Crypto nieuws

Crypto wereld niet blij met voorgestelde Belastingregels Biden

Redactie

2023-08-27

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs nieuwe belastingregels voor crypto voorgesteld. Daar is de crypto gemeenschap is er niet blij mee. Zij zijn bang dat dit de zoveelste stap is die Amerikaanse crypto bedrijven richting de uitgang duwt.

Nieuwe formulieren voor digitale assets

Op 25 augustus heeft de Internal Revenue Service ,de Amerikaanse belastingdienst, nieuwe regels voorgesteld voor het verhandelen van digitale assets. De IRS wil dat makelaars nieuwe formulieren gebruiken om belastingaangiftes makkelijker te maken.

De belastingdienst laat weten dat dit zou bijdragen in het tegengaan van belastingontduiking.

Koude douche volgens experts

CEO van Messari Ryan Selkis was één van de eerste experts die zijn ongenoegen uitte. Hij gelooft dat als Biden wordt herkozen, de crypto wereld in de Verenigde Staten wel eens een koude douche kan krijgen.

President van crypto venture firma CoinFund Chris Perkins zit op dezelfde lijn. Volgens hem zullen deze regels alleen maar zorgen voor een afname van innovatie in de VS. Dat terwijl andere landen met sprongen vooruitgaan.

Traditionele assets versus digitale assets

Ook Kristin Smith, CEO van de Blockchain Association, is sceptisch. Ze benadrukt dat digitale assets niet zomaar op één hoop gegooid kunnen worden met traditionele assets. Zoals aandelen of onroerend goed. Smith laat in een reactie weten;

"De crypto wereld is heel anders en de regels moeten daarop aangepast worden."

Deze belastingregels komen na Biden's eerdere suggestie om belastingen te heffen op crypto-mining. Voeg daar de waarschuwing van Grayscale Investments CEO Michael Sonnenschein aan toe over hoe de SEC bedrijven wegjaagt en je ziet een duidelijke trend.

Crypto innovatie VS loopt gevaar

CEO van Ripple Brad Garlinghouse beweert dat de crypto wereld al begint te verschuiven. Landen zoals Australië, het Verenigd Koninkrijk en Singapore lopen voor op de Verenigde Staten als het gaat om crypto regulering.

Als het zo doorgaat is Amerika straks niet meer de plek waar je moet zijn voor crypto innovatie. De nieuwe belastingregels voor crypto zorgen voor behoorlijk wat onrust. Terecht, want de regels kunnen de innovatie behoorlijk in de weg zitten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.