Crypto nieuws

  Crypto wereld niet blij met voorgestelde Belastingregels Biden

  Redactie

  2023-08-27

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs nieuwe belastingregels voor crypto voorgesteld. Daar is de crypto gemeenschap is er niet blij mee. Zij zijn bang dat dit de zoveelste stap is die Amerikaanse crypto bedrijven richting de uitgang duwt.

  Nieuwe formulieren voor digitale assets

  Op 25 augustus heeft de Internal Revenue Service ,de Amerikaanse belastingdienst, nieuwe regels voorgesteld voor het verhandelen van digitale assets. De IRS wil dat makelaars nieuwe formulieren gebruiken om belastingaangiftes makkelijker te maken.

  De belastingdienst laat weten dat dit zou bijdragen in het tegengaan van belastingontduiking.

  Koude douche volgens experts

  CEO van Messari Ryan Selkis was één van de eerste experts die zijn ongenoegen uitte. Hij gelooft dat als Biden wordt herkozen, de crypto wereld in de Verenigde Staten wel eens een koude douche kan krijgen.

  President van crypto venture firma CoinFund Chris Perkins zit op dezelfde lijn. Volgens hem zullen deze regels alleen maar zorgen voor een afname van innovatie in de VS. Dat terwijl andere landen met sprongen vooruitgaan.

  Traditionele assets versus digitale assets

  Ook Kristin Smith, CEO van de Blockchain Association, is sceptisch. Ze benadrukt dat digitale assets niet zomaar op één hoop gegooid kunnen worden met traditionele assets. Zoals aandelen of onroerend goed. Smith laat in een reactie weten;

  "De crypto wereld is heel anders en de regels moeten daarop aangepast worden."

  Deze belastingregels komen na Biden's eerdere suggestie om belastingen te heffen op crypto-mining. Voeg daar de waarschuwing van Grayscale Investments CEO Michael Sonnenschein aan toe over hoe de SEC bedrijven wegjaagt en je ziet een duidelijke trend.

  Crypto innovatie VS loopt gevaar

  CEO van Ripple Brad Garlinghouse beweert dat de crypto wereld al begint te verschuiven. Landen zoals Australië, het Verenigd Koninkrijk en Singapore lopen voor op de Verenigde Staten als het gaat om crypto regulering.

  Als het zo doorgaat is Amerika straks niet meer de plek waar je moet zijn voor crypto innovatie. De nieuwe belastingregels voor crypto zorgen voor behoorlijk wat onrust. Terecht, want de regels kunnen de innovatie behoorlijk in de weg zitten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.