht maar tot BlackRock Djokovic inzet"

Op 20 december gaf CEO van JAN3 Samson Mow commentaar op de betekenis van de marketingcampagnes. Mow legde uit dat de bedrijven die strijden voor een plek BTC ETF allemaal met elkaar concurreren voor investeerders, instroom en beheerd vermogen.

Daarbij zijn branding hun primaire wapens. Mow verwacht nog meer interessante ads:

"Deze strijd om Bitcoin ETF's gaat verhit worden. Meer dan wij ons kunnen voorstellen. Als je denkt dat Jonathan Goldsmith interessant, wacht dan maar op de ad van BlackRock."

"BlackRock heeft een ad gemaakt met Novak Djokovic. Die zegt 'Bitcoin is voor winnaars'. Of de Fidelity Super Bowl ad met Michael Saylor die zegt dat er geen tweede beste ETF is."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.