Crypto nieuws

    Cryptocurrency beurzen overwegen een uitstapje naar aandelen

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Populaire cryptocurrency beurzen overwegen een uitstapje naar de traditionele financiële wereld. Zowel FTX US en Bitstamp USA willen concurrent Robinhood verslaan.

    Activa experts

    FTX US werkt hard aan de introductie van aandelenhandel en tracking. Dat laat president Brett Harrison weten. De timing van het uitstapje is opmerkelijk.

    Robinhood heeft recent Steve Quirk aangenomen als hoofd aandelenmakelaar. Een man met veel ervaring in de traditionele financiën en de makelaardij.

    Volgende stop

    Dit kan een volgende stop zijn in de wereld van cryptocurrency. Mogelijk volgen er meer bedrijven die hun team gaan versterken met traditionele activa experts.

    Wat verandert er als crypto platformen met conventionele activa komen? In 2021 probeert Coinbase zijn hoogrentende cryptocurrency Lend te lanceren.

    Toezichthouders roepen het platform een halt toe met een wells notice. Coinbase moet het product voor een onbepaalde tijd van de markt halen.

    Obstakels

    Het Canadese Coinberry verklaart dat een registratie bij de toezichthouder dergelijke obstakels kan wegnemen. Obstakels die gericht zijn op het verhandelen van effecten.

    Ook Kristin Smith van Blockchain deelt haar mening. Dit met betrekking tot de verstrengeling van traditionele beurzen en cryptocurrency bedrijven. In een interview laat Smith weten:

    “Wat je met blockchain netwerken kunt doen is waardevol. Zeker voor het verhandelen van traditionele cryptocurrencies. Veel van dezelfde technologie kan worden gebruikt voor het upgraden van de infrastructuur. Dit voor de handel in traditionele activa.”

    Verbetering op komst

    Dit roept nog meer vragen op voor het toch al onzekere regelgevingskader. Smith zegt dat het snel beter kan worden. Zeker als partijen hun krachten bundelen.

    Daarmee doelt Smith op het Financial Crimes Enforcement Network, de IRS en de CFTC.

    “De regelgevers hebben een groeiend begrip van deze ruimte. We zien op dit moment ook een enorme vooruitgang in het Congres.”

    Mainstream duo?

    Het IMF merkt in zijn recente blog op dat crypto activa zich niet langer in de marge van het financiële systeem bevinden. 

    Ook is de aandelenmarkt en de crypto ruimte meer gecorreleerd dan ooit. Mede door de wereldwijde pandemie.

    Het goedkeuren van het samen aanbieden van de gecorreleerde activa klassen lijkt geen slecht idee. Dit kan de inkomstenstroom van het bedrijf diversifiëren.

    Lange winter

    De lange winter van 2021 duurt voort. Owen Lau van Oppenheimer & Co. vertelt daar het volgende over:

    “Een dalende prijs kan leiden tot een lager handelsvolume. Zeker als handelaren worden ontmoedigd om zich hiermee in te laten.”

    “Er is een mogelijkheid dat de digitale activa prijs plat gaat. Bijvoorbeeld als er een crypto winter volgt na een prijsdaling.”

    Sommige toonaangevende crypto exchanges hebben in januari al lagere handelsvolumes genoteerd.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.