Crypto nieuws

Dalio is nieuwsgierig naar NFT en noemt Bitcoin alternatief geld

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Ray Dalio heeft in een interview antwoord gegeven op diverse vragen. De directeur van Bridgewater Associates sprak over NFT en Bitcoin. Ook geeft de CEO zijn mening over de relatie tussen Dogecoin en Musk.Duim omhoog voor Bitcoin?

Duim omhoog voor Bitcoin

Bitcoin is de grootste cryptocurrency die we kennen. Voor deze bekendheid heeft het een lange weg moeten afleggen. Ook de evolutie is indrukwekkend. Zowel upgrades als de vraag en adoptie hebben bijgedragen aan deze referenties. Ook Dalio is onder de indruk. 

De miljardair ziet Bitcoin als alternatief geld. Hij zegt dat de munt de status van geimputeerde waarde heeft gekregen. Toch zal dat de munt niet beschermen tegen de toenemende concurrentie. Er is een strijd gaande tussen verschillende soorten valuta. 

Als er meer geld wordt gedrukt devalueert de waarde. Dalio zegt:

“Bitcoin maakt deel uit van deze concurrentie. Toch zullen er naast cryptocurrencies ook valuta’s zijn.”

Populariteit NFT

Dalio durft nog verder te gaan in zijn uitspraken. Hij zegt dat ook niet fungibele tokens deze weg zouden kunnen gaan afleggen. Eerder dit jaar heeft de populariteit van NFT’s enorme stijging doorgemaakt.

Om deze reden gelooft Dalio niet dat deze tokens een op zich zelfde staande geldsoort kunnen worden. De Amerikaanse miljardair heeft tot nu toe afgezien van het kopen van NFT’s. De Bridgewater CEO zegt dit zeker te willen. Toch blijft zijn prioriteit hetzelfde.

Goud is niet traceerbaar

Goud is nog steeds een geprefereerde opslagplaats van rijkdom. Dat komt omdat het al duizenden jaren wordt erkend als universeel geld. Ray Dalio zegt dat goud nog steeds zijn favoriet is. Daarbij noemt hij een aantal voordelen van goud ten opzichte van Bitcoin.

“In tegenstelling tot Bitcoin kun je goud niet traceren. Ook is goud het derde grootste bezit in centrale bank reserves over de hele wereld.”

Bitcoin naar een miljoen?

De miljardair ziet Bitcoin de grens van 1 miljoen dollar niet zomaar bereiken. Wel geeft hij aan dat niets onmogelijk is. Volgens zijn analyse is Bitcoin circa 20% van goud waard. Dat is exclusief het bezit van centrale banken en juwelen.

Dat is waarom Bitcoin er niet in slaagt om goud te overtreffen. Op dit moment staat de cryptocurrency markt op ongeveer $ 2.4 T. Bitcoin schommelt in de buurt van de T grens. Goud zit op $ 5 T. Dat betekent niet dat iets onmogelijk is.

Elon Musk en Dogecoin

De miljardair vertelt ook nog wat over Musk en DOGE. Dalio zegt dat hij de poging van Tesla om Dogecoin op de maan te zetten schattig vindt. Hij geeft er een dikke knipoog bij. Wel plaatst de CEO van Bridgewater daar een kanttekening bij.

Hij vindt het belangrijk om te zeggen dat Elon Musk serieus is over het naar de maan sturen van Dogecoin.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.