Crypto nieuws

De Bitcoin maakt een betere toekomst mogelijk

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Fiatgeld is geëvolueerd tot een ziekte die in de fundamenten van de samenleving sijpelde. Er zijn een hele hoop directe effecten van geld. Zo kun jij je afvragen wat geld kan creëren en hoe geld negatieve cycli versterkt die indirect het menselijk vertrouwen beïnvloeden. Het zijn niet de doelen van de financiële instellingen en individuen om ons vertrouwen te misbruiken. Echter, deze negatieve doelen van en het negatieve gedrag van de financiële instellingen wordt indirect mogelijk gemaakt en versterkt door de omgeving waarin het zich bevindt. De negatieve zijde van fiatgeld vormt zo een probleem.

Dit probleem heeft direct invloed op de cognitie. We worden selectiever in wie we vertrouwen en hoe we onze verbindingen vormen. Sociaal kapitaal is nodig voor een goed functionerende samenleving. Maar juist dat is vandaag de dag uitgeput. Stel je sociaal kapitaal voor als energie in een mobiel spel dat je dwingt te wachten tot het na verloop van tijd wordt bijgevuld. Stel je voor dat mensen op dezelfde manier zouden werken. Als je dan uitgeput bent dan heb jij op zijn minst een beetje geld nodig om energie te kopen of zul jij lang moeten wachten tot de energiemeter weer gevuld is. Pas als de energiemeter is bijgevuld kun jij weer actief deelnemen aan het spel. In dit model is het concept ‘tijdsvoorkeur’ te vinden. Tijdsvoorkeur (voor geld) is de voorkeur van een individu om nu een bepaalde hoeveelheid geld te bezitten in plaats van dezelfde hoeveelheid in de toekomst. Een nadeel van het mobiel-spel-model is dat deze een beetje te vereenvoudigd is. De waarheid is namelijk dat het werken via dit model veel meer gevolgen kan hebben, al helemaal op het moment dat alle energie is opgeraakt.

Negatieve effecten

Naarmate de samenleving opgeslagen waarde verliest, stijgt de tijdsvoorkeur (willen meer mensen nu geld hebben), wat vervolgens versterkende cycli creëert die sociaal kapitaal uitputten en daarmee de perfecte omgeving creëren om vertrouwen op te lossen. Dit eenvoudige proces is wat er op dit moment in de samenleving gebeurt. Maar het is niet alleen vertrouwen dat het oplost. Het is ook het sociale weefsel.

Het is mogelijk om te concluderen dat twee factoren een hoge tijdsvoorkeur kunnen creëren met zeer vergelijkbare effecten (hoewel ze volledig verschillen op basis van omgevingsfactoren). Deze factoren zijn schuld en inflatie. Beide factoren komen letterlijk voort uit een gecentraliseerd concept van bankieren. Schulden versnellen de uitgaven en beroven individuen van spaargeld en dus het vermogen om een veilige en stabiele toekomst te hebben. Terwijl inflatie precies hetzelfde doet, maar individuen rechtstreeks van hun spaargeld berooft.

Een ander negatief effect dat we vandaag zien, is dat we minder willen organiseren en ons bij minder organisaties willen aansluiten, omdat het gewoon geen zin heeft. Het heeft geen zin meer om te stemmen, net zoals het geen zin meer heeft om lid te worden van bowlingcompetities. De behoefte aan eer is al lang geleden uitgestorven.

De Bitcoin kan de economie herstellen

Als je Bitcoiner bent dan ben je erin geslaagd om uit deze cyclus van negatieve effecten te komen. Deflatie is echter geen onmiddellijke oplossing voor alle problemen. De problemen zijn diep geworteld in de samenleving en hebben het gedrag van mensen beïnvloed. Het is slechts op lange termijn mogelijk om deze wortels los te maken en het gedrag te beïnvloeden.

Vandaag de dag hebben veel mensen geen vertrouwen in het systeem en moet er meer gebeuren dan slechts een reparatie van het systeem. De positieve effecten van de Bitcoin moeten langzaam die van het negatieve systeem om ons heen overschrijven.

Positieve effecten van de Bitcoin

De Bitcoin biedt een betere toekomst door een aantal positieve effecten. Als eerste zijn besparingen weer in de handen van de samenleving gebracht. Je kunt er zelf voor kiezen om te besparen en de overheid zal door middel van het gedecentraliseerde systeem geen invloed kunnen uitoefenen op jouw besparingen. En als je weet dat je spaargeld hebt opgebouwd, dat je alle onverwachte uitgaven kunt betalen die zich voordoen en dat je fundamenten van een welvarende toekomst hebt opgebouwd dan veranderen dingen.

Bitcoin herstelde in feite een lang verloren functie van organisatie en koppelde er aspecten van. Bitcoiners proberen vandaag actief stabiele verbindingen te vormen op basis van het wederzijdse begrip van hun economische, maatschappelijke, religieuze en politieke aspecten. De goede basis is teruggekeerd omdat nu verbonden deelnemers zich houden aan een ongeschreven erecode die het weefsel van vertrouwen (en het sociale kapitaal) binnen hun rijk ondersteunt. Individuen leerden dat ze nu veel dingen te verliezen hebben als ze inactief blijven.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.