Crypto nieuws

Cryptoys haalt miljoenen dollars op om NFT’S voor kinderen te bouwen

Cheval de Vie

2022-06-26

Leestijd: 2 minuten

*

De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest voor de NFT markt. Hoewel het transactievolume redelijk constant bleef, daalde de investeringsbedragen enorm. 

Wel of niet het juiste moment?

De vrije val wordt vooral veroorzaakt door de huidige duikvlucht van cryptocurrencies. Al met al lijkt dit niet het beste moment voor het lanceren van een NFT platform. Laat staan een platform voor kinderen.

NFT startup Cryptoys laat zich hierdoor niet tegenhouden. Het bedrijf haalt tientallen miljoenen dollars voor het bouwen van een op blockchain gebaseerd speelgoedbedrijf.

Daarmee wil het kinderen en jongere gebruikers kennis laten maken met digitaal eigendom en NFT mechanica. Het platform bevat grappige dierenfiguren die allemaal uniek zijn. 

Moeilijk te navigeren

Dergelijke platformen hebben vaak bewezen dat ze zelfs voor volwassen gebruikers moeilijk te navigeren zijn. Het bouwen van een kinderplatform lijkt daarom nogal ontmoedigend. 

Door een samenwerking aan te gaan met Dapper Labs wil Cryptoys deze moeilijkheden voorkomen. Zij willen hun platform uiteindelijk lanceren op de Flow blockchain van Dapper Labs.  

De NBA Top Shot van Dapper Labs draait ook op Flow en biedt een blockchain lite ervaring. Daarmee kunnen gebruikers de meest voorkomende blokkades binnen NFT omzeilen.

Zoals bijvoorbeeld de hoge benzinekosten en ingewikkelde wallets en onboarding processen. Ook kunnen op deze manier transacties worden uitgevoerd met creditcard. 

Babystapjes nemen

Op dit moment is het maken van een eenvoudige blockchain voor kinderen een betwistbaar punt. Gebruikers van het platform moeten zich aanmelden en 18 jaar of ouder zijn.

Cryptoys CEO Will Weinraub zegt dat er wallets komen die door ouderen gecontroleerd kunnen worden. Daarmee kunnen de kinderen directer communiceren en meer leren over NFT’S.

Weinraub laat in een reactie weten:

"Je moet een stap terug doen van al dit web3 maximalisme. Je moet babystapjes nemen om miljoenen mensen naar deze nieuwe paradigma's te kunnen krijgen."

Financiële ondersteuning

Cryptoys krijgt wat financiële ondersteuning voor dit avontuur. Zij hebben recent een serie-A financieringsronde van 23 miljoen binnengehaald. 

Dit werd geleid door a16z Crypto met deelname van een groot aantal andere partners. Zoals Mattel, Draper & Associates, CoinFund, Sound Ventures en Acrew Capital.

Ook in oktober 2021 vond er al een financieringsronde plaats van $ 7,5 miljoen. Ook deze werd geleid door a16z Crypto.

Visie uitbouwen

Met de financiering zal krijgt het moederbedrijf van Cryptoys OnChain Studios wat kapitaal om hun visie verder uit te bouwen. De visie bevat een aantal NFT-gerelateerde mogelijkheden.

Zoals games waarbij gebruikers de kans hebben om NFT’S te verdienen gameplay. Weinraub merkt op dat het bedrijf ook van plan is om ervaringen te bouwen. 

Deze moeten geen interactie van de gebruikers met NFT’S vereisen. Iets dat nuttig kan zijn als de startup jongere gebruikers probeert te benaderen op platforms zoals iOS. 

Deze is niet erg meegaand geweest met de crypto industrie. Toch gelooft Weinraub dat dit nog kan veranderen. Hij geeft wel aan dat Apple continu evolueert over deze gedachten. 

Kinderen zijn wel geïnteresseerd

Eén van de grootste vragen die een NFT platform voor kinderen oproept is waarom ze het belangrijk zouden vinden dat hun in-app aankopen blockchain-ordinair zijn. 

Weinraub zegt dat kinderen die van platform naar platform gaan veel digitale waarde verliezen. Hij denkt dat zijn eigen kinderen ook geïnteresseerd zijn in het doorverkopen van in-game items.

Door de oude te verkopen kunnen ze nieuwe digitale aankopen te financieren. Weinraub is van mening dat het fenomeen van ouders die veel geld uitgeven aan stripfiguur NFT’S veel ruimte openlaat. 

Zij kunnen hun kinderen betrekken bij de investeringen en hun informeren over wat digitaal eigendom betekent. Er zijn ook ouders die zich de voorbije maanden in de NFT-sector hebben gestort.

Voor hen is het duidelijk dat veel investeringen niet zo winstgevend zijn gebleken als verwacht.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.