Crypto nieuws

De Bitcoin is beter in goud zijn dan goud

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De Bitcoin is gebouwd om rijkdom te beschermen en op te slaan in tijd en ruimte. De Bitcoin geeft mensen zoveel meer vrijheden dan goud. De Bitcoin is een technologie die overleeft om dezelfde reden dat het wiel, mes, telefoon of een nuttige technologie overleeft: het biedt zijn gebruikers voordelen van het gebruik ervan. De Bitcoin is gezond, puur geld op de vrije markt. De Bitcoin demoniseert goud.

Goud is oud, verouderd en archaïs. Het is het jaar 2021. Het wordt tijd dat we stoppen met het gebruik van stenen als geld of een winkel van waarde. Het werkte geweldig voor holbewoners en niet-digitale samenlevingen. We zijn nu echter geavanceerder dan dat. Upgrade je geld. In dit artikel gaan we in op een aantal eigenschappen van de Bitcoin die laten zien waarom de Bitcoin beter is dan goud. Of beter gezegd: we laten zien waarom de Bitcoin beter is in goud zijn dan goud.

Meer decentralisatie

De Bitcoin is meer gedecentraliseerd dan goud. Er zijn meer dan 100.000 knooppunten over de hele wereld die de Bitcoin blockchain verifiëren. De Bitcoin miners en ontwikkelaars zijn ook over de hele wereld. Goudwinning is onderworpen aan het rechtsgebied waarin ze zich bevinden en de lokale overheid kan gemakkelijk controles opleggen op de goudproductie, omdat deze fysiek van aard is. Hetzelfde kan niet gemakkelijk worden gezegd met de Bitcoin mining, omdat de Bitcoin digitaal is en onmiddellijk kan worden beveiligd tegen controle of confiscatie door derden. Centrale banken en overheden controleren het overgrote deel van de wereldwijde goudvoorraad. Goud heeft een bewaarder of derde partij nodig om wereldwijd te handelen. Goud vereist vertrouwen. We weten dat banken het bewaarspel beheersen en dat overheden en banken nauw met elkaar verweven zijn. De Bitcoin lost dit nadeel van centralisatie en veeleisend vertrouwen op. De Bitcoin transacties, goedkeuring en definitieve afwikkeling hebben geen vertrouwen in een derde partij nodig. Het is een peer-to-peer monetair systeem.

Censuur en inbeslagname resistent

Als peer-to-peer-netwerk is de Bitcoin meer censuur- en inbeslagnamebestendig dan goud, omdat de Bitcoin niet hoeft te vertrouwen op gecentraliseerde derden om te worden transacties tussen mensen of entiteiten. Aangezien goud van nature afhankelijk moet zijn van derden om op grote schaal te worden verhandeld, kunnen deze transacties worden gecensureerd of in beslag worden genomen. Historisch gezien hebben mensen in onderdrukkende landen met niets moeten vertrekken en migreren naar andere landen omdat ze werden beroofd of hun eigen land hen niet toestond om te vertrekken met materiële bezittingen. De Bitcoin heeft miljoenen mensen over de hele wereld bevrijd en hen in staat gesteld om zich vrij te verplaatsen naar anderen steden, staten en naties met al hun rijkdom door gewoon hun sleutel van 12 woorden te onthouden, waardoor ze toegang hebben tot hun Bitcoins. De Bitcoin is bevrijdend. De Bitcoin is vrijheid.

Hoe zit het met de veiligheid?

De Bitcoin is veiliger dan goud. Goud is afhankelijk van banken en bewaarnemers voor veiligheid, wat duur is. de Bitcoin wordt beveiligd door cryptografie en encryptie. Het Bitcoin-netwerk is het veiligste netwerk ter wereld. Als jij jouw goud fysiek in bezit neemt, dan kun jij het slechts op één plaats plaatsen om het op te slaan en te beveiligen. Als die eneplek beroofd is, dan ben jij je goud kwijt. Met het Bitcoin-netwerk kun jij Bitcoin-adressen maken waarvoor meerdere persoonlijke sleutelhandtekeningen nodig zijn om de Bitcoin te kunnen uitgeven of naar een ander adres te verplaatsen. Dit betekent dat jij jouw privésleutels op verschillende geografisch verspreide locaties kunt opslaan. Hierdoor kan niemand jouw Bitcoins verplaats, omdat fraudeurs of dieven alle privésleutels nodig hebben die jij in jouw quorum hebt aangewezen om jouw Bitcoins te verplaatsen.

Goudtransacties vereisen meestal betrokkenheid van derden, waarbij de veiligheid soms twijfelachtig is. De enige keer dat jij geen derde partij nodig hebt bij het handelen met goud is als jij persoonlijk bent met de andere partij waarmee jij transacties ondergaat en jij toevallig de exacte hoeveelheid goud hebt die zij vragen. Als jij dat niet doet, is het vrij moeilijk om exacte hoeveelheden van het juiste gewicht goud af te scheren dat nodig is voor een specifieke transactie. Je zou dan ook het goud moet afmeten om er zeker van te zijn dat het echt goud is en niet glanzend wolfraam (of een ander metaal of materiaal) heeft geverfd, wat door de geschiedenis heen altijd is gebeurd.

Bitcoin transacties zijn de veiligste transacties ter wereld. Ze worden met behulp van SHA256, een NSA-ontwikkelde cryptografische hashing functie. Omdat de Bitcoin op zo’n sterke geografisch verspreide manier kan worden beveiligd, kan het niet gemakkelijk in beslag worden genomen of gestolen zoals goud door de geschiedenis heen is geweest.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.