Crypto nieuws

Cryptocurrency bedrijven ontvangen dagvaardingen van de SEC

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency markt bevindt zich op dit moment in een stroomversnelling. Dat terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bezig is met in kaart brengen van crypto bedrijven.

Daling aandeelwaarde van 27%

De regelgevende instantie heeft opnieuw een dagvaarding uitgegeven aan een cryptocurrency bedrijf. Dit keer aan Marathon Digital Holdings Inc. Volgens de rapporten zijn de aandelen met 27% gekelderd.

De dagvaarding heeft te maken met een partnerschap tussen Marathon Digital Holdings en een data faciliteit in Montana. Dat heeft het bedrijf onthult in de kwartaalaangifte.

Crypto mining bedrijf Marathon merkte ook op of de toezichthouders kunnen onderzoeken of het partnerschap met Beowulf in strijd is met de effectenwetgeving. 

Aandacht van de SEC is nooit goed nieuws

Chris Brendler van DA Davidson & Co heeft laten weten dat het nooit goed nieuws is wanneer de SEC de zaak volgt. De analist zegt dat er in het ergste geval een boete volgt. Het bedrijf zal niet veranderen.

De deal in kwestie werd bijna een jaar geleden ondertekend. De overeenkomst was gericht op het ontwikkelen van een Bitcoin mining operatie met lage energiekosten. 

Marathon verleent zijn medewerking aan de toezichthouders. Toch zijn aandeelhouders flink geschrokken van de dalende aandelenwaarde. Bitcoin tuimelde vlak daarna naar $ 60.000.

Ook Terraform Labs gedagvaard

Marathon Digital Holdings is niet het enige cryptocurrency bedrijf dat een dagvaarding van de SEC heeft ontvangen. Ook de onenigheid tussen Terraform Labs en SEC bereikte een nieuw niveau.

SEC heeft de rechtbank verzocht tot een dagvaarding voor onderzoek. Do Kwon spande daarop een rechtszaak aan tegen de SEC. De CEO van de crypto start-up vindt dat hij ten onrechte is gedagvaard.

De SEC zou zijn recht op een eerlijk proces hebben geschonden. De SEC verweerde zich tegen deze uitspraak en stapte naar de rechter om Terraform te kunnen dwingen om zich te schikken.

Republikeinen uiten bezwaar

De SEC heeft te lang gewacht met het verduidelijken en aanbieden van cryptocurrency regelgevingen. Daardoor lopen de spanningen en frustraties binnen de crypto markt op.

Dit heeft ook het politieke landschap in de Verenigde Staten verdeeld. Republikeinen zijn boos over de traagheid waarmee de regering de cryptocurrency definieert. 

De Republikeinen van de Amerikaanse Senaat hebben bezwaren geuit over de handhavingsacties van de SEC. Er moeten duidelijke regels worden uitgevaardigd. 

De Feds hebben in oktober aangegeven stappen te zullen zetten op het gebied van consumentenbescherming. De SEC zou een tweeledige aanpak verkennen wat de voortgang vertraagd.  Intussen blijft de handhaving door de SEC toenemen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.