Crypto nieuws

Dalio is nieuwsgierig naar NFT en noemt Bitcoin alternatief geld

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Ray Dalio heeft in een interview antwoord gegeven op diverse vragen. De directeur van Bridgewater Associates sprak over NFT en Bitcoin. Ook geeft de CEO zijn mening over de relatie tussen Dogecoin en Musk.Duim omhoog voor Bitcoin?

Duim omhoog voor Bitcoin

Bitcoin is de grootste cryptocurrency die we kennen. Voor deze bekendheid heeft het een lange weg moeten afleggen. Ook de evolutie is indrukwekkend. Zowel upgrades als de vraag en adoptie hebben bijgedragen aan deze referenties. Ook Dalio is onder de indruk. 

De miljardair ziet Bitcoin als alternatief geld. Hij zegt dat de munt de status van geimputeerde waarde heeft gekregen. Toch zal dat de munt niet beschermen tegen de toenemende concurrentie. Er is een strijd gaande tussen verschillende soorten valuta. 

Als er meer geld wordt gedrukt devalueert de waarde. Dalio zegt:

“Bitcoin maakt deel uit van deze concurrentie. Toch zullen er naast cryptocurrencies ook valuta’s zijn.”

Populariteit NFT

Dalio durft nog verder te gaan in zijn uitspraken. Hij zegt dat ook niet fungibele tokens deze weg zouden kunnen gaan afleggen. Eerder dit jaar heeft de populariteit van NFT’s enorme stijging doorgemaakt.

Om deze reden gelooft Dalio niet dat deze tokens een op zich zelfde staande geldsoort kunnen worden. De Amerikaanse miljardair heeft tot nu toe afgezien van het kopen van NFT’s. De Bridgewater CEO zegt dit zeker te willen. Toch blijft zijn prioriteit hetzelfde.

Goud is niet traceerbaar

Goud is nog steeds een geprefereerde opslagplaats van rijkdom. Dat komt omdat het al duizenden jaren wordt erkend als universeel geld. Ray Dalio zegt dat goud nog steeds zijn favoriet is. Daarbij noemt hij een aantal voordelen van goud ten opzichte van Bitcoin.

“In tegenstelling tot Bitcoin kun je goud niet traceren. Ook is goud het derde grootste bezit in centrale bank reserves over de hele wereld.”

Bitcoin naar een miljoen?

De miljardair ziet Bitcoin de grens van 1 miljoen dollar niet zomaar bereiken. Wel geeft hij aan dat niets onmogelijk is. Volgens zijn analyse is Bitcoin circa 20% van goud waard. Dat is exclusief het bezit van centrale banken en juwelen.

Dat is waarom Bitcoin er niet in slaagt om goud te overtreffen. Op dit moment staat de cryptocurrency markt op ongeveer $ 2.4 T. Bitcoin schommelt in de buurt van de T grens. Goud zit op $ 5 T. Dat betekent niet dat iets onmogelijk is.

Elon Musk en Dogecoin

De miljardair vertelt ook nog wat over Musk en DOGE. Dalio zegt dat hij de poging van Tesla om Dogecoin op de maan te zetten schattig vindt. Hij geeft er een dikke knipoog bij. Wel plaatst de CEO van Bridgewater daar een kanttekening bij.

Hij vindt het belangrijk om te zeggen dat Elon Musk serieus is over het naar de maan sturen van Dogecoin.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.