Crypto nieuws

De invloed van het presidentschap van Biden op de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Joe Biden is officieel de 46e president van de Verenigde Staten en de Democratische Partij is weer aan de macht. We zijn ons allemaal al bewust van hoe dit de prijs van de Bitcoin (BTC) heeft beïnvloed. Toeval of niet, de BTC-prijs is meer dan verdrievoudigd sinds de aankondiging van de verkiezingsresultaten van de Verenigde Staten. De BTC-prijs heeft nieuwe ongekende hoogtes bereikt en lijkt alsmaar door te stijgen. Nu de BTC-prijs zo stijgt en de Bitcoin erg populair is wordt het belangrijk om te analyseren wat er op lange termijn met de Bitcoin kan gebeuren nu de Democratische Partij de regie in handen heeft in de Verenigde Staten.

Wat is de invloed van het democratisch beleid?

Na de verkiezingsuitslag in de Verenigde Staten steeg de prijs van de Bitcoin enorm. Maar waarom gebeurde dit eigenlijk? Er kunnen verschillende redenen zijn. Sommige mensen zullen beweren dat dit komt doordat de linkse partij nu verantwoordelijk is voor de grootste economie ter wereld, namelijk die van de Verenigde Staten. Veel mensen beschouwen de BTC als een veiligere aanwinst dan de Amerikaanse dollar. De verhoogde belastingen en de uitgebreide regelgeving die van de Democratische Partij kunnen worden verwacht, kunnen Amerikanen en Amerikaanse bedrijven motiveren om in de Bitcoin te investeren waardoor de prijs stijgt.

Tijdens het Trump-tijdperk was het Amerikaanse economische beleid over het algemeen cryptovriendelijk. Hoewel Trump zelf verklaarde dat hij geen fan is van BTC, zagen de toezichthouders die hij aanstelde en het beleid dat door hen werd uitgevoerd de hele cryptocurrency-sector aanzienlijk groeien. Gaat het veranderen met de Democraten die het Witte Huis regeren?

De twee grote invloeden: Gensler en Yellen

Er zijn een aantal belangrijke personen die via het presidentschap van Biden de cryptomarkt kunnen beïnvloeden. Het eerste belangrijke lid van de Democratische Partij is Gary Gensler die door president Biden is voorgedragen als voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Gensler hebben cryptocurrencies en blockchains al aanzienlijke veranderingen in de financiële en bancaire wereld gestimuleerd door hun bestaan, en zullen zij dit hoogstwaarschijnlijk blijven doen. Volgens hem zijn deze technologieën al waardevol omdat ze dienen als drijfveer voor de ontwikkeling van de hele financiële industrie. Tegelijkertijd heeft Gensler gezegd dat de Bitcoin is geëvolueerd tot een speculatieve coin die op dit moment niet veel toepassingen in de echte wereld heeft. Hij heeft ook betoogd dat cryptomarkten vatbaar zijn voor oplichting en manipulaties.

Al deze verklaringen in combinatie met Gensler zijn achtergrond en nominatie impliceren dat cryptomarkten waarschijnlijk de komende jaren serieus zullen worden gereguleerd in de VS. Met zo’n deskundige professional als Gensler aan het hoofd van dit proces heeft de hele industrie veel potentieel om verbetering te zien.

Een andere Democraat die grotendeels verantwoordelijk zal zijn voor het economisch beleid in de regering van Biden is Janet Yellen. Zij is de Amerikaanse minister van Financiën. Zij betoogt dat cryptocurrencies en de Bitcoin het potentieel hebben om het financiële systeem te verbeteren, maar hier is een effectief regelgevingskader nodig. Het lijkt erop dat Yellen een conservatiever lid van de oudere generatie is. Zij is iemand die niet zo bekend is met de Bitcoin en cryptocurrencies als Gensler. Het is nog niet duidelijk hoe effectief en passend de cryptocurrency-regelgeving zal zijn die ze zou kunnen implementeren. Gelukkig zal de eerder genoemde Gensler hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor het algehele regelgevingsproces.

Wat kan er gebeuren met de Bitcoin-prijs?

De cryptomarkt zal de komende jaren onder het presidentschap van Biden te maken krijgen met een serieuze regelgeving. Echter, het is de vraag of het effect van deze verordening op de cryptomarkt positief of negatief zal zijn. De cryptocurrency-markt heeft zeker voldoende regelgeving nodig.

Als de Amerikaanse overheid, geleid door Democraten, in staat is om een effectief regelgevingskader te creëren dat investeerders zal aantrekken en de ontwikkeling van de noodzakelijke infrastructuur zal bevorderen, dan zal het aantal mensen dat cryptocurrency gebruikt toenemen. Dit kan op zijn beurt de Bitcoin-prijs op de lange termijn positief beïnvloeden. Aan de andere kant, als het toekomstige regelgevingssysteem te streng is, kan de cryptocurrency-markt stagneren.

Het is moeilijk om precies te zeggen hoe de gebeurtenissen in de cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten zich de komende vier jaar zullen ontwikkelen. Als het gaat om de Bitcoin-prijs dan lijkt het meest waarschijnlijke scenario dat de prijs voor de komende jaren zal blijven groeien of op ongeveer hetzelfde hoge niveau blijven als nu.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.