Crypto nieuws

  De adoptie van de Bitcoin: het laatste nieuws

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk. In de zomer en winter is het natuurlijk erg lekker om in een warm land te verblijven. Natuurlijk kost een luxe vakantie soms veel geld. Maar tegenwoordig hoef jij je salaris niet meer in te leveren. Je kunt gewoon de Bitcoins gebruiken die jij over de afgelopen jaren hebt verdiend! Vanaf 7 juli accepteert het wereldberoemde Pavilions Hotels & Resorts namelijk de Bitcoin als betalingsmiddel. De betalingsverwerking gebeurd in samenwerking met Coindirect.

  De acceptatie van de Bitcoin als betalingsmiddel geeft goed weer dat de Bitcoin acceptatie doorgaat. Maar wat doet de firma zelf met de Bitcoins die zij ontvangen? Het bedrijf van Pavilions Hotels & Resorts houdt of verkoopt de cryptomunten die zij als betaling ontvangen. Of ze houden of verkopen wordt op het moment zelf bepaald. Dit is namelijk afhankelijk van de stand van de markt, de koers en de financiële situatie van Pavilions zelf.

  Acceptatie door institutionele beleggers

  Ook institutionele managers laten een beetje optimisme doorschijnen op de cryptomarkt. Sinds 2018 verkopen zij al hun Bitcoins. Echter, vorige week waren er meer kopers van digitale activafondsen dan verkopers. Dit liet zien dat er een veranderende trend was op de cryptomarkt, na een periode van aanzienlijke volatiliteit.

  Institutionele kopers hebben een grote rol gespeeld in de laatste bullmarkt van de cryptowereld. Deze kopers vormden een bron van volatiliteit op de weg naar de bullmarkt. Michael Sonnenshein van Grayscale, Jeffrey Wang van Amber Group en Edouard Hindi van Tyr Capital geloofden dat financiële adviseurs bij de institutionele adoptie van de Bitcoin een grote rol kunnen gaan spelen.

  Nadat de toenemende interesse bij institutionele beleggers werd geconstateerd is er een enquête afgenomen. In deze enquête werd gevraagd of de institutionele beleggers interesse hebben om meer Bitcoins te kopen. De uitslag was dat 40% van de institutionele cryptobeleggers van plan is om veel meer digitale activa munten te kopen. Dit onderzoek wees ook uit dat de belangrijkste reden om meer investeringen te doen, de lange termijn vooruitzichten zijn die veel groei van het kapitaal beloven. Zelfs met de marktdaling van de afgelopen periode levert de Bitcoin nog steeds een kleine kapitaalgroei op. Dat heeft veel institutionele beleggers over de streep getrokken.

  Acceptatie van de Bitcoin in 2021

  De technologie heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Mensen over de hele wereld maken tegenwoordig gebruik van het digitale netwerk. Daarnaast worden zij ook verbonden door de digitale wereld. De technologische ontwikkelingen hebben ook de financiële markt doen veranderen. Fysieke filialen voor bankzaken gingen sluiten en online betalingen werden ontzettend populair. De meeste mensen vinden het regelen van financiële zaken via het internet veiliger, sneller, slimmer en intuïtiever. Bitcoin-betalingen en andere cryptobetalingen vinden ook plaats via het internet. Daarom is deze digitale activa waarschijnlijk de afgelopen jaren ook in populariteit gestegen.

  De Bitcoin prijs kan veel fluctueren. Deze fluctuaties kunnen positief en negatief zijn. Echter, de afgelopen tijd zijn deze voornamelijk positief geweest. De Bitcoin is al enige tijd actief in de financiële sector en probeert te concurreren met de traditionele fiatvaluta. In het begin was iedereen zeer positief over de toekomst van de Bitcoin. Er werd verwacht dat de digitale cryptomunt binnen enkele jaren overal geaccepteerd zal worden als betalingsmiddel. Helaas is de adoptie van de Bitcoin niet zo snel verlopen.

  Toch stijgt de Bitcoin nog steeds in populariteit. Het instrument heeft als voordeel dat het een betrouwbaar financieel instrument is. Het is een virtuele valuta waarvan het belangrijkste voordeel de veiligheid is. Vandaag de dag heeft de waarde ervan echter wereldwijd ongeveer $ 156 miljard bereikt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.