Crypto nieuws

Cymbal Introduceert menselijk leesbare Ethereum blockchain verkenner

Femke Wassink

2023-07-20

Leestijd: 2 minuten

*

Cymbal presenteert zichzelf als de eerste 'menselijk leesbare' Ethereum blockchain verkenner. Het lanceert vandaag in beta. Anders dan traditionele verkenners die lastig te begrijpen zijn, is Cymbal zowel visueel als sociaal en gericht op de massa.

Begrijpelijk voor gemiddelde gebruiker

Blockchain verkenners zoals Etherscan zijn essentiële hulpmiddelen voor zowel bouwers als handelaren. Maar, ze zitten vol met gegevens en zijn erg moeilijk te navigeren, laat staan te begrijpen voor de gemiddelde gebruiker. Hier ziet Cymbal een kans.

Het neemt dezelfde soort openbare blockchain gegevens die door standaard verkenners stromen en verandert deze in een feed die niet alleen visueel en gemakkelijk te begrijpen is, maar ook sociaal.

Sociaal netwerk versus data resource

"Vandaag de dag zijn tools als Etherscan de beste in hun soort voor het bekijken van de blockchain. Maar, ze lijken op commando regelinterfaces. We willen naar de GUI". Dat laat Cymbal CEO en medeoprichter Eric Feng weten.

Daarmee verwijst hij naar de vroegere verschuiving in computernavigatie van tekst naar grafische gebruikersinterfaces. Cymbal lijkt meer op een sociaal netwerk dan op een pure data resource.

Het biedt dashboards aan die transactiedetails bundelen met NFT Art. Onder meer van de Bored Ape Yacht Club en andere topcollecties, samen met data-trends, openbare informatie over bekende wallet eigenaren, relevante nieuwsverhalen en meer.

Het voert ook deze gegevens door een AI-tool om een samenvatting van transacties en trends te genereren. Dit om dingen nog begrijpelijker te maken voor de gemiddelde gebruiker. Feng zei dat Cymbal de tool door OpenAI's GPT groot taalmodel draait.

Volledige Etherscan vervanging

Cymbal lanceert met een focus op NFT maar zei ook dat er in de loop van de tijd rijkere gegevens over cryptocurrency- en token transacties worden toegevoegd. Dit wordt gedaan naarmate zijn team werkt aan "het opbouwen van een volledige Etherscan-vervanging". Ondersteuning voor de Solana blockchain komt in een paar weken, gevolgd door Polygon.

Feng zei dat Cymbal begon met NFT's om een paar redenen. De tokens zijn vaak gekoppeld aan kunstwerken, wat ze visueel maakt. Dat is ideaal voor dit platform. NFT's zijn ook vaak de eerste manier waarop mensen in de crypto ruimte terechtkomen.

Die toegankelijkheid speelde ook een rol in de besluitvorming. "We beschouwen NFT's als de toegangspoort tot Web3."

Wallets en projecten volgen

Cymbal lijkt op een sociaal netwerk en kan ook als zodanig worden gebruikt. Gebruikers kunnen wallets en projecten volgen. Plus wallet eigenaren kunnen hun eigen pagina claimen en deze personaliseren om een soort "Web3-profiel" te worden. Feng suggereerde potentiële berichtgeving, content publicatie en andere sociale functies die in de loop van de tijd te komen.

Opmerkelijke investeerders

De startup heeft tot op heden in totaal $18,5 miljoen opgehaald met opmerkelijke investeerders in de mix. Waaronder Coinbase Ventures, Solana Ventures, CAA Connect, UTA Ventures, Shima Capital en Google Ventures (GV).

Opmerkelijke angel-investeerders zijn onder meer John Doerr van Kleiner Perkins, mede-oprichter van Dapper Labs Roham Gharegozlou en de aftredende president van Polygon Labs Ryan Wyatt.

Feng is de voormalige CTO bij Hulu en veteraan bij Meta en Microsoft. Hij zei dat Cymbal inkomsten genererende kansen ziet met gerichte reclame op basis van wallet gegevens, naast het verkopen van zijn gecureerde gegevens aan app-bouwers via API-toegang. Hij zei dat het vergelijkbaar is met bedrijfsmodellen die door andere blockchain verkenners worden gebruikt.

Meer toegankelijke tools

Cymbal wordt gepositioneerd als een manier om niet alleen de gemiddelde NFT en crypto gebruiker beter te helpen begrijpen van de blockchain-ruimte, maar ook om de industrie uit te breiden naarmate er toegankelijker tools online komen.

"Er is een subset van hardcore crypto mensen die Etherscan kunnen lezen. Net zoals er mensen in 'The Matrix' zijn die naar de groene kronkelige lijnen kunnen kijken en begrijpen wat er aan de hand is. "Prima, dit is ook niet voor hen bedoeld."

"Het is voor de massa. Het is niet voor de tienduizenden hardcore crypto mensen. Het is voor de tientallen miljoenen mensen die hopelijk in het ecosysteem zullen komen als we betere tools voor hen kunnen maken."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.