Crypto nieuws

  Cryptoys haalt miljoenen dollars op om NFT’S voor kinderen te bouwen

  Cheval de Vie

  2022-06-26

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest voor de NFT markt. Hoewel het transactievolume redelijk constant bleef, daalde de investeringsbedragen enorm. 

  Wel of niet het juiste moment?

  De vrije val wordt vooral veroorzaakt door de huidige duikvlucht van cryptocurrencies. Al met al lijkt dit niet het beste moment voor het lanceren van een NFT platform. Laat staan een platform voor kinderen.

  NFT startup Cryptoys laat zich hierdoor niet tegenhouden. Het bedrijf haalt tientallen miljoenen dollars voor het bouwen van een op blockchain gebaseerd speelgoedbedrijf.

  Daarmee wil het kinderen en jongere gebruikers kennis laten maken met digitaal eigendom en NFT mechanica. Het platform bevat grappige dierenfiguren die allemaal uniek zijn. 

  Moeilijk te navigeren

  Dergelijke platformen hebben vaak bewezen dat ze zelfs voor volwassen gebruikers moeilijk te navigeren zijn. Het bouwen van een kinderplatform lijkt daarom nogal ontmoedigend. 

  Door een samenwerking aan te gaan met Dapper Labs wil Cryptoys deze moeilijkheden voorkomen. Zij willen hun platform uiteindelijk lanceren op de Flow blockchain van Dapper Labs.  

  De NBA Top Shot van Dapper Labs draait ook op Flow en biedt een blockchain lite ervaring. Daarmee kunnen gebruikers de meest voorkomende blokkades binnen NFT omzeilen.

  Zoals bijvoorbeeld de hoge benzinekosten en ingewikkelde wallets en onboarding processen. Ook kunnen op deze manier transacties worden uitgevoerd met creditcard. 

  Babystapjes nemen

  Op dit moment is het maken van een eenvoudige blockchain voor kinderen een betwistbaar punt. Gebruikers van het platform moeten zich aanmelden en 18 jaar of ouder zijn.

  Cryptoys CEO Will Weinraub zegt dat er wallets komen die door ouderen gecontroleerd kunnen worden. Daarmee kunnen de kinderen directer communiceren en meer leren over NFT’S.

  Weinraub laat in een reactie weten:

  "Je moet een stap terug doen van al dit web3 maximalisme. Je moet babystapjes nemen om miljoenen mensen naar deze nieuwe paradigma's te kunnen krijgen."

  Financiële ondersteuning

  Cryptoys krijgt wat financiële ondersteuning voor dit avontuur. Zij hebben recent een serie-A financieringsronde van 23 miljoen binnengehaald. 

  Dit werd geleid door a16z Crypto met deelname van een groot aantal andere partners. Zoals Mattel, Draper & Associates, CoinFund, Sound Ventures en Acrew Capital.

  Ook in oktober 2021 vond er al een financieringsronde plaats van $ 7,5 miljoen. Ook deze werd geleid door a16z Crypto.

  Visie uitbouwen

  Met de financiering zal krijgt het moederbedrijf van Cryptoys OnChain Studios wat kapitaal om hun visie verder uit te bouwen. De visie bevat een aantal NFT-gerelateerde mogelijkheden.

  Zoals games waarbij gebruikers de kans hebben om NFT’S te verdienen gameplay. Weinraub merkt op dat het bedrijf ook van plan is om ervaringen te bouwen. 

  Deze moeten geen interactie van de gebruikers met NFT’S vereisen. Iets dat nuttig kan zijn als de startup jongere gebruikers probeert te benaderen op platforms zoals iOS. 

  Deze is niet erg meegaand geweest met de crypto industrie. Toch gelooft Weinraub dat dit nog kan veranderen. Hij geeft wel aan dat Apple continu evolueert over deze gedachten. 

  Kinderen zijn wel geïnteresseerd

  Eén van de grootste vragen die een NFT platform voor kinderen oproept is waarom ze het belangrijk zouden vinden dat hun in-app aankopen blockchain-ordinair zijn. 

  Weinraub zegt dat kinderen die van platform naar platform gaan veel digitale waarde verliezen. Hij denkt dat zijn eigen kinderen ook geïnteresseerd zijn in het doorverkopen van in-game items.

  Door de oude te verkopen kunnen ze nieuwe digitale aankopen te financieren. Weinraub is van mening dat het fenomeen van ouders die veel geld uitgeven aan stripfiguur NFT’S veel ruimte openlaat. 

  Zij kunnen hun kinderen betrekken bij de investeringen en hun informeren over wat digitaal eigendom betekent. Er zijn ook ouders die zich de voorbije maanden in de NFT-sector hebben gestort.

  Voor hen is het duidelijk dat veel investeringen niet zo winstgevend zijn gebleken als verwacht.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.