Crypto nieuws

Cryptocurrency negeren heeft gevolgen voor vermogensbeheerders

admin

Leestijd: 2 minuten

*

In 2021 is de adoptie van crypto omhoog geschoten. Toch houden velen zich nog steeds niet bezig met deze beleggingsvorm. Mede om de volatiliteit en de zorgen om het milieu.

Wel of geen cryptocurrency?

Sommige rapporten wijzen erop dat vermogensbeheerders en beleggers twijfelen over cryptocurrency. Crypto negeren kan echter financiële gevolgen hebben voor deze groep.  

Financiële adviseurs die crypto gerelateerd geldbeheer aanbieden kunnen tot wel $ 4,6 miljard aan inkomsten ontvangen. Dat heeft een recent onderzoek uitgewezen. Het opwaartse potentieel is daarnaast immens groot.

Zeker omdat de wereldwijde marktomvang van crypto activabeheer kan stijgen. Volgens een MarketsAndMarkets onderzoek volgt de stijging een curve van $ 0,4 miljard in 2021 tot $ 1,2 miljard in 2026.

Dat is een enorme samengestelde jaarlijkse groei van 21,5%. Daarmee zijn we er nog niet. Vanaf dit jaar zijn er naar schatting wereldwijd 300 miljoen crypto gebruikers.

Een beslissing om geen crypto producten aan te bieden, heeft impact op die enorme investeerders basis.

JP Morgan stelt prijsvoorspelling Bitcoin bij

Enige tijd geleden heeft Jamie Dimon van JP Morgan Chase gezegd dat Bitcoin waardeloos is. Desondanks heeft de bank zich in de sector verdiept via crypto fondsen en aanbiedingen. 

JP Morgan heeft recent ook zijn prijsvoorspelling voor Bitcoin bijgesteld naar .000. Het is duidelijk dat dit niet “waardeloos” genoemd mag worden. 

Volgens andere recente rapporten hebben ook veel pensioenfondsen hun oog laten vallen op de activa klasse. Ondanks de grote bezorgdheid over de volatiliteit. Changpeng Zhao van Binance laat weten:

“De meeste instellingen of organisaties zouden in dit stadium naar crypto moeten kijken.”

Jonge retailbeleggers versus adviseurs

Het is ook opmerkelijk dat beleggingsproducten voor digitale activa een instroom zagen van een recordbedrag van 9 miljard dollar. De interesse is ook duidelijk in de Metaverse ruimte.

De lijst van Crunchbase bedrijven heeft dit jaar al 96 miljoen dollar opgehaald. Cody Harmon van Hard Line Wealth laat daar het volgende over weten:

“Jonge retailbeleggers weten veel meer over cryptocurrencies dan de adviseurs en de toezichthouders zelf.”

Harmon zegt ook dat zelfs conservatieve beleggers met behulp van de adviseurs succesvol door de ruimte kunnen navigeren. “”In deze ruimte is een enorme basis voor advisering.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.