Crypto nieuws

  De Opera Crypto Browser applicatie is nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Android gebruikers hebben al enkele maanden toegang tot de applicatie. 

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Rusland rond een wetsontwerp af met de naam On Digital Currency. Het ontwerp verduidelijkt de regelgeving voor het verhandelen en ontginnen van cryptocurrencies. 

  Gewijzigd wetsvoorstel

  Het ministerie van Financiën van Rusland deelt het gewijzigde crypto wetsvoorstel met de regering. De inzet is het gebruiken van cryptocurrencies als wettig betaalmiddel. 

  Op 8 april kondigt Rusland de wijziging en afronding aan van een aankomende crypto wet. Deze moet duidelijkheid geven over de regelgeving omtrent cryptocurrencies. 

  Twitter juicht te vroeg

  De regels hebben betrekking op alle activiteiten binnen de cryptocurrency markt. Zoals de circulatie, de uitgifte en de handel in digitale valuta. Op 16 april duiken er berichten op over de legalisering.

  De groeiende crypto gemeenschap op Twitter verwelkomt de aankondiging met open armen. Changpeng Zhao van Binance is één van de eerste die de stap erkent. 

  Dit omdat er op dit moment tal van sancties lopen tegen Rusland. Crypto Twitter beseft al snel dat het iets te vroeg feest viert. De CEO van Binance verwijdert direct zijn tweets over de legale status.

  Rapport van Kommersant

  De buzz rond het legaliseren van crypto in Rusland wordt aangewakkerd door een rapport. Deze is afkomstig van het lokale Russische dagblad Kommersant.

  De krant weet beslag te leggen op de authentieke en definitieve versie van het wetsontwerp. Het wetsvoorstel beveelt aan om digitale valuta als volgt te accepteren:

  "Als een betaalmiddel dat niet de monetaire eenheid van de Russische Federatie is"

  Geen officiële aankondiging

  Het ontwerp moet nog als een wet worden aangenomen door de Russische regering. Er wordt nog steeds gewacht op een officiële aankondiging over de goedkeuring ervan als wet. 

  Er is geen tijdschema bekend. Het ministerie van Financiën heeft de laatste hand gelegd aan het wetsontwerp. Vervolgens is deze ook al gedeeld met de Russische regering. 

  Regelgevend kader bouwen

  Het rapport benadrukt ook dat het voorstel het bouwen van een regelgevend kader voor crypto activiteiten aanbeveelt. Dit om het grondwerk voor exploitanten te delen.

  Sergei Katyrin is de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie in Rusland. Op 14 april adviseert hij om samen te gaan werken met Afrikaanse landen.

  Dit voor het uitvoeren van grensoverschrijdende transacties. Dat geldt voor zowel cryptocurrencies als voor de digitale valuta van centrale banken in Rusland. 

  Inflatie door sancties voorkomen

  Het ministerie zegt dat de crypto regelgeving is verduidelijkt. Dit terwijl het ministerie het standpunt van andere regering afdelingen in overweging neemt.

  Het wil op deze manier de inflatie die voortkomt uit de internationale sancties tegengaan. De voorzitter van de Russische Gas Society maakt hier een opmerking over. 

  Pavel Zavalny zinspeelt op de mogelijkheid om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. De acceptatie heeft betrekking op de export van olie en gas. 

  Hij raadt aan aan om betalingen in Russische roebels, Chinese yuan, Turkse lira en ook Bitcoin van bevriende landen te accepteren. Landen die niet bevriend zijn kunnen hun olie in roebels of goud betalen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.