Crypto nieuws

Cryptocurrency bedrijven ontvangen dagvaardingen van de SEC

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency markt bevindt zich op dit moment in een stroomversnelling. Dat terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bezig is met in kaart brengen van crypto bedrijven.

Daling aandeelwaarde van 27%

De regelgevende instantie heeft opnieuw een dagvaarding uitgegeven aan een cryptocurrency bedrijf. Dit keer aan Marathon Digital Holdings Inc. Volgens de rapporten zijn de aandelen met 27% gekelderd.

De dagvaarding heeft te maken met een partnerschap tussen Marathon Digital Holdings en een data faciliteit in Montana. Dat heeft het bedrijf onthult in de kwartaalaangifte.

Crypto mining bedrijf Marathon merkte ook op of de toezichthouders kunnen onderzoeken of het partnerschap met Beowulf in strijd is met de effectenwetgeving. 

Aandacht van de SEC is nooit goed nieuws

Chris Brendler van DA Davidson & Co heeft laten weten dat het nooit goed nieuws is wanneer de SEC de zaak volgt. De analist zegt dat er in het ergste geval een boete volgt. Het bedrijf zal niet veranderen.

De deal in kwestie werd bijna een jaar geleden ondertekend. De overeenkomst was gericht op het ontwikkelen van een Bitcoin mining operatie met lage energiekosten. 

Marathon verleent zijn medewerking aan de toezichthouders. Toch zijn aandeelhouders flink geschrokken van de dalende aandelenwaarde. Bitcoin tuimelde vlak daarna naar $ 60.000.

Ook Terraform Labs gedagvaard

Marathon Digital Holdings is niet het enige cryptocurrency bedrijf dat een dagvaarding van de SEC heeft ontvangen. Ook de onenigheid tussen Terraform Labs en SEC bereikte een nieuw niveau.

SEC heeft de rechtbank verzocht tot een dagvaarding voor onderzoek. Do Kwon spande daarop een rechtszaak aan tegen de SEC. De CEO van de crypto start-up vindt dat hij ten onrechte is gedagvaard.

De SEC zou zijn recht op een eerlijk proces hebben geschonden. De SEC verweerde zich tegen deze uitspraak en stapte naar de rechter om Terraform te kunnen dwingen om zich te schikken.

Republikeinen uiten bezwaar

De SEC heeft te lang gewacht met het verduidelijken en aanbieden van cryptocurrency regelgevingen. Daardoor lopen de spanningen en frustraties binnen de crypto markt op.

Dit heeft ook het politieke landschap in de Verenigde Staten verdeeld. Republikeinen zijn boos over de traagheid waarmee de regering de cryptocurrency definieert. 

De Republikeinen van de Amerikaanse Senaat hebben bezwaren geuit over de handhavingsacties van de SEC. Er moeten duidelijke regels worden uitgevaardigd. 

De Feds hebben in oktober aangegeven stappen te zullen zetten op het gebied van consumentenbescherming. De SEC zou een tweeledige aanpak verkennen wat de voortgang vertraagd.  Intussen blijft de handhaving door de SEC toenemen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.