Crypto nieuws

    Crypto platformen geven miljoenen uit voor Super Bowl advertentie

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Twee crypto platformen geven miljoenen uit voor een Super Bowl 2022 advertentie. Crypto.com en FTX zijn samen goed voor een bedrag van ,5 miljoen.

    Crypto en FTX

    Crypto.com heeft een Super Bowl advertentie gekocht van NBC. Ook de advertentie van FTX wordt op 13 februari uitgezonden. 

    Volgens de media heeft Crypto.com ,5 miljoen betaald voor een sport van 30 seconden. Dat is één miljoen meer dan wat CBS vorig jaar vroeg.

    In november betaalde het platform ook al miljoen voor een deal. De komende 20 jaar gaat het Staples Center in Los Angeles door het leven als de Crypto.com Arena.

    Miami Heat

    Ook FTX loopt niet achter en deelt mee in deze trend. Het platform spendeert miljoen aan een reclamespot tijdens de Super Bowl van 2022. 

    Eerder dit jaar heeft ook dit platform een deal gemaakt. FTX betaalde miljoen voor Miami Heat.

    Advertentiebeleid

    Cryptocurrency bedrijven tonen steeds meer belangstelling voor advertenties. Daartoe heeft Facebook en Google zijn advertentiebeleid aangepast.

    Meta heeft zijn advertentiemogelijkheden voor de activa klasse uitgebreid.  Dat terwijl cryptocurrency advertenties hun comeback maken op Google. 

    Sommige regelgevers hanteren een streng beleid voor crypto promotie in de media. De Britse reclame code commissie heeft recent de fan tokens van Arsenal opgerold.

    Dat gebeurde na het verbreken van de gedragscode. Ook heeft het 7 crypto advertenties verboden. Dit omwille van misleidende promoties. Verwacht wordt dat toezichthouders met nieuwe richtlijnen komen.

    Zelfregulering 

    In India heeft de Blockchain and Crypto Assets Council de advertenties een gestandaardiseerde zelfregulering toebedeeld. Totdat er een kader is opstelt.

    Canada heeft hier nog sneller op ingespeeld. In september heeft de IIROC al promotie richtlijnen voor cryptocurrency platforms uitgevaardigd.

    Legitieme zorgen

    Met zoveel ruimte zijn er legitieme zorgen rondom crypto advertenties. Dat laat Kathy Kraninger weten. De voormalig directeur van het Consumer Financial Protection Bureau in de Verenigde Staten zegt:

    “Veel van deze advertenties zijn ontworpen om FOMO te creëren. Terecht, want de crypto ruimte is een zeer dynamische plaats met veel mogelijkheden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat FOMO vaak bijdraagt aan fraude. Dit omdat het consumenten en investeerders dwingt tot het nemen van snelle beslissingen.”

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.