Crypto nieuws

Cryptocurrency negeren heeft gevolgen voor vermogensbeheerders

admin

Leestijd: 2 minuten

*

In 2021 is de adoptie van crypto omhoog geschoten. Toch houden velen zich nog steeds niet bezig met deze beleggingsvorm. Mede om de volatiliteit en de zorgen om het milieu.

Wel of geen cryptocurrency?

Sommige rapporten wijzen erop dat vermogensbeheerders en beleggers twijfelen over cryptocurrency. Crypto negeren kan echter financiële gevolgen hebben voor deze groep.  

Financiële adviseurs die crypto gerelateerd geldbeheer aanbieden kunnen tot wel $ 4,6 miljard aan inkomsten ontvangen. Dat heeft een recent onderzoek uitgewezen. Het opwaartse potentieel is daarnaast immens groot.

Zeker omdat de wereldwijde marktomvang van crypto activabeheer kan stijgen. Volgens een MarketsAndMarkets onderzoek volgt de stijging een curve van $ 0,4 miljard in 2021 tot $ 1,2 miljard in 2026.

Dat is een enorme samengestelde jaarlijkse groei van 21,5%. Daarmee zijn we er nog niet. Vanaf dit jaar zijn er naar schatting wereldwijd 300 miljoen crypto gebruikers.

Een beslissing om geen crypto producten aan te bieden, heeft impact op die enorme investeerders basis.

JP Morgan stelt prijsvoorspelling Bitcoin bij

Enige tijd geleden heeft Jamie Dimon van JP Morgan Chase gezegd dat Bitcoin waardeloos is. Desondanks heeft de bank zich in de sector verdiept via crypto fondsen en aanbiedingen. 

JP Morgan heeft recent ook zijn prijsvoorspelling voor Bitcoin bijgesteld naar .000. Het is duidelijk dat dit niet “waardeloos” genoemd mag worden. 

Volgens andere recente rapporten hebben ook veel pensioenfondsen hun oog laten vallen op de activa klasse. Ondanks de grote bezorgdheid over de volatiliteit. Changpeng Zhao van Binance laat weten:

“De meeste instellingen of organisaties zouden in dit stadium naar crypto moeten kijken.”

Jonge retailbeleggers versus adviseurs

Het is ook opmerkelijk dat beleggingsproducten voor digitale activa een instroom zagen van een recordbedrag van 9 miljard dollar. De interesse is ook duidelijk in de Metaverse ruimte.

De lijst van Crunchbase bedrijven heeft dit jaar al 96 miljoen dollar opgehaald. Cody Harmon van Hard Line Wealth laat daar het volgende over weten:

“Jonge retailbeleggers weten veel meer over cryptocurrencies dan de adviseurs en de toezichthouders zelf.”

Harmon zegt ook dat zelfs conservatieve beleggers met behulp van de adviseurs succesvol door de ruimte kunnen navigeren. “”In deze ruimte is een enorme basis voor advisering.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.