Crypto nieuws

Cryptocurrency beurzen overwegen een uitstapje naar aandelen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Populaire cryptocurrency beurzen overwegen een uitstapje naar de traditionele financiële wereld. Zowel FTX US en Bitstamp USA willen concurrent Robinhood verslaan.

Activa experts

FTX US werkt hard aan de introductie van aandelenhandel en tracking. Dat laat president Brett Harrison weten. De timing van het uitstapje is opmerkelijk.

Robinhood heeft recent Steve Quirk aangenomen als hoofd aandelenmakelaar. Een man met veel ervaring in de traditionele financiën en de makelaardij.

Volgende stop

Dit kan een volgende stop zijn in de wereld van cryptocurrency. Mogelijk volgen er meer bedrijven die hun team gaan versterken met traditionele activa experts.

Wat verandert er als crypto platformen met conventionele activa komen? In 2021 probeert Coinbase zijn hoogrentende cryptocurrency Lend te lanceren.

Toezichthouders roepen het platform een halt toe met een wells notice. Coinbase moet het product voor een onbepaalde tijd van de markt halen.

Obstakels

Het Canadese Coinberry verklaart dat een registratie bij de toezichthouder dergelijke obstakels kan wegnemen. Obstakels die gericht zijn op het verhandelen van effecten.

Ook Kristin Smith van Blockchain deelt haar mening. Dit met betrekking tot de verstrengeling van traditionele beurzen en cryptocurrency bedrijven. In een interview laat Smith weten:

“Wat je met blockchain netwerken kunt doen is waardevol. Zeker voor het verhandelen van traditionele cryptocurrencies. Veel van dezelfde technologie kan worden gebruikt voor het upgraden van de infrastructuur. Dit voor de handel in traditionele activa.”

Verbetering op komst

Dit roept nog meer vragen op voor het toch al onzekere regelgevingskader. Smith zegt dat het snel beter kan worden. Zeker als partijen hun krachten bundelen.

Daarmee doelt Smith op het Financial Crimes Enforcement Network, de IRS en de CFTC.

“De regelgevers hebben een groeiend begrip van deze ruimte. We zien op dit moment ook een enorme vooruitgang in het Congres.”

Mainstream duo?

Het IMF merkt in zijn recente blog op dat crypto activa zich niet langer in de marge van het financiële systeem bevinden. 

Ook is de aandelenmarkt en de crypto ruimte meer gecorreleerd dan ooit. Mede door de wereldwijde pandemie.

Het goedkeuren van het samen aanbieden van de gecorreleerde activa klassen lijkt geen slecht idee. Dit kan de inkomstenstroom van het bedrijf diversifiëren.

Lange winter

De lange winter van 2021 duurt voort. Owen Lau van Oppenheimer & Co. vertelt daar het volgende over:

“Een dalende prijs kan leiden tot een lager handelsvolume. Zeker als handelaren worden ontmoedigd om zich hiermee in te laten.”

“Er is een mogelijkheid dat de digitale activa prijs plat gaat. Bijvoorbeeld als er een crypto winter volgt na een prijsdaling.”

Sommige toonaangevende crypto exchanges hebben in januari al lagere handelsvolumes genoteerd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.