Crypto nieuws

De aankondiging van Blockstream Energy

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Vandaag de dag zijn de meeste Bitcoin critici gericht op het probleem rondom de duurzaamheid van de digitale cryptocurrency. Zij maken de kwestie veel problematischer en dramatischer dan deze eigenlijk is. Het aspect van de Bitcoin dat het meest bekritiseerd wordt is het energieverbruik. Door critici wordt gepleit dat de digitale cryptomunt ontzettend slecht is voor het milieu doordat het proces van mining veel energie verbruikt. Echter, het systeem van fiatvaluta’s is ook niet zo goedkoop als zij beweren. Daarnaast hebben we al eerder het monetaire systeem zien veranderen, ondanks dat er kritiek was op het nieuwe betalingsmiddel. Denk maar eens aan de overgang van het tijdperk waarin wij goud gebruikten na het tijdperk waarin we fiatvaluta’s zijn gaan gebruiken.

Mensen die geloven in de toekomst van de Bitcoin timmeren ook hard aan de weg om critici te bewijzen dat de Bitcoin wél milieuvriendelijk kan zijn. Eén van de manieren waarop dit wordt gedaan is het ontwikkelen van nieuwe technologie die minder energie verbruikt. Als resultaat van deze ontwikkelingen is op 17 augustus 2021 de nieuwste service van Blockstream gepresenteerd: Blockstream Energy.

Wat is Blockstream Energy?

Blockstream Energy is een bedrijf dat een positieve bijdrage wil leveren aan de invloed van de Bitcoin op het milieu. Het bedrijf specialiseert zich op de mining-industrie. De nieuwe service van Blockstream gebruikt mining faciliteiten die op afstand bestuurd kunnen worden. Deze vorm van mining wordt ook wel MMU genoemd. Een MMU is een modulaire mining unit. Met behulp van deze MMU’s is het mogelijk voor energieproducenten om de efficiëntie van hun productie te verhogen. Er zal een overschot aan energie worden geproduceerd. De hoeveelheid die te veel wordt geproduceerd kan worden verkocht aan de mining-industrie en kan gebruikt worden om de Bitcoin wereld draaiende te houden.

De voordelen van Blockstream Energy

Naast het optimaliseren van de efficiëntie en energieproductie hebben MMU’s ook nog andere voordelen. De MMU’s van Blockstream Energy kunnen ook worden gebruikt voor het balanceren van elektriciteitsnetten en een verbetering op het gebied van koolstofhandel-strategieën. De bedenkers van de MMU’s hebben ook nagedacht over het design van de eenheden. De MMU’s zijn compact en hebben ISO-conforme afmetingen. Hierdoor kunnen ze eenvoudig overal ter wereld worden geplaatst. Op elke locatie waar energie wordt geproduceerd kan wel een MMU komen te staan. Op deze manier maakt de aanwezigheid van MMU’s de kans op adoptie van cryptovaluta’s vele malen groter.

De unieke eigenschappen van MMU’s

De Blockstream Energy service is uniek omdat deze service niet alleen bijdraagt aan de duurzaamheid van het cryptonetwerk, maar ook aan de toegankelijkheid ervan. Het Blockstream netwerk is een satellietnetwerk dat zelfs op de meest afgelegen plekken ter wereld kan werken. Hierdoor kunnen MMU’s ook geplaatst worden op plekken die moeilijk toegankelijk zijn voor de mens. Immers, er is geen internetverbinding nodig om de crypto wereld te laten draaien op MMU’s.

Blockstream kondigt aan dat het uitkijkt naar de toekomstige samenwerkingen die het bedrijf aan gaat voor het plaatsen van de MMU’s in dergelijke gebieden. Kostbare energie gaat nu vaak verloren omdat deze energie aanwezig is op plekken die niet bewoonbaar zijn. Echter, als het wel mogelijk is om op deze plek een MMU te plaatsen, dan gaat er minder van deze gestrande energie verloren. Dit is een positieve en duurzame stap. De Bitcoin critici zullen hierdoor op zoek moeten gaan naar andere argumenten tegen de adoptie van de Bitcoin. Naarmate de ontwikkelingen op de cryptomarkt toenemen zal de kritiek op de duurzaamheid van de cryptovaluta’s afnemen. Op deze manier brengen de MMU’s de wereld een stapje dichter bij de adoptie van cryptocurrencies in het dagelijks leven.

Een krachtige toekomst

De komst van MMU’s maakt het mogelijk voor energieproducenten om aan de vraag te gaan voldoen. Daarnaast kunnen ze ook gaan voldoen aan de vraag voor energie die afkomstig is uit de cryptowereld. Volgens Chris Cook, de CIO en Head Mining van Blockstream, is de MMU de eerste zet naar een betere toekomst. Blockstream hoopt zoveel mogelijk hernieuwbare energiebronnen in te zetten om energie te leveren aan de MMU. Daarnaast kondigt Chris Cook aan dat Blockstream verder blijft zoeken naar manieren om de mining industrie te innoveren en milieuvriendelijker te maken.

Momenteel heeft blockstream nog een aantal andere projecten lopen die veel beloven op het gebied van duurzaamheid. Zo is er een samenwerking met Jack Dorsey’s Square. Deze samenwerking heeft betrekking op de combinatie van mining en het gebruik van zonne-energie. In dit innovatieve project gaat maar liefst 5 miljoen Amerikaanse dollar rond.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.