Crypto nieuws

  De eerste 3 crypto ETF van Australië missen hun lancering

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De eerste 3 cryptocurrency ETF missen hun opening op de Cboe Australië exchange. De lancering staat oorspronkelijk gepland voor vandaag.

  Vertraging door controles

  De lancering van de Bitcoin en Ethereum ETF in Australië is uitgesteld. De vertraging heeft te maken met het uitvoeren van controles. Deze moeten nog worden afgerond. 

  Cboe Australia is een exchange die de Bitcoin Spot ETF van Cosmos Asset Management noteert. De beurs geeft een verklaring vrij over het uitvoeren van standaard controles. 

  Uitstel maar geen afstel

  Volgens de beurs moeten de standaard controles nog worden voltooid. Cboe Australia geeft aan dat het zo spoedig mogelijk een update naar buiten brengt. 

  Dezelfde mededeling doet Cboe voor 2 spot ETF. Deze worden uitgegeven door 21Shares. Ook de lancering van deze Bitcoin en Ethereum ETF staat gepland voor vandaag. 

  Downstream?

  Het is onduidelijk waarom de producten vertraagd zijn. Financial Review meldt dat een service provider downstream de schuld is van het oponthoud. 

  Dit is een entiteit met de macht om listings te vertragen. Dat gebeurt totdat de handel klaar is om de producten te kunnen ondersteunen.

  21Shares fondsen

  De waarde voor de Cosmos ETF is een directe investering in de Canadian Purpose Bitcoin ETF. Dit is de eerste Bitcoin ETF van Noord-Amerika. 

  De fondsen die door 21Shares zijn uitgegeven worden gedekt door Bitcoin en Ethereum reserves. Deze worden door Coinbase in de koude opslag gehouden.

  Geen "big issue"

  Toby Chapple van Zerocap vertelt dat de vertraging geen groot probleem is. Hij verwijst daarbij naar de Cosmos Bitcoin ETF. Chapple voegt daar aan toe:

  "Je zou denken dat een ETF die belegt in een andere ETF makkelijk te hanteren is. Maar, de broker zorgt er gewoon voor dat ze alles op een rijtje hebben voordat ze live gaan."

  Cici Lu van Apollo Capital geeft ook een reactie. Ze zegt dat het slechts een kleine hobbel is in de lange weg die de fondsen afleggen. Daarover laat ze het volgende weten:

  "Dit geen ideale start voor de ETF. Toch bekijken we het als een klein obstakel in een verder succesvol resultaat. Zeker voor de crypto asset industrie in Australië."

  Ze voegt daar aan toe: 

  "De traditionele financiële sector buigt zijn hoofd over hoe ze hun bedrijven moeten aanpassen aan een nieuwe activa klasse. Het is een reis die crypto en TradFi samen maken."

  $1 miljard na lancering

  De Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF van Cosmos Asset Management krijgt op 19 april een goedkeuring. De vrijbrief wordt uitgegeven door de Australian Securities Exchange.

  De goedkeuring is bedoeld om de handel van start te laten gaat. Dat gebeurt na een aankondiging periode van 7 dagen. Er wordt verwacht dat er na de lancering ongeveer $1 miljard wordt binnengehaald.

  Rond deze tijd ontvangen ook de 2 ETF van 21Shares hun goedkeuring.  De laatstgenoemde is niet vreemd met vertragingen op zijn crypto ETF producten. Eerder als verwerpt de SEC zijn Bitcoin ETF. 

  Deze zou genoteerd worden op de Amerikaanse Cboe BZX Exchange. De beurs voldeed niet aan de vereisten voor de notering van een financieel product.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.