Crypto nieuws

De Bitcoin stijgt weer

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Na een lange periode van dalen en vlakte is het moment hier. Afgelopen zondag, 25 juli 2021, begon de prijs van de Bitcoin weer te stijgen. De prijs van de Bitcoin explodeerde en raakte de .000 op bepaalde exchanges en beurzen. Het hoogtepunt werd bereikt op het Binance Perpetual Swap BTC/USDT-contract, waar een prijs werd aangetikt van maar liefst .000. Deze stijging in de prijs van de Bitcoin heeft de wereld van cryptocurrencies weer in een nieuw positief licht gezet. Er zijn weer nieuwe handelaren tot de markt toegetreden en er zijn nieuwe investeringen gedaan.

Bitcoin pensioen wordt populairder

Niet alleen het handelen in de Bitcoin is populairder geworden. Ook het aantal mensen dat is gaan investeren in cryptocurrencies is toegenomen. Er is met name een stijging te zien in de met Bitcoin gefinancierde pensioenen. Deze pensioenen worden geregeld door zogenaamde IRA’s. Dit zijn Bitcoin-gefinancierde individuele pensioenregelingen. De CNBC meldde dat dit type pensioen ontzettend populair is geworden in 2021. Vooral in Amerika is dit type pensioen populair. Dit komt omdat de Federal Reserve de liquiditeit in de economie gestaag heeft verhoogd.

De Bitcoin-gefinancierde pensioenen worden gefaciliteerd door een bedrijf genaamd BitcoinIRA. Dit bedrijf ontstond in 2016 en heeft momenteel meer dan 100.000 individuele rekeninghouders. Iedereen die investeert in een Bitcoin pensioen streeft uiteraard naar een toename in koopkracht van de cryptocurrency op de lange termijn. Daarnaast is de belastingdruk op het moment ook een stuk lager wanneer jij investeert in de Bitcoin voor jouw pensioen. De prijsstijging van afgelopen zondag laat op zijn beurt maar weer zien dat de Bitcoin sterk is en door alle dalen heen beweegt. En juist daarom is het voor veel mensen een ideale cryptomunt om voor de lange tijd in te investeren.

Nog meer redenen om bullish te zijn

Afgelopen week was een pittige week voor de Bitcoin koers. Er werden allerlei uitspraken gedaan en er vonden verschillende gebeurtenissen plaats die de prijs van de Bitcoin hebben beïnvloed. Zo heeft El Salvador bijvoorbeeld aangekondigd dat het in 2021 begint met het landelijk uitrollen van de Bitcoin. Daarnaast heeft Elon Musk zich uitgesproken over het feit dat Tesla waarschijnlijk weer Bitcoin betalingen gaat accepteren. Grote bedrijven als Twitter zijn ook begonnen met het investeren in de Bitcoin. Zelfs Amazon heeft aangekondigd dat het betalingen met de Bitcoin wil gaan accepteren. Al deze aankondigingen zijn ontzettend positief voor de implementatie van de Bitcoin in het dagelijks leven. En dit was terug te zien in de koers van de Bitcoin, die afgelopen zondag een enorme boost kreeg en flink de lucht in ging.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De ontwikkelingen van de afgelopen week geven de toekomst van de Bitcoin veel hoop. De koers van de Bitcoin in verhouding tot verschillende fiatvaluta’s zal naar verwachting blijven stijgen in de komende maanden. Het hoge inflatiepercentage dat momenteel zichtbaar is in de V.S. en in het V.K. zal ervoor zorgen dat de cryptomarkt nog meer investeerders aantrekt. Al met al zal de Bitcoin prijs dus naar verwachting stijgen. Als het traject van de Bitcoin de huidige trend blijft volgen dan betekent dit dat er vlak voor kerstmis een Bitcoin prijs wordt bereikt van maar liefst .000. Dit zal zeer lonend zijn voor de investeerders die in de recente prijsdips een groot aantal Bitcoins hebben bemachtigd.

Uiteraard is de toekomst van de Bitcoin niet gegarandeerd. De cryptocurrency is volatiel en de koers kan onverwacht dalen. Dit kan komen door negatieve economische ontwikkelingen maar ook door fouten van investeerders of slecht nieuws van bedrijven in relatie tot de Bitcoin. Ook de regelgeving kan roet in het eten gooien. De Europese Commissie heeft vorige week een wetsvoorstel gedaan. Dit voorstel had betrekking tot het verplichten van gegevensverzameling door bedrijven die betalingen met de cryptocurrency accepteren. Dit zal natuurlijk een enorme inbreuk doen op het anonieme karakter van de Bitcoin. Als dit wetsvoorstel wordt aangenomen dan zal dit een negatief gevolg hebben op de koersontwikkelingen van de Bitcoin.

Dion Guillaume, een schrijver voor Bitcoin Magazine, houdt vast aan het idee dat de positieve ontwikkelingen de negatieve zullen overstemmen. Hij schreef: ‘’velen zouden het met me eens zijn dat we nog in de begindagen van de Bitcoin zijn. Tot nu toe heeft slechts één van de 195 landen wereldwijd de Bitcoin aangenomen en we zijn nog steeds 119 jaar verwijderd van de laatste Bitcoin die werd gedolven. Er zijn miljoenen bedrijven die de schoonheid van de Bitcoin en miljarden mensen nog moeten omarmen om hetzelfde te doen.’’

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.