Crypto nieuws

  De Bitcoin is beter in goud zijn dan goud

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Bitcoin is gebouwd om rijkdom te beschermen en op te slaan in tijd en ruimte. De Bitcoin geeft mensen zoveel meer vrijheden dan goud. De Bitcoin is een technologie die overleeft om dezelfde reden dat het wiel, mes, telefoon of een nuttige technologie overleeft: het biedt zijn gebruikers voordelen van het gebruik ervan. De Bitcoin is gezond, puur geld op de vrije markt. De Bitcoin demoniseert goud.

  Goud is oud, verouderd en archaïs. Het is het jaar 2021. Het wordt tijd dat we stoppen met het gebruik van stenen als geld of een winkel van waarde. Het werkte geweldig voor holbewoners en niet-digitale samenlevingen. We zijn nu echter geavanceerder dan dat. Upgrade je geld. In dit artikel gaan we in op een aantal eigenschappen van de Bitcoin die laten zien waarom de Bitcoin beter is dan goud. Of beter gezegd: we laten zien waarom de Bitcoin beter is in goud zijn dan goud.

  Meer decentralisatie

  De Bitcoin is meer gedecentraliseerd dan goud. Er zijn meer dan 100.000 knooppunten over de hele wereld die de Bitcoin blockchain verifiëren. De Bitcoin miners en ontwikkelaars zijn ook over de hele wereld. Goudwinning is onderworpen aan het rechtsgebied waarin ze zich bevinden en de lokale overheid kan gemakkelijk controles opleggen op de goudproductie, omdat deze fysiek van aard is. Hetzelfde kan niet gemakkelijk worden gezegd met de Bitcoin mining, omdat de Bitcoin digitaal is en onmiddellijk kan worden beveiligd tegen controle of confiscatie door derden. Centrale banken en overheden controleren het overgrote deel van de wereldwijde goudvoorraad. Goud heeft een bewaarder of derde partij nodig om wereldwijd te handelen. Goud vereist vertrouwen. We weten dat banken het bewaarspel beheersen en dat overheden en banken nauw met elkaar verweven zijn. De Bitcoin lost dit nadeel van centralisatie en veeleisend vertrouwen op. De Bitcoin transacties, goedkeuring en definitieve afwikkeling hebben geen vertrouwen in een derde partij nodig. Het is een peer-to-peer monetair systeem.

  Censuur en inbeslagname resistent

  Als peer-to-peer-netwerk is de Bitcoin meer censuur- en inbeslagnamebestendig dan goud, omdat de Bitcoin niet hoeft te vertrouwen op gecentraliseerde derden om te worden transacties tussen mensen of entiteiten. Aangezien goud van nature afhankelijk moet zijn van derden om op grote schaal te worden verhandeld, kunnen deze transacties worden gecensureerd of in beslag worden genomen. Historisch gezien hebben mensen in onderdrukkende landen met niets moeten vertrekken en migreren naar andere landen omdat ze werden beroofd of hun eigen land hen niet toestond om te vertrekken met materiële bezittingen. De Bitcoin heeft miljoenen mensen over de hele wereld bevrijd en hen in staat gesteld om zich vrij te verplaatsen naar anderen steden, staten en naties met al hun rijkdom door gewoon hun sleutel van 12 woorden te onthouden, waardoor ze toegang hebben tot hun Bitcoins. De Bitcoin is bevrijdend. De Bitcoin is vrijheid.

  Hoe zit het met de veiligheid?

  De Bitcoin is veiliger dan goud. Goud is afhankelijk van banken en bewaarnemers voor veiligheid, wat duur is. de Bitcoin wordt beveiligd door cryptografie en encryptie. Het Bitcoin-netwerk is het veiligste netwerk ter wereld. Als jij jouw goud fysiek in bezit neemt, dan kun jij het slechts op één plaats plaatsen om het op te slaan en te beveiligen. Als die eneplek beroofd is, dan ben jij je goud kwijt. Met het Bitcoin-netwerk kun jij Bitcoin-adressen maken waarvoor meerdere persoonlijke sleutelhandtekeningen nodig zijn om de Bitcoin te kunnen uitgeven of naar een ander adres te verplaatsen. Dit betekent dat jij jouw privésleutels op verschillende geografisch verspreide locaties kunt opslaan. Hierdoor kan niemand jouw Bitcoins verplaats, omdat fraudeurs of dieven alle privésleutels nodig hebben die jij in jouw quorum hebt aangewezen om jouw Bitcoins te verplaatsen.

  Goudtransacties vereisen meestal betrokkenheid van derden, waarbij de veiligheid soms twijfelachtig is. De enige keer dat jij geen derde partij nodig hebt bij het handelen met goud is als jij persoonlijk bent met de andere partij waarmee jij transacties ondergaat en jij toevallig de exacte hoeveelheid goud hebt die zij vragen. Als jij dat niet doet, is het vrij moeilijk om exacte hoeveelheden van het juiste gewicht goud af te scheren dat nodig is voor een specifieke transactie. Je zou dan ook het goud moet afmeten om er zeker van te zijn dat het echt goud is en niet glanzend wolfraam (of een ander metaal of materiaal) heeft geverfd, wat door de geschiedenis heen altijd is gebeurd.

  Bitcoin transacties zijn de veiligste transacties ter wereld. Ze worden met behulp van SHA256, een NSA-ontwikkelde cryptografische hashing functie. Omdat de Bitcoin op zo’n sterke geografisch verspreide manier kan worden beveiligd, kan het niet gemakkelijk in beslag worden genomen of gestolen zoals goud door de geschiedenis heen is geweest.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.