Crypto nieuws

De Bitcoin zijn culturele revolutie

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De COVID-19 pandemie heeft de wereld en het leven zoals wij die kennen voor altijd veranderd. Beperkingen van de samenleving door overheden, waaronder het gebruik van maskers en sociale afstand, hebben een nieuw normaal gecreëerd. Lockdowns die kleine bedrijven hebben gesloten, in combinatie met inflatie veroorzaakt door overmatige gelddruk door centrale banken, hebben de desintegratie van het wereldwijde economische systeem aangewakkerd.

Naarmate het debacle van het fiat-systeem versnelt, wint de Bitcoin aan kracht. Terwijl de mainstream media nieuwskoppen creëren over de volatiliteit van de Bitcoin en de groeiende populariteit ervan onder bedrijfssectoren, stilletjes onder de radar, vindt er een revolutie plaats.

Sommigen noemen het ‘hyperbitcoinization’ of ‘hyperbitcoinisatie’. De term verwijst naar het buigpunt waarop de Bitcoin de dominante wereldmunt wordt. Deze transitie zal naar verwachting onze samenleving fundamenteel veranderen, met een impact die verder gaat dan financiën. Het faciliteert nu een planetaire verschuiving in het menselijk bewustzijn die mensen over de hele wereld treft. Waar gaat deze wereldwijde revolutie over en waar gaat het naartoe?

Crisis van de moderne wereld

De Bitcoin werd geboren in de as van de financiële meltdown van 2008. De uitvinding van deze technologie viel samen met een cruciale tijd waarin onze beschaving haar hoogtepunt leek te hebben bereikt. Het falen van de wereldeconomie bracht een crisis aan het licht in de moderne wetenschappelijke kijk op de wereld. Het dringt aan op een dringende verandering in de westerse materialistische manier van leven. Chaos en immense ontberingen waarmee de mensheid in deze tijd van overgang te maken kreeg, waren in oude profetieën voorzien als de katalysator voor een groot ontwaken.

De geboorte van de Bitcoin kan worden gezien als het markeren van het einde van deze oude cyclus en het begin van het nieuwe. De boodschap ingebed in het Genesis-blok, het eerste blok van de blockchain, luidt: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.” Verbeelding gegenereerd uit computerwetenschap waarschuwde ons voor het gevaarlijke traject van het pad dat we bewandelen. Tegelijkertijd bood het ons een manier om een gedoemde toekomst af te wenden.

Algoritmische controle van de samenleving

Een concurrentie van valuta’s staat op het punt uit te barsten tussen de Bitcoin en de digitale valuta’s die de centrale banken willen opleggen. Dit is een strijd voor de vrijheid van het internet, een strijd die bepaalt of het internet een instrument zal worden om de mensheid te emanciperen of tot slaaf te maken. In de afgelopen 10 jaar heeft de snelle verspreiding van informatietechnologie onze beschaving samengevoegd met het internet. Nu proberen technocraten en financiële elites, die de controle over het internet lijken te hebben gekregen, de mensheid op de knieën te krijgen.

Door middel van geavanceerde technologieën zoals genetische manipulatie, moleculaire nanotechnologie en kunstmatige intelligentie (AI) willen ze een nieuw besturingssysteem bouwen dat de hulpbronnen van de aarde beheert. Dit besturingssysteem is gebaseerd op hun mechanistische kijk op de wereld en zal deze uitbreiden. Hun vierde industriële revolutie zou niet alleen een radicale verandering in onze cultuur teweegbrengen. Het dreigt de aard van de mensheid ingrijpend te veranderen. Door te investeren in de Bitcoin maak je actief deel uit van een wereld waarin een nieuwe samenleving wordt gecreëerd.

In een kunstmatig geconstrueerde wereld zullen wij mensen worden nagebouwd naar het beeld van de machine. Alles wat beweegt wordt bestuurd door een algoritme. Met het gebruik van cybernetica (de studie van controleprocessen van communicatie in mechanische, elektronische en biologische systemen), zijn architecten van dit Matrix-achtige controlesysteem ingesteld om de hele bevolking in een gesloten lus van causaliteit te stoppen. Dat wil zeggen: waar iemands acties worden bepaald door de resultaten van iemands eerdere acties.

Een nieuw begin

Vele Bitcoiners zien de ontwikkelingen van deze cryptomunt als een doorbreking van dit mechanistische wereldbeeld. Met de Bitcoin en andere valuta’s is er een potentieel veld ontstaan. We hebben nu de keuze om een einde te maken aan een geschiedenis van geweld, uitbuiting en onderdrukking. We kunnen nu verder gaan dan eerder cycli en ons zo verlossen van pijn en lijden. Bitcoiners kunnen een nieuwe horizon zien, oneindige mogelijkheden van de werkelijkheid die bestaan buiten een smal spectrum van natiestaat en zijn vervormde visie op de wereld.

Met de onzichtbare helpende hand van het universum, kunnen gewone mensen een mede-schepper van hun eigen lot worden. Ze kunnen zelf hun eigen paden bepalen met hun keuzes. Via de Bitcoin is ieder van ons verbonden en kunnen we samen, blok voor blok, een netwerk creëren van soevereine individuen.

Elke 10 minuten worden er nieuwe Bitcoins aangemaakt en in omloop gebracht. Met economische activiteiten die worden gegenereerd door de warmte van het menselijk hart, maakt de Bitcoin de weg vrij voor de opkomst van de Vijfde Wereld, een echt menselijke samenleving.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.