Crypto nieuws

De eerste 3 crypto ETF van Australië missen hun lancering

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De eerste 3 cryptocurrency ETF missen hun opening op de Cboe Australië exchange. De lancering staat oorspronkelijk gepland voor vandaag.

Vertraging door controles

De lancering van de Bitcoin en Ethereum ETF in Australië is uitgesteld. De vertraging heeft te maken met het uitvoeren van controles. Deze moeten nog worden afgerond. 

Cboe Australia is een exchange die de Bitcoin Spot ETF van Cosmos Asset Management noteert. De beurs geeft een verklaring vrij over het uitvoeren van standaard controles. 

Uitstel maar geen afstel

Volgens de beurs moeten de standaard controles nog worden voltooid. Cboe Australia geeft aan dat het zo spoedig mogelijk een update naar buiten brengt. 

Dezelfde mededeling doet Cboe voor 2 spot ETF. Deze worden uitgegeven door 21Shares. Ook de lancering van deze Bitcoin en Ethereum ETF staat gepland voor vandaag. 

Downstream?

Het is onduidelijk waarom de producten vertraagd zijn. Financial Review meldt dat een service provider downstream de schuld is van het oponthoud. 

Dit is een entiteit met de macht om listings te vertragen. Dat gebeurt totdat de handel klaar is om de producten te kunnen ondersteunen.

21Shares fondsen

De waarde voor de Cosmos ETF is een directe investering in de Canadian Purpose Bitcoin ETF. Dit is de eerste Bitcoin ETF van Noord-Amerika. 

De fondsen die door 21Shares zijn uitgegeven worden gedekt door Bitcoin en Ethereum reserves. Deze worden door Coinbase in de koude opslag gehouden.

Geen "big issue"

Toby Chapple van Zerocap vertelt dat de vertraging geen groot probleem is. Hij verwijst daarbij naar de Cosmos Bitcoin ETF. Chapple voegt daar aan toe:

"Je zou denken dat een ETF die belegt in een andere ETF makkelijk te hanteren is. Maar, de broker zorgt er gewoon voor dat ze alles op een rijtje hebben voordat ze live gaan."

Cici Lu van Apollo Capital geeft ook een reactie. Ze zegt dat het slechts een kleine hobbel is in de lange weg die de fondsen afleggen. Daarover laat ze het volgende weten:

"Dit geen ideale start voor de ETF. Toch bekijken we het als een klein obstakel in een verder succesvol resultaat. Zeker voor de crypto asset industrie in Australië."

Ze voegt daar aan toe: 

"De traditionele financiële sector buigt zijn hoofd over hoe ze hun bedrijven moeten aanpassen aan een nieuwe activa klasse. Het is een reis die crypto en TradFi samen maken."

$1 miljard na lancering

De Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF van Cosmos Asset Management krijgt op 19 april een goedkeuring. De vrijbrief wordt uitgegeven door de Australian Securities Exchange.

De goedkeuring is bedoeld om de handel van start te laten gaat. Dat gebeurt na een aankondiging periode van 7 dagen. Er wordt verwacht dat er na de lancering ongeveer $1 miljard wordt binnengehaald.

Rond deze tijd ontvangen ook de 2 ETF van 21Shares hun goedkeuring.  De laatstgenoemde is niet vreemd met vertragingen op zijn crypto ETF producten. Eerder als verwerpt de SEC zijn Bitcoin ETF. 

Deze zou genoteerd worden op de Amerikaanse Cboe BZX Exchange. De beurs voldeed niet aan de vereisten voor de notering van een financieel product.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.