Crypto nieuws

De Bitcoin maakt een betere toekomst mogelijk

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Fiatgeld is geëvolueerd tot een ziekte die in de fundamenten van de samenleving sijpelde. Er zijn een hele hoop directe effecten van geld. Zo kun jij je afvragen wat geld kan creëren en hoe geld negatieve cycli versterkt die indirect het menselijk vertrouwen beïnvloeden. Het zijn niet de doelen van de financiële instellingen en individuen om ons vertrouwen te misbruiken. Echter, deze negatieve doelen van en het negatieve gedrag van de financiële instellingen wordt indirect mogelijk gemaakt en versterkt door de omgeving waarin het zich bevindt. De negatieve zijde van fiatgeld vormt zo een probleem.

Dit probleem heeft direct invloed op de cognitie. We worden selectiever in wie we vertrouwen en hoe we onze verbindingen vormen. Sociaal kapitaal is nodig voor een goed functionerende samenleving. Maar juist dat is vandaag de dag uitgeput. Stel je sociaal kapitaal voor als energie in een mobiel spel dat je dwingt te wachten tot het na verloop van tijd wordt bijgevuld. Stel je voor dat mensen op dezelfde manier zouden werken. Als je dan uitgeput bent dan heb jij op zijn minst een beetje geld nodig om energie te kopen of zul jij lang moeten wachten tot de energiemeter weer gevuld is. Pas als de energiemeter is bijgevuld kun jij weer actief deelnemen aan het spel. In dit model is het concept ‘tijdsvoorkeur’ te vinden. Tijdsvoorkeur (voor geld) is de voorkeur van een individu om nu een bepaalde hoeveelheid geld te bezitten in plaats van dezelfde hoeveelheid in de toekomst. Een nadeel van het mobiel-spel-model is dat deze een beetje te vereenvoudigd is. De waarheid is namelijk dat het werken via dit model veel meer gevolgen kan hebben, al helemaal op het moment dat alle energie is opgeraakt.

Negatieve effecten

Naarmate de samenleving opgeslagen waarde verliest, stijgt de tijdsvoorkeur (willen meer mensen nu geld hebben), wat vervolgens versterkende cycli creëert die sociaal kapitaal uitputten en daarmee de perfecte omgeving creëren om vertrouwen op te lossen. Dit eenvoudige proces is wat er op dit moment in de samenleving gebeurt. Maar het is niet alleen vertrouwen dat het oplost. Het is ook het sociale weefsel.

Het is mogelijk om te concluderen dat twee factoren een hoge tijdsvoorkeur kunnen creëren met zeer vergelijkbare effecten (hoewel ze volledig verschillen op basis van omgevingsfactoren). Deze factoren zijn schuld en inflatie. Beide factoren komen letterlijk voort uit een gecentraliseerd concept van bankieren. Schulden versnellen de uitgaven en beroven individuen van spaargeld en dus het vermogen om een veilige en stabiele toekomst te hebben. Terwijl inflatie precies hetzelfde doet, maar individuen rechtstreeks van hun spaargeld berooft.

Een ander negatief effect dat we vandaag zien, is dat we minder willen organiseren en ons bij minder organisaties willen aansluiten, omdat het gewoon geen zin heeft. Het heeft geen zin meer om te stemmen, net zoals het geen zin meer heeft om lid te worden van bowlingcompetities. De behoefte aan eer is al lang geleden uitgestorven.

De Bitcoin kan de economie herstellen

Als je Bitcoiner bent dan ben je erin geslaagd om uit deze cyclus van negatieve effecten te komen. Deflatie is echter geen onmiddellijke oplossing voor alle problemen. De problemen zijn diep geworteld in de samenleving en hebben het gedrag van mensen beïnvloed. Het is slechts op lange termijn mogelijk om deze wortels los te maken en het gedrag te beïnvloeden.

Vandaag de dag hebben veel mensen geen vertrouwen in het systeem en moet er meer gebeuren dan slechts een reparatie van het systeem. De positieve effecten van de Bitcoin moeten langzaam die van het negatieve systeem om ons heen overschrijven.

Positieve effecten van de Bitcoin

De Bitcoin biedt een betere toekomst door een aantal positieve effecten. Als eerste zijn besparingen weer in de handen van de samenleving gebracht. Je kunt er zelf voor kiezen om te besparen en de overheid zal door middel van het gedecentraliseerde systeem geen invloed kunnen uitoefenen op jouw besparingen. En als je weet dat je spaargeld hebt opgebouwd, dat je alle onverwachte uitgaven kunt betalen die zich voordoen en dat je fundamenten van een welvarende toekomst hebt opgebouwd dan veranderen dingen.

Bitcoin herstelde in feite een lang verloren functie van organisatie en koppelde er aspecten van. Bitcoiners proberen vandaag actief stabiele verbindingen te vormen op basis van het wederzijdse begrip van hun economische, maatschappelijke, religieuze en politieke aspecten. De goede basis is teruggekeerd omdat nu verbonden deelnemers zich houden aan een ongeschreven erecode die het weefsel van vertrouwen (en het sociale kapitaal) binnen hun rijk ondersteunt. Individuen leerden dat ze nu veel dingen te verliezen hebben als ze inactief blijven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.