Crypto nieuws

  De eerste dagen van de Bitcoin met Dustin D. Trammell

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Cointelegraph in Brazilië heeft een interview gehouden met Dustin D. Trammell. In dit interview bespraken zij de begindagen van de Bitcoin. Zoals velen weten is het niet bekend of Satoshi Nakamoto de Bitcoin (BTC) alleen heeft gemaakt, of ze hulp hadden van anderen, of dat ze zelf slechts een pseudoniem zijn voor een ontwikkelaarscollectief. Na de lancering van de Bitcoin op 9 januari 2009 werkte Nakamoto echter aan het verbeteren van de software door feedback en meningen van verschillende medewerkers te ontvangen. Onder hen is Dustin D. Trammell. Hij is één van de eerste mensen die de officiële versie van de Bitcoin heeft gedownload en de cryptocurrency ging minen.

  Trammell is een computerbeveiligingsonderzoeker en een specialist in virtuele beveiliging. Naast het praten met Satoshi en het voorstellen van verbeteringen aan de Bitcoin, ontving hij ook wat Bitcoin van de maker zelf. Nadat de Bitcoin een nieuw waarderingsrecord van boven de $ 61.000 bereikte werd Trammell geïnterviewd over zijn toekomstvisie en de ontwikkeling van de Bitcoin. Tijdens dit interview kwamen er een aantal interessante feiten aan het licht die zijn samengevat in dit artikel.

  Hoe is Trammell bij de Bitcoin terecht gekomen?

  Tijdens het interview vertelde Trammell over zijn ontmoeting met de Bitcoin. Hij zei: ‘’mijn kennismaking met digitale valuta was letterlijk toen Satoshi de Bitcoin white paper op de mailinglijst publiceerde. Daarvoor was het grootste deel van mijn ervaring met alternatieve valuta’s van de door metalen ondersteunde fysieke soort. Ik volgde meestal de cryptografie mailinglijst als interesse in cryptografie vanuit mijn carrière in informatiebeveiliging. Ik was vooral gericht op dingen zoals nieuwe algoritmen, aanvallen op en zwakheden in algoritmen.’’

  Eenmaal kennisgemaakt met de Bitcoin begon Trammell gelijk bugs in te dienen en vragen te stellen. Dit leidde tot e-mails die hij plaatste op zijn blog. Hij abonneerde zich op allerlei informatieve en nieuwsplatformen die gekoppeld waren aan de Bitcoin. Op deze manier was hij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

  De oorsprong van Bitcoin mining

  Volgens Trammell was Bitcoin mining, en mining over het algemeen, eenvoudig. Hij vertelde: ‘’de eerste dagen realiseerde ik mij niet dat je naar de instellingen moest gaan en specifiek mining moest inschakelen. Toen ik dat eenmaal deed, ging ik naar de races… Er waren dus een paar dagen in het begin toen ik de software gebruikte, maar nog niet aan het minen was. In die tijd kon je gemakkelijk mijnen met commodity CPU’s en je kon een blok van 50 genereren, van een paar keer per dag tot een om de paar dagen, afhankelijk van je verwerkingskracht.’’

  Ondanks zijn kennis keek Trammell niet ver vooruit tijdens zijn eerste investeringen als miner. “Gezien mijn interesse in alternatieve valuta’s en informatiebeveiliging, was ik zeker geïnteresseerd in het project en dacht dat het veelbelovend was, maar op dat moment dacht ik niet zo ver vooruit en over waar het vandaag de dag in is geëvolueerd. Als dat zo was, had ik veel meer Bitcoin bespaard denk ik’’ vertelde hij in het interview.

  Op een gegeven moment was Trammell gestopt met het minen. Hij vergat de Bitcoin voor een jaar of twee en was niet bewust bezig met wat er in die tijd met het Bitcoin project gebeurde. Gedurende die tijd steeg de waarde van de Bitcoin van 0 dollar naar 9 dollar. Op dat moment begon Trammell weer goed op nieuwsberichten te letten over de Bitcoin. Hij begon zich aan te melden bij nieuwe mailingslijsten en zijn interesse voor de Bitcoin werd weer gewekt.

  De ideeën van Satoshi

  In het interview werd aan Trammell gevraagd wat zijn gedachten waren over Satoshi. Er werd aan Trammell gevraagd of hij dacht dat Satoshi al had gewerkt aan het maken van een e-cash voor de Bitcoin. Trammell antwoordde: ‘’niet zeker, maar waarschijnlijk niet. Het lijkt erop dat ze veel verschillende technologieën en concepten hadden samengebracht om de Bitcoin te maken. Ik weet niet zeker of je dat soort duidelijkheid en gebrek aan vooringenomenheid zou kunnen hebben als je eerder specifiek aan digitale valuta had gewerkt. Ik denk dat je een perspectief van buitenaf nodig had.’’

  Achteraf gezien leek Satoshi zijn poging niet bedoeld om een technisch probleem op te lossen, maar eerder een sociaal probleem. Een systematisch probleem met het oude financiële systeem. In die tijd waren ze echter erg gefocust op de technologie, dus sommige filosofische punten kunnen over het hoofd zijn gezien of gebagatelliseerd door degenen die niet goed genoeg opletten.

  De toekomst van de Bitcoin

  Volgens Trammell zal de Bitcoin zich de komende jaren flink blijven ontwikkelen. Het zal een goede activa worden welke ook gebruikt wordt als waarde opslag. Uiteindelijk zal de Bitcoin zich ontwikkelen tot een werkelijke valuta. Echter, deze ontwikkelingen zullen langzaam verlopen. Zoals vele experts zeggen zullen de ontwikkelingen eerst geleidelijk verlopen en dan ineens plotseling zal de Bitcoin overal geïmplementeerd worden.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.