Crypto nieuws

Crypto platformen geven miljoenen uit voor Super Bowl advertentie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Twee crypto platformen geven miljoenen uit voor een Super Bowl 2022 advertentie. Crypto.com en FTX zijn samen goed voor een bedrag van ,5 miljoen.

Crypto en FTX

Crypto.com heeft een Super Bowl advertentie gekocht van NBC. Ook de advertentie van FTX wordt op 13 februari uitgezonden. 

Volgens de media heeft Crypto.com ,5 miljoen betaald voor een sport van 30 seconden. Dat is één miljoen meer dan wat CBS vorig jaar vroeg.

In november betaalde het platform ook al miljoen voor een deal. De komende 20 jaar gaat het Staples Center in Los Angeles door het leven als de Crypto.com Arena.

Miami Heat

Ook FTX loopt niet achter en deelt mee in deze trend. Het platform spendeert miljoen aan een reclamespot tijdens de Super Bowl van 2022. 

Eerder dit jaar heeft ook dit platform een deal gemaakt. FTX betaalde miljoen voor Miami Heat.

Advertentiebeleid

Cryptocurrency bedrijven tonen steeds meer belangstelling voor advertenties. Daartoe heeft Facebook en Google zijn advertentiebeleid aangepast.

Meta heeft zijn advertentiemogelijkheden voor de activa klasse uitgebreid.  Dat terwijl cryptocurrency advertenties hun comeback maken op Google. 

Sommige regelgevers hanteren een streng beleid voor crypto promotie in de media. De Britse reclame code commissie heeft recent de fan tokens van Arsenal opgerold.

Dat gebeurde na het verbreken van de gedragscode. Ook heeft het 7 crypto advertenties verboden. Dit omwille van misleidende promoties. Verwacht wordt dat toezichthouders met nieuwe richtlijnen komen.

Zelfregulering 

In India heeft de Blockchain and Crypto Assets Council de advertenties een gestandaardiseerde zelfregulering toebedeeld. Totdat er een kader is opstelt.

Canada heeft hier nog sneller op ingespeeld. In september heeft de IIROC al promotie richtlijnen voor cryptocurrency platforms uitgevaardigd.

Legitieme zorgen

Met zoveel ruimte zijn er legitieme zorgen rondom crypto advertenties. Dat laat Kathy Kraninger weten. De voormalig directeur van het Consumer Financial Protection Bureau in de Verenigde Staten zegt:

“Veel van deze advertenties zijn ontworpen om FOMO te creëren. Terecht, want de crypto ruimte is een zeer dynamische plaats met veel mogelijkheden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat FOMO vaak bijdraagt aan fraude. Dit omdat het consumenten en investeerders dwingt tot het nemen van snelle beslissingen.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.