Crypto nieuws

De betekenis van het Russische wetsontwerp voor crypto regulering

admin

Leestijd: 2 minuten

*

We worden enthousiast als een land aankondigt dat het werkt aan een wetsontwerp voor crypto regulering. Is dit een positief teken voor crypto liefhebbers en investeerders?

Alle registers open

Er is een moment van bezinning nodig om te concluderen of deze ontwikkeling een bullish teken is voor de industrie. Dat geldt met name voor crypto investeerders.

Een Russische overheid website doet op 18 februari een belangrijke melding.Het ministerie van Financiën heeft op 18 februari een wetsontwerp ingediend bij de Russische federatie. 

Crypto nog steeds illegaal

Het ontwerp is bedoeld voor de regulering van cryptocurrency. Het officiële bericht herinnert de Russen eraan dat het gebruik van crypto als betaalmiddel nog steeds illegaal is. 

De wet is bedoeld om crypto als investering te reguleren. Sommige voorgestelde regels omvatten het controleren van de beurzen door een gecentraliseerde instantie.

KYC is van belang

Het identificeren van klanten en het toestaan van crypto opnames via bankrekeningen wordt ook besproken. KYC is van vitaal belang voor zowel exchanges als klanten.

Dat terwijl banken ook zullen deelnemen aan cryptocurrency compliance. Bovendien kunnen handelaren de sector niet zomaar binnenwandelen. 

Kennis en risicotest

Het wetsontwerp vereist een crypto kennis en risicotest voor alle potentiële investeerders. Aan de hand van de resultaten wordt beslist hoeveel geld ze mogen investeren.

In het persbericht staat:

“Bij een succesvolle test kunnen burgers tot 600.000 roebel per jaar investeren in digitale valuta. Als de test niet met succes wordt doorstaan wordt het bedrag beperkt tot 50 duizend roebel. Gekwalificeerde investeerders kunnen transacties uitvoeren zonder beperkingen.”

600.000 roebel staat gelijk aan 7.656 dollar. Dat terwijl 50.000 roebel op dit moment 638 dollar waard is. 

Poetin is pro crypto

Het is geen geheim dat de Russische president Vladimir Poetin een pro crypto houding heeft. Hij vindt dat Rusland geschikt is voor de industrie. Hij wil een crypto overeenkomst tussen de overheid en de banken.

Poetin laat weten: 

“Natuurlijk hebben we ook bepaalde concurrentievoordelen. Met name op het gebied van mining. Daarmee doel ik op het energie overschot en het goed opgeleide personeel dat in Rusland beschikbaar is.”

Timing

De timing is van cruciaal belang. De aankondiging volgt op de bekendmaking van de Oekraïne. Zij hebben een wetgeving aangenomen voor het legaliseren van crypto.

Crypto fanatiekelingen vragen zich af of er een verbinding is tussen de updates van de twee landen. En blijft deze verbinding met het oog op de huidige situatie ook in de toekomst behouden? 

Voelbare spanning

De markt voelt de spanning van de relatie tussen Rusland en Oekraïne ook. Zowel de koers van de Bitcoin als die van de S&P500 dalen tegelijkertijd. 

Dit wakkert de vrees aan dat ze steeds meer met elkaar in verband staan. Ondertussen bereikt goud zijn hoogste koers in acht maanden. En teken dat er veel FUD heerst in de wereldwijde atmosfeer.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.