Crypto nieuws

Breaking: CZ van Binance wil schuld bekennen aan schending regels - Richard Teng nieuwe CEO

Redactie

2023-11-22

Leestijd: 2 minuten

*

Changpeng Zhao van Binance wil schuld bekennen aan het schenden van Amerikaanse anti-witwasregels. De crypto exchange wijst Richard Teng aan als de nieuwe CEO van Binance.

Schikking: $ 4,3 miljard

De oprichter van Binance is naar verluidt akkoord gegaan om af te treden als CEO van zijn crypto exchange. Dat terwijl het Amerikaanse Ministerie van Justitie een schikking van $4,3 miljard wil aankondigen.

Volgens media is CZ van plan om schuldig te pleiten aan meerdere aanklachten van het DOJ. Op 21 november moest hij in een federale rechtbank in Seattle zijn pleidooi indienen.

Changpeng Zhao gaat naar alle waarschijnlijkheid schuld pleiten aan “een strafrechtelijke aanklacht.” Deze is gerelateerd aan het schenden van anti-witwas statuten.

Geen uitvoerende positie

De schikking stelt CZ in staat zijn meerderheidsbelang in Binance te behouden. Dit geeft aan dat hij waarschijnlijk geen gevangenisstraf krijgt, maar geen uitvoerende positie bij het bedrijf mag bekleden.

Media meldde ook dat deze schikking geen invloed zal hebben op de lopende rechtszaken met de SEC. Het bevat geen schikking voor de zaak die Binance in juni heeft aangespannen tegen de commissie.

Commodity Futures Trading Commission

De DOJ schikking zal de problemen van Binance met de Commodity Futures Trading Commission oplossen. Dit aangezien de schikking van $4,3 miljard fondsen bevat die zullen worden toegepast op de zaak van de CFTC.

Dat geldt ook voor de uitstaande claims tegen het bedrijf van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Richard Teng wordt nieuwe CEO van Binance

Binance stelt Richard Teng aan als de nieuwe CEO. Hij was eerder verantwoordelijk voor de regionale markten buiten de Verenigde Staten. Teng stapt nu naar voren als de nieuwe CEO van Binance.

De promotie van Teng werd bevestigd door Changpeng Zhao zelf. De voormalige CEO van Binance deed dat via een bericht op X. De post werd gelijktijdig geplaatst met de DOJ-persconferentie.

In de persconferentie werden de acties tegen Binance aangekondigd. Changpeng Zhao laat weten:

"Richard is een bekwame leider met 30 jaar ervaring in financiële diensten en regelgeving. Hij zal Binance door een nieuwe fase leiden. Hij zorgt voor ontwikkelingen in veiligheid, transparantie, naleving van regels en groei."

De 3 focuspunten van Teng

Kort na de persconferentie van de DOJ deelde Teng ook een bericht op platform X. In zijn eerste publieke communicatie als CEO, streeft Teng ernaar de gebruikers van Binance gerust te stellen.

Hij schetst hen een duidelijke weg voorwaarts en benadrukt 3 focuspunten:

"het verzekeren van gebruikers over de financiële kracht, veiligheid en betrouwbaarheid van het bedrijf."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.