Crypto nieuws

  Cryptocurrency beurzen overwegen een uitstapje naar aandelen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Populaire cryptocurrency beurzen overwegen een uitstapje naar de traditionele financiële wereld. Zowel FTX US en Bitstamp USA willen concurrent Robinhood verslaan.

  Activa experts

  FTX US werkt hard aan de introductie van aandelenhandel en tracking. Dat laat president Brett Harrison weten. De timing van het uitstapje is opmerkelijk.

  Robinhood heeft recent Steve Quirk aangenomen als hoofd aandelenmakelaar. Een man met veel ervaring in de traditionele financiën en de makelaardij.

  Volgende stop

  Dit kan een volgende stop zijn in de wereld van cryptocurrency. Mogelijk volgen er meer bedrijven die hun team gaan versterken met traditionele activa experts.

  Wat verandert er als crypto platformen met conventionele activa komen? In 2021 probeert Coinbase zijn hoogrentende cryptocurrency Lend te lanceren.

  Toezichthouders roepen het platform een halt toe met een wells notice. Coinbase moet het product voor een onbepaalde tijd van de markt halen.

  Obstakels

  Het Canadese Coinberry verklaart dat een registratie bij de toezichthouder dergelijke obstakels kan wegnemen. Obstakels die gericht zijn op het verhandelen van effecten.

  Ook Kristin Smith van Blockchain deelt haar mening. Dit met betrekking tot de verstrengeling van traditionele beurzen en cryptocurrency bedrijven. In een interview laat Smith weten:

  “Wat je met blockchain netwerken kunt doen is waardevol. Zeker voor het verhandelen van traditionele cryptocurrencies. Veel van dezelfde technologie kan worden gebruikt voor het upgraden van de infrastructuur. Dit voor de handel in traditionele activa.”

  Verbetering op komst

  Dit roept nog meer vragen op voor het toch al onzekere regelgevingskader. Smith zegt dat het snel beter kan worden. Zeker als partijen hun krachten bundelen.

  Daarmee doelt Smith op het Financial Crimes Enforcement Network, de IRS en de CFTC.

  “De regelgevers hebben een groeiend begrip van deze ruimte. We zien op dit moment ook een enorme vooruitgang in het Congres.”

  Mainstream duo?

  Het IMF merkt in zijn recente blog op dat crypto activa zich niet langer in de marge van het financiële systeem bevinden. 

  Ook is de aandelenmarkt en de crypto ruimte meer gecorreleerd dan ooit. Mede door de wereldwijde pandemie.

  Het goedkeuren van het samen aanbieden van de gecorreleerde activa klassen lijkt geen slecht idee. Dit kan de inkomstenstroom van het bedrijf diversifiëren.

  Lange winter

  De lange winter van 2021 duurt voort. Owen Lau van Oppenheimer & Co. vertelt daar het volgende over:

  “Een dalende prijs kan leiden tot een lager handelsvolume. Zeker als handelaren worden ontmoedigd om zich hiermee in te laten.”

  “Er is een mogelijkheid dat de digitale activa prijs plat gaat. Bijvoorbeeld als er een crypto winter volgt na een prijsdaling.”

  Sommige toonaangevende crypto exchanges hebben in januari al lagere handelsvolumes genoteerd.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.