Crypto nieuws

De aandeelhoudersbrief van deze miljardair is ontzettend bullish

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Kortgeleden heeft Aker ASA de oprichting van een nieuw bedrijf aangekondigd. Aker ASA is een Noorse holdingmaatschappij die voor het grootste deel in de handen is van miljardair Kjell Inge Røkke. Het nieuwe bedrijf werd aangekondigd in een brief aan alle aandeelhouders en zal de naam ‘Seetee’ dragen. Het bedrijf zal zich richten op het investeren in Bitcoin-gerichte projecten en zal alle liquide activa in de Bitcoin (BTC) houden. Inmiddels heeft het bedrijf dan ook officieel de Bitcoin geadopteerd als zijn reserve-activa.  

 

Investeren in de Bitcoin 

Vanochtend, op de ochtend van 8 maart 2021, kondigde de dochteronderneming van de Noorse holding Aker, genaamd Seetee, aan dat het 1.170 BTC had verzameld en dat het zal investeren in Bitcoin-gerichte bedrijven. Men kan aannemen dat de Bitcoins die verzameld zijn door Seetee nu weggestopt zijn in een diepe en koude opslag. Immers, het plan is om deze te bewaren voor in de toekomst. Seetee maakte zijn investering in de Bitcoin bekend via Twitter. Aan het eind van het eerste bericht van Seetee stond een link naar een brief die is geschreven aan alle aandeelhouders. De brief is geschreven door de miljardair Kjell Inge Røkke. In de brief legt deze miljardair uit waarom hij heeft besloten om een Bitcoin-standaard te nemen.  

 

De brief is bullish 

De brief die Kjell Inge Røkke aan de aandeelhouders heeft geschreven kent een ontzettend bullish karakter. Wanneer iemand een zogenaamde ‘bull’ is op de cryptomarkt dan betekent dit dat hij of zij ontzettend veel vertrouwen heeft in een bepaalde cryptocurrency. De desbetreffende persoon durft veel te investeren in de cryptovaluta en verwacht dat de koers flink gaat stijgen. Uit het gedrag van Kjell Inge Røkke is inderdaad ook te merken dat hij veel vertrouwen heeft in de Bitcoin. Immers, hij heeft al 1.170 BTC verzameld. Wanneer we een aantal citaten uit de brief van Kjell Inge Røkke uitlichten dan wordt het ook snel duidelijk dat de brief een bullish karakter heeft: 

 

"Ten eerste zullen we de Bitcoin gebruiken als de valuta binnen Seetee en zullen wij ons aansluiten bij de gemeenschap", luidt de brief, geschreven door Røkke. "In de Bitcoin zullen we holders zijn... Ten tweede zal Seetee mijnbouwactiviteiten opzetten die gestrande of intermitterende elektriciteit zonder stabiele vraag lokaal — wind, zonne-energie, waterkracht — overdragen aan economische activa die overal kunnen worden gebruikt. De Bitcoin is in onze ogen een economische batterij met een taakverdeling, en batterijen zijn essentieel voor de energietransitie die nodig is om de doelstellingen van het Akkoord van Parijs te bereiken... Ten derde zullen we bouwen en investeren in projecten en bedrijven in het ecosysteem van de Bitcoin. Dit is waar onze ware passie is!" 

 

Meer dan alleen cryptomunten 

In de brief werd ook opgemerkt dat Seetee zich ertoe zal inzetten om niet alleen de Bitcoin als reserve-activa te houden, maar ook actief te investeren in de fysieke en digitale infrastructuur die bovenop en rond het netwerk wordt gebouwd. Ook dit nieuws is uiterst bullish omdat, zoals Røkke zelf al spreekt, het Bitcoin-protocol en de onderliggende waarde van de Bitcoin nuttig en functioneel zijn voor alle gebruikers en investeerders op de markt. Met de verklaringen in de aandeelhoudersbrief kondigde Seetee aan bij alle aspecten betrokken te willen worden. Hiermee maakt het bedrijf duidelijk dat zij niet alleen bullish tegen de koers van de Bitcoin aankijkt, maar dat zij ook vertrouwen heeft in de onderliggende technologische ontwikkelingen.  

 

Uitdagingen omzetten in kansen 

In zijn brief ging Røkke snel in detail over waarom de gemeenschappelijke argumenten van de Bitcoin-sceptici in de meeste gevallen naïef en slecht onderbouwd zijn. Met name de opmerkingen van Røkke over het nut van Bitcoin-mijnbouw waren bijzonder zinvol gezien de brede inspanningen van Aker ASA in de energie-industrie. "De financiers van mijnbouwactiviteiten zullen aandringen op het gebruik van de goedkoopste energie en dus zal het per definitie elektriciteit zijn die geen beter economisch gebruik heeft. Bitcoin werkt dan als een economische batterij. Wat anders lokaal van weinig waarde was, wordt omgezet in een economisch goed dat wereldwijd kan worden gebruikt’’ aldus Røkke. In de brief gaat Røkke in op nog meer mogelijke projecten waarin hij wil gaan investeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Lightning Network om het wereldwijde economische systeem van cryptocurrencies nog meer te verbeteren. Røkke ziet deze investeringen dus niet als uitdagingen, maar als nieuwe kansen om de economie te verbeteren. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.