Crypto nieuws

De eerste 3 crypto ETF van Australië missen hun lancering

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De eerste 3 cryptocurrency ETF missen hun opening op de Cboe Australië exchange. De lancering staat oorspronkelijk gepland voor vandaag.

Vertraging door controles

De lancering van de Bitcoin en Ethereum ETF in Australië is uitgesteld. De vertraging heeft te maken met het uitvoeren van controles. Deze moeten nog worden afgerond. 

Cboe Australia is een exchange die de Bitcoin Spot ETF van Cosmos Asset Management noteert. De beurs geeft een verklaring vrij over het uitvoeren van standaard controles. 

Uitstel maar geen afstel

Volgens de beurs moeten de standaard controles nog worden voltooid. Cboe Australia geeft aan dat het zo spoedig mogelijk een update naar buiten brengt. 

Dezelfde mededeling doet Cboe voor 2 spot ETF. Deze worden uitgegeven door 21Shares. Ook de lancering van deze Bitcoin en Ethereum ETF staat gepland voor vandaag. 

Downstream?

Het is onduidelijk waarom de producten vertraagd zijn. Financial Review meldt dat een service provider downstream de schuld is van het oponthoud. 

Dit is een entiteit met de macht om listings te vertragen. Dat gebeurt totdat de handel klaar is om de producten te kunnen ondersteunen.

21Shares fondsen

De waarde voor de Cosmos ETF is een directe investering in de Canadian Purpose Bitcoin ETF. Dit is de eerste Bitcoin ETF van Noord-Amerika. 

De fondsen die door 21Shares zijn uitgegeven worden gedekt door Bitcoin en Ethereum reserves. Deze worden door Coinbase in de koude opslag gehouden.

Geen "big issue"

Toby Chapple van Zerocap vertelt dat de vertraging geen groot probleem is. Hij verwijst daarbij naar de Cosmos Bitcoin ETF. Chapple voegt daar aan toe:

"Je zou denken dat een ETF die belegt in een andere ETF makkelijk te hanteren is. Maar, de broker zorgt er gewoon voor dat ze alles op een rijtje hebben voordat ze live gaan."

Cici Lu van Apollo Capital geeft ook een reactie. Ze zegt dat het slechts een kleine hobbel is in de lange weg die de fondsen afleggen. Daarover laat ze het volgende weten:

"Dit geen ideale start voor de ETF. Toch bekijken we het als een klein obstakel in een verder succesvol resultaat. Zeker voor de crypto asset industrie in Australië."

Ze voegt daar aan toe: 

"De traditionele financiële sector buigt zijn hoofd over hoe ze hun bedrijven moeten aanpassen aan een nieuwe activa klasse. Het is een reis die crypto en TradFi samen maken."

$1 miljard na lancering

De Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF van Cosmos Asset Management krijgt op 19 april een goedkeuring. De vrijbrief wordt uitgegeven door de Australian Securities Exchange.

De goedkeuring is bedoeld om de handel van start te laten gaat. Dat gebeurt na een aankondiging periode van 7 dagen. Er wordt verwacht dat er na de lancering ongeveer $1 miljard wordt binnengehaald.

Rond deze tijd ontvangen ook de 2 ETF van 21Shares hun goedkeuring.  De laatstgenoemde is niet vreemd met vertragingen op zijn crypto ETF producten. Eerder als verwerpt de SEC zijn Bitcoin ETF. 

Deze zou genoteerd worden op de Amerikaanse Cboe BZX Exchange. De beurs voldeed niet aan de vereisten voor de notering van een financieel product.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.