Crypto nieuws

  De DeFi-sector mist iets essentieels volgens Metaverse

  *

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een blockchain-project beweert dat gedecentraliseerde digitale identiteiten cruciaal zullen zijn voor de DeFi-sector om gepersonaliseerde diensten en leningen zonder onderpand aan te kunnen bieden. DeFi is een afkorting die op de cryptomarkt veel wordt gebruikt. De afkoring staat voor de Engelse term ‘Decentralized Finance’, wat vertaald naar het Nederlands neerkomt op de term ‘gedecentraliseerde financiering’. De DeFi-sector van de cryptomarkt is een gedeelte vol handelaren en investeerders die pleiten voor het omzetten van traditionele financiële producten in gedecentraliseerde cryptocurrencies waarbij er geen centrale bank of instantie is die al het geld beheert. De DeFi-sector pleit er ook voor dat er geen tussenpersoon is bij de transacties rondom de financiering. Via DeFi-platformen kunnen mensen geld van anderen lenen of geld aan anderen uitlenen, speculeren over de koersen op de cryptomarkt en nog veel meer. Nu beweert een blockchain-project dat niet-gedekte leningen en grotere leningen aangeboden zouden kunnen worden door de DeFi-sector als zij gedecentraliseerde digitale identiteiten gaan gebruiken.

  Wat zijn digitale identiteiten precies?

  Een blockchain-project genaamd Metaverse beweert dat digitale identiteiten een essentieel stuk infrastructuur zijn dat momenteel ontbreekt in de groeiende DeFi-industrie. Digitale identiteiten bestaan normaal gesproken uit gegevens, waaronder de zoekgeschiedenis van een online gebruiker, sociale media-activiteit, gebruikersnamen, nationaal ID-nummer, geboortedatum en huidige locatie. In eerste instantie zal je kunnen denken dat dit niet bij het gedecentraliseerde en anonieme karakter van de DeFi-sector past. Immers, met deze gegevens over een individu zal je gepersonaliseerde diensten aan kunnen bieden en het gedrag van individuen controleren of volgen.

  Hoe kun je digitale identiteiten anoniem gebruiken?

  Het team van Metaverse beweert dat het wel mogelijk is om de informatie van digitale identiteiten te gebruiken zonder afbreuk te doen op iemand zijn privacy. Gebruikers krijgen volgens de visie van Metaverse namelijk de keuze of zij toegang verlenen tot een bepaalde hoeveelheid niet-opdringerige informatie of dat zij hiertoe geen toegang verlenen. Met behulp van deze informatie kunnen DeFi protocollen bijvoorbeeld goed inschatten of iemand wel in staat is om een bepaalde cryptolening terug te betalen.

  Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Hiervoor moet er volgens Metaverse gebruik gemaakt worden van cryptografische technologie zoals bijvoorbeeld een zero-knowledge proof. Zo kan het DeFi protocol bijvoorbeeld een bevestiging ontvangen dat iemand ouder is dan 18 jaar, zonder dat de exacte geboortedatum precies zichtbaar is. Een ander voorbeeld van een zero-knowledge proof is dat er bijvoorbeeld geëvalueerd kan worden of een kredietnemer zijn eerdere leningen op tijd heeft terugbetaald zonder dat er bekend gemaakt wordt wat voor leningen dit dan waren. Bij het anoniem gebruiken van digitale identiteiten op de cryptomarkt worden er dus slechts hele kleine beetjes informatie vrijgegeven, waaruit de herkomst niet af te leiden is.

  De grootste uitdaging op dit moment

  Volgens Metaverse is de grote uitdaging waarmee de cryptogemeenschap op dit moment wordt geconfronteerd gericht op platformonafhankelijke compatibiliteit. Platformonafhankelijke comptabiliteit zorgt ervoor dat dezelfde digitale identiteit op meerdere blockchains kan worden gebruikt. Wanneer de eerder beschreven zero-knowdledge proof wordt geïmplementeerd in de cryptomarkt dan wordt het probleem rondom de platformafhankelijke compatibiliteit opgelost. Als dit protocol standaard toegepast wordt in de crypto financiën dan heeft iedereen de mogelijkheid om zijn persoonlijke gegevens veilig te beheren en anoniem te delen. Dit impliceert dan ook dat deze gegevens gedeeld kunnen worden binnen meerdere blockchains.

  De plannen van Metaverse

  In de komende maanden is het blockchain-project Metaverse van mening dat er een overvloed aan krachtige use cases voor digitale identiteiten zal ontstaan. Dit is een effectieve manier om te bewijzen dat het protocol van Metaverse daadwerkelijk werkt en ook dat deze de ontwikkeling van de DeFi-sector positief beïnvloed. In het eerste kwartaal van 2021 zal het project zijn nieuwe Metaverse hoofdinfrastructuur onthullen en het Hyperspace-mainnet lanceren. De technologie zal ook worden geïntegreerd in het Gene Finance-protocol. Naarmate het jaar vordert, is Metaverse van plan om ontwikkelaars te ondersteunen die nieuwe DeFi-producten willen bouwen met behulp van zijn technologie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Crypto gebruikers maken zich zorgen over FTX schikking waarden ver onder marktprijs

  Redactie

  mrt. 3, 2024

  Leestijd: 2 min

  FTX heeft een claim venster geopend waar gebruikers hun verliezen kunnen melden. De prijzen die FTX hanteert voor de crypto valuta liggen ver onder de huidige marktwaarden.