Crypto nieuws

De Bitcoin en monetaire verantwoordelijkheid

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De Bitcoin is riskant voor nocoiners die hun onderzoek niet hebben gedaan, moeilijk voor nieuwkomers die proberen te leren en noodzakelijk voor degenen die het begrijpen. Polariserende controverse is per definitie belangrijk en de Bitcoin polariseert. De diepe kloof over het bestaan van de Bitcoin bevestigt zijn legitimiteit als iets dat het waard is om te worden onderzocht.

Het bezitten van de Bitcoin is de handeling van het aannemen van volledige eigendom en verantwoording. De Bitcoin beloont geduld, leert verantwoordelijkheid en voedt nieuwsgierigheid. Einstein beschreef samengestelde interesse als het achtste wereldwonder. De interesse in de Bitcoin stijgt met 200% per jaar. Dit ene activum biedt normale mensen een pad naar pensioen. Dit is precies wat het sparen van de dollar ooit vertegenwoordigde. De Bitcoin is een activum waar je op kunt bankieren. De huidige dollar is een korte termijn holding bin die moet worden geïnvesteerd om met pensioen te gaan.

Verantwoordelijkheid en zingeving

Praten is goedkoop. De enige manier om huid in het spel te hebben is door de Bitcoin daadwerkelijk te bezitten. Al het andere is academisch. Om Nassim Taleb te citeren: ‘’vertel me niet wat je denkt, vertel me wat je in je portefeuille hebt.’’

Peter Pan’s Lost Boys vieren dat ze nooit volwassen worden. Immers, wie wil er opgroeien in een steeds meer disfunctionele wereld? Jongere generaties geloven dat oudere generaties een granaat op de weg hebben geschopt, recht in hun schoot. Een leven lang begraven zijn door de schuld die onze ouderen hebben gecreëerd lijkt me een vreselijk avontuur. Nocoiners zien duidelijk problemen (en beweren dat er geen goede oplossingen zijn) maar toch zijn er zoveel die de Bitcoin snel een zwendel noemen. Het zou een vreselijk einde zijn van het avontuur om te verdrinken omdat je het reddingsvlot negeerde. Bitcoiners hebben de neiging om te kiezen om het leven te leven als een verschrikkelijk groot avontuur.

Wees er klaar voor

De Bitcoin komt eraan. Het is een parallel universum. Een onveranderlijke keten van tijd en vertrouwen verbonden met onze fysieke wereld door entropie. Wat is de prijs van tijd? Wat is de waarde van vertrouwen? Onschatbaar. De band tussen de Bitcoin, tijd en vertrouwen is net zo voorspelbaar als de zon die ’s ochtends opkomt. Het beste advies: wees er klaar voor.

Stel je het leven voor de ontdekking van de toekomst voor. We nemen het voor lief en onze nakomelingen zullen een soortgelijke uitspraak doen: stel je het leven voor de ontdekking van digitale schaarste voor. Die toekomst zal onze realiteit zijn. Fiat-valuta’s vormen een heel andere realiteit: stel je financiële ondergang voor door jezelf morgen te beroven om vandaag te betalen.

Onze relatie met fiatgeld is een herhaald verhaal van desintegratie in de tijd. Het alomvattende lijden in grote delen van de samenleving moet, althans gedeeltelijk, worden toegeschreven aan het feit dat geld alles raakt en ons geld giftig is geworden. Geld is de rode draad in alle overheden, industrieën en huishoudens. Als wij geld dienen in plaats van dat geld ons dient dan lijden we er allemaal vreselijk onder.

Vertrouw op je intuïtie

Eén voor één ontwaken fiat maximalisten voor het besef dat het groene gras waarop ze in de zon zelf zitten in het midden van een gevangenistuin zit. En zij dragen geen badges.

‘’The Matrix’’ liet ons kennismaken met de rode pil: ‘’Vergeet niet dat alles wat de rode pil biedt de waarheid is – niets meer.’’ Vertrouw op je intuïtie. Overheden geloven dat ze alle variabelen kunnen controleren en het is het beste om hun burgers de blauwe pil te geven. Als je voelt dat onze wereld diep in de problemen zit, laat dat dan dienen als een indicator dat er iets moet veranderen. Geloof in jezelf en zet de wereld recht door de sinaasappelpil te nemen.

Merk op dat de Bitcoin op de loer ligt waar de monetaire verantwoordelijkheid is afgetreden.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.