Crypto nieuws

    Dating apps en cryptocurrencies blijken geen liefdevolle match

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Een recent media bericht brengt crypto fraude op dating platform Hing aan het licht. Een vrouw uit het Amerikaanse Tennessee verlies $ 390.000 aan de liefde. 

    Ik wil je…leren investeren

    De 24 jarige vrouw zegt te zijn opgelicht door een persoon met de naam Hao. De wederzijdse berichtgeving is gezien door de NYT. Eén van de berichten luidt:

    “Ik wil je leren om te investeren in cryptocurrency. Dit brengt veranderingen in je leven en voorziet je van een extra inkomen.”

    Sceptisch maar gerustgesteld

    De dame in kwestie is niet bekend met beleggen of investeren in cryptocurrencies. In een recent interview geeft ze toe dat ze sceptisch is over crypto investeringen. 

    Ze geeft ook toe dat Hao haar gerust stelde waarna ze instemde met de investering. Ze zegt:  

    “Ik heb veel over cryptocurrencies gehoord in het nieuws. Ik ben een nieuwsgierig persoon. Eigenlijk was hij zeer deskundig en wist hij veel over het hele handelsproces.”

    .000 aan “belastingen”

    Eind 2021 wil de vrouw winst boeken op haar crypto wallet. Haar portemonnee heeft dan een saldo van $ 1,2 miljoen. Geld opnemen kan niet zonder het betalen van .000 aan belastingen.

    Pas later ontdekt ze dat ze haar geld verliest aan een frauduleuze dating website. Dat terwijl het liefdesplatform er in eerste instantie zeer legitiem uitziet. 

    Federal Trade Commission

    De Federal Trade Commission stelt dat dit geval niet op zichzelf staat. Dit betreft slechts één van de 56.000 dating scams. Goed voor een gezamenlijk bedrag van 139 miljoen dollar.

    Een onderzoeker bij Sift verklaart dat verschillende populaire dating apps matches toestaan die vragen om beleggings- en handelsadvies. Jane Lee laat in een bericht weten:

    “Mensen zijn eenzaam door de pandemie en crypto is super hot op dit moment. De combinatie van deze 2 factoren maakt het tot een succesvolle zwendel.”

    80% meer crypto fraude op dating apps

    Dit neemt zeer serieuze vormen aan. De FTC laat weten dat het aantal dating scams elk jaar stijgt met 80%. De FTC merkt op:

    “De aantallen schieten de laatste jaren omhoog. 2021 is geen uitzondering. De gemelde verliezen bereiken een record van 547 miljoen dollar. Dat is 6 keer zoveel als de gerapporteerde verliezen in 2017.”

    Hiermee bedraagt het gemiddelde verlies 2021 per individu ongeveer $ 2.400. Ook op andere platformen vinden veel oplichtingspraktijken plaats. Zoals Facebook en Instagram.

    Hear and wallet

    TikTok deelt tips om “hear and wallet” te beschermen. Het platform merkt op dat mensen geen geld of crypto moeten uitwisselen als ze de persoon nog nooit hebben ontmoet.

    Ook snel veranderende hacking schemes komen voor op platformen die NFT en crypto tokens aanbieden. Gebruikers worden daarvoor persoonlijk benaderd via een privé bericht. 

    Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het navigeren in hun crypto wallets op andere platformen.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.