Crypto nieuws

  Cymbal Introduceert menselijk leesbare Ethereum blockchain verkenner

  Femke Wassink

  2023-07-20

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Cymbal presenteert zichzelf als de eerste 'menselijk leesbare' Ethereum blockchain verkenner. Het lanceert vandaag in beta. Anders dan traditionele verkenners die lastig te begrijpen zijn, is Cymbal zowel visueel als sociaal en gericht op de massa.

  Begrijpelijk voor gemiddelde gebruiker

  Blockchain verkenners zoals Etherscan zijn essentiële hulpmiddelen voor zowel bouwers als handelaren. Maar, ze zitten vol met gegevens en zijn erg moeilijk te navigeren, laat staan te begrijpen voor de gemiddelde gebruiker. Hier ziet Cymbal een kans.

  Het neemt dezelfde soort openbare blockchain gegevens die door standaard verkenners stromen en verandert deze in een feed die niet alleen visueel en gemakkelijk te begrijpen is, maar ook sociaal.

  Sociaal netwerk versus data resource

  "Vandaag de dag zijn tools als Etherscan de beste in hun soort voor het bekijken van de blockchain. Maar, ze lijken op commando regelinterfaces. We willen naar de GUI". Dat laat Cymbal CEO en medeoprichter Eric Feng weten.

  Daarmee verwijst hij naar de vroegere verschuiving in computernavigatie van tekst naar grafische gebruikersinterfaces. Cymbal lijkt meer op een sociaal netwerk dan op een pure data resource.

  Het biedt dashboards aan die transactiedetails bundelen met NFT Art. Onder meer van de Bored Ape Yacht Club en andere topcollecties, samen met data-trends, openbare informatie over bekende wallet eigenaren, relevante nieuwsverhalen en meer.

  Het voert ook deze gegevens door een AI-tool om een samenvatting van transacties en trends te genereren. Dit om dingen nog begrijpelijker te maken voor de gemiddelde gebruiker. Feng zei dat Cymbal de tool door OpenAI's GPT groot taalmodel draait.

  Volledige Etherscan vervanging

  Cymbal lanceert met een focus op NFT maar zei ook dat er in de loop van de tijd rijkere gegevens over cryptocurrency- en token transacties worden toegevoegd. Dit wordt gedaan naarmate zijn team werkt aan "het opbouwen van een volledige Etherscan-vervanging". Ondersteuning voor de Solana blockchain komt in een paar weken, gevolgd door Polygon.

  Feng zei dat Cymbal begon met NFT's om een paar redenen. De tokens zijn vaak gekoppeld aan kunstwerken, wat ze visueel maakt. Dat is ideaal voor dit platform. NFT's zijn ook vaak de eerste manier waarop mensen in de crypto ruimte terechtkomen.

  Die toegankelijkheid speelde ook een rol in de besluitvorming. "We beschouwen NFT's als de toegangspoort tot Web3."

  Wallets en projecten volgen

  Cymbal lijkt op een sociaal netwerk en kan ook als zodanig worden gebruikt. Gebruikers kunnen wallets en projecten volgen. Plus wallet eigenaren kunnen hun eigen pagina claimen en deze personaliseren om een soort "Web3-profiel" te worden. Feng suggereerde potentiële berichtgeving, content publicatie en andere sociale functies die in de loop van de tijd te komen.

  Opmerkelijke investeerders

  De startup heeft tot op heden in totaal $18,5 miljoen opgehaald met opmerkelijke investeerders in de mix. Waaronder Coinbase Ventures, Solana Ventures, CAA Connect, UTA Ventures, Shima Capital en Google Ventures (GV).

  Opmerkelijke angel-investeerders zijn onder meer John Doerr van Kleiner Perkins, mede-oprichter van Dapper Labs Roham Gharegozlou en de aftredende president van Polygon Labs Ryan Wyatt.

  Feng is de voormalige CTO bij Hulu en veteraan bij Meta en Microsoft. Hij zei dat Cymbal inkomsten genererende kansen ziet met gerichte reclame op basis van wallet gegevens, naast het verkopen van zijn gecureerde gegevens aan app-bouwers via API-toegang. Hij zei dat het vergelijkbaar is met bedrijfsmodellen die door andere blockchain verkenners worden gebruikt.

  Meer toegankelijke tools

  Cymbal wordt gepositioneerd als een manier om niet alleen de gemiddelde NFT en crypto gebruiker beter te helpen begrijpen van de blockchain-ruimte, maar ook om de industrie uit te breiden naarmate er toegankelijker tools online komen.

  "Er is een subset van hardcore crypto mensen die Etherscan kunnen lezen. Net zoals er mensen in 'The Matrix' zijn die naar de groene kronkelige lijnen kunnen kijken en begrijpen wat er aan de hand is. "Prima, dit is ook niet voor hen bedoeld."

  "Het is voor de massa. Het is niet voor de tienduizenden hardcore crypto mensen. Het is voor de tientallen miljoenen mensen die hopelijk in het ecosysteem zullen komen als we betere tools voor hen kunnen maken."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.