Crypto nieuws

  Dating apps en cryptocurrencies blijken geen liefdevolle match

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een recent media bericht brengt crypto fraude op dating platform Hing aan het licht. Een vrouw uit het Amerikaanse Tennessee verlies $ 390.000 aan de liefde. 

  Ik wil je…leren investeren

  De 24 jarige vrouw zegt te zijn opgelicht door een persoon met de naam Hao. De wederzijdse berichtgeving is gezien door de NYT. Eén van de berichten luidt:

  “Ik wil je leren om te investeren in cryptocurrency. Dit brengt veranderingen in je leven en voorziet je van een extra inkomen.”

  Sceptisch maar gerustgesteld

  De dame in kwestie is niet bekend met beleggen of investeren in cryptocurrencies. In een recent interview geeft ze toe dat ze sceptisch is over crypto investeringen. 

  Ze geeft ook toe dat Hao haar gerust stelde waarna ze instemde met de investering. Ze zegt:  

  “Ik heb veel over cryptocurrencies gehoord in het nieuws. Ik ben een nieuwsgierig persoon. Eigenlijk was hij zeer deskundig en wist hij veel over het hele handelsproces.”

  .000 aan “belastingen”

  Eind 2021 wil de vrouw winst boeken op haar crypto wallet. Haar portemonnee heeft dan een saldo van $ 1,2 miljoen. Geld opnemen kan niet zonder het betalen van .000 aan belastingen.

  Pas later ontdekt ze dat ze haar geld verliest aan een frauduleuze dating website. Dat terwijl het liefdesplatform er in eerste instantie zeer legitiem uitziet. 

  Federal Trade Commission

  De Federal Trade Commission stelt dat dit geval niet op zichzelf staat. Dit betreft slechts één van de 56.000 dating scams. Goed voor een gezamenlijk bedrag van 139 miljoen dollar.

  Een onderzoeker bij Sift verklaart dat verschillende populaire dating apps matches toestaan die vragen om beleggings- en handelsadvies. Jane Lee laat in een bericht weten:

  “Mensen zijn eenzaam door de pandemie en crypto is super hot op dit moment. De combinatie van deze 2 factoren maakt het tot een succesvolle zwendel.”

  80% meer crypto fraude op dating apps

  Dit neemt zeer serieuze vormen aan. De FTC laat weten dat het aantal dating scams elk jaar stijgt met 80%. De FTC merkt op:

  “De aantallen schieten de laatste jaren omhoog. 2021 is geen uitzondering. De gemelde verliezen bereiken een record van 547 miljoen dollar. Dat is 6 keer zoveel als de gerapporteerde verliezen in 2017.”

  Hiermee bedraagt het gemiddelde verlies 2021 per individu ongeveer $ 2.400. Ook op andere platformen vinden veel oplichtingspraktijken plaats. Zoals Facebook en Instagram.

  Hear and wallet

  TikTok deelt tips om “hear and wallet” te beschermen. Het platform merkt op dat mensen geen geld of crypto moeten uitwisselen als ze de persoon nog nooit hebben ontmoet.

  Ook snel veranderende hacking schemes komen voor op platformen die NFT en crypto tokens aanbieden. Gebruikers worden daarvoor persoonlijk benaderd via een privé bericht. 

  Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het navigeren in hun crypto wallets op andere platformen.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.