Crypto nieuws

  Dalio is nieuwsgierig naar NFT en noemt Bitcoin alternatief geld

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ray Dalio heeft in een interview antwoord gegeven op diverse vragen. De directeur van Bridgewater Associates sprak over NFT en Bitcoin. Ook geeft de CEO zijn mening over de relatie tussen Dogecoin en Musk.Duim omhoog voor Bitcoin?

  Duim omhoog voor Bitcoin

  Bitcoin is de grootste cryptocurrency die we kennen. Voor deze bekendheid heeft het een lange weg moeten afleggen. Ook de evolutie is indrukwekkend. Zowel upgrades als de vraag en adoptie hebben bijgedragen aan deze referenties. Ook Dalio is onder de indruk. 

  De miljardair ziet Bitcoin als alternatief geld. Hij zegt dat de munt de status van geimputeerde waarde heeft gekregen. Toch zal dat de munt niet beschermen tegen de toenemende concurrentie. Er is een strijd gaande tussen verschillende soorten valuta. 

  Als er meer geld wordt gedrukt devalueert de waarde. Dalio zegt:

  “Bitcoin maakt deel uit van deze concurrentie. Toch zullen er naast cryptocurrencies ook valuta’s zijn.”

  Populariteit NFT

  Dalio durft nog verder te gaan in zijn uitspraken. Hij zegt dat ook niet fungibele tokens deze weg zouden kunnen gaan afleggen. Eerder dit jaar heeft de populariteit van NFT’s enorme stijging doorgemaakt.

  Om deze reden gelooft Dalio niet dat deze tokens een op zich zelfde staande geldsoort kunnen worden. De Amerikaanse miljardair heeft tot nu toe afgezien van het kopen van NFT’s. De Bridgewater CEO zegt dit zeker te willen. Toch blijft zijn prioriteit hetzelfde.

  Goud is niet traceerbaar

  Goud is nog steeds een geprefereerde opslagplaats van rijkdom. Dat komt omdat het al duizenden jaren wordt erkend als universeel geld. Ray Dalio zegt dat goud nog steeds zijn favoriet is. Daarbij noemt hij een aantal voordelen van goud ten opzichte van Bitcoin.

  “In tegenstelling tot Bitcoin kun je goud niet traceren. Ook is goud het derde grootste bezit in centrale bank reserves over de hele wereld.”

  Bitcoin naar een miljoen?

  De miljardair ziet Bitcoin de grens van 1 miljoen dollar niet zomaar bereiken. Wel geeft hij aan dat niets onmogelijk is. Volgens zijn analyse is Bitcoin circa 20% van goud waard. Dat is exclusief het bezit van centrale banken en juwelen.

  Dat is waarom Bitcoin er niet in slaagt om goud te overtreffen. Op dit moment staat de cryptocurrency markt op ongeveer $ 2.4 T. Bitcoin schommelt in de buurt van de T grens. Goud zit op $ 5 T. Dat betekent niet dat iets onmogelijk is.

  Elon Musk en Dogecoin

  De miljardair vertelt ook nog wat over Musk en DOGE. Dalio zegt dat hij de poging van Tesla om Dogecoin op de maan te zetten schattig vindt. Hij geeft er een dikke knipoog bij. Wel plaatst de CEO van Bridgewater daar een kanttekening bij.

  Hij vindt het belangrijk om te zeggen dat Elon Musk serieus is over het naar de maan sturen van Dogecoin.

   

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.