Crypto nieuws

  Crypto platformen geven miljoenen uit voor Super Bowl advertentie

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Twee crypto platformen geven miljoenen uit voor een Super Bowl 2022 advertentie. Crypto.com en FTX zijn samen goed voor een bedrag van ,5 miljoen.

  Crypto en FTX

  Crypto.com heeft een Super Bowl advertentie gekocht van NBC. Ook de advertentie van FTX wordt op 13 februari uitgezonden. 

  Volgens de media heeft Crypto.com ,5 miljoen betaald voor een sport van 30 seconden. Dat is één miljoen meer dan wat CBS vorig jaar vroeg.

  In november betaalde het platform ook al miljoen voor een deal. De komende 20 jaar gaat het Staples Center in Los Angeles door het leven als de Crypto.com Arena.

  Miami Heat

  Ook FTX loopt niet achter en deelt mee in deze trend. Het platform spendeert miljoen aan een reclamespot tijdens de Super Bowl van 2022. 

  Eerder dit jaar heeft ook dit platform een deal gemaakt. FTX betaalde miljoen voor Miami Heat.

  Advertentiebeleid

  Cryptocurrency bedrijven tonen steeds meer belangstelling voor advertenties. Daartoe heeft Facebook en Google zijn advertentiebeleid aangepast.

  Meta heeft zijn advertentiemogelijkheden voor de activa klasse uitgebreid.  Dat terwijl cryptocurrency advertenties hun comeback maken op Google. 

  Sommige regelgevers hanteren een streng beleid voor crypto promotie in de media. De Britse reclame code commissie heeft recent de fan tokens van Arsenal opgerold.

  Dat gebeurde na het verbreken van de gedragscode. Ook heeft het 7 crypto advertenties verboden. Dit omwille van misleidende promoties. Verwacht wordt dat toezichthouders met nieuwe richtlijnen komen.

  Zelfregulering 

  In India heeft de Blockchain and Crypto Assets Council de advertenties een gestandaardiseerde zelfregulering toebedeeld. Totdat er een kader is opstelt.

  Canada heeft hier nog sneller op ingespeeld. In september heeft de IIROC al promotie richtlijnen voor cryptocurrency platforms uitgevaardigd.

  Legitieme zorgen

  Met zoveel ruimte zijn er legitieme zorgen rondom crypto advertenties. Dat laat Kathy Kraninger weten. De voormalig directeur van het Consumer Financial Protection Bureau in de Verenigde Staten zegt:

  “Veel van deze advertenties zijn ontworpen om FOMO te creëren. Terecht, want de crypto ruimte is een zeer dynamische plaats met veel mogelijkheden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat FOMO vaak bijdraagt aan fraude. Dit omdat het consumenten en investeerders dwingt tot het nemen van snelle beslissingen.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.