Crypto nieuws

De Opera Crypto Browser applicatie is nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Android gebruikers hebben al enkele maanden toegang tot de applicatie. 

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Rusland rond een wetsontwerp af met de naam On Digital Currency. Het ontwerp verduidelijkt de regelgeving voor het verhandelen en ontginnen van cryptocurrencies. 

Gewijzigd wetsvoorstel

Het ministerie van Financiën van Rusland deelt het gewijzigde crypto wetsvoorstel met de regering. De inzet is het gebruiken van cryptocurrencies als wettig betaalmiddel. 

Op 8 april kondigt Rusland de wijziging en afronding aan van een aankomende crypto wet. Deze moet duidelijkheid geven over de regelgeving omtrent cryptocurrencies. 

Twitter juicht te vroeg

De regels hebben betrekking op alle activiteiten binnen de cryptocurrency markt. Zoals de circulatie, de uitgifte en de handel in digitale valuta. Op 16 april duiken er berichten op over de legalisering.

De groeiende crypto gemeenschap op Twitter verwelkomt de aankondiging met open armen. Changpeng Zhao van Binance is één van de eerste die de stap erkent. 

Dit omdat er op dit moment tal van sancties lopen tegen Rusland. Crypto Twitter beseft al snel dat het iets te vroeg feest viert. De CEO van Binance verwijdert direct zijn tweets over de legale status.

Rapport van Kommersant

De buzz rond het legaliseren van crypto in Rusland wordt aangewakkerd door een rapport. Deze is afkomstig van het lokale Russische dagblad Kommersant.

De krant weet beslag te leggen op de authentieke en definitieve versie van het wetsontwerp. Het wetsvoorstel beveelt aan om digitale valuta als volgt te accepteren:

"Als een betaalmiddel dat niet de monetaire eenheid van de Russische Federatie is"

Geen officiële aankondiging

Het ontwerp moet nog als een wet worden aangenomen door de Russische regering. Er wordt nog steeds gewacht op een officiële aankondiging over de goedkeuring ervan als wet. 

Er is geen tijdschema bekend. Het ministerie van Financiën heeft de laatste hand gelegd aan het wetsontwerp. Vervolgens is deze ook al gedeeld met de Russische regering. 

Regelgevend kader bouwen

Het rapport benadrukt ook dat het voorstel het bouwen van een regelgevend kader voor crypto activiteiten aanbeveelt. Dit om het grondwerk voor exploitanten te delen.

Sergei Katyrin is de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie in Rusland. Op 14 april adviseert hij om samen te gaan werken met Afrikaanse landen.

Dit voor het uitvoeren van grensoverschrijdende transacties. Dat geldt voor zowel cryptocurrencies als voor de digitale valuta van centrale banken in Rusland. 

Inflatie door sancties voorkomen

Het ministerie zegt dat de crypto regelgeving is verduidelijkt. Dit terwijl het ministerie het standpunt van andere regering afdelingen in overweging neemt.

Het wil op deze manier de inflatie die voortkomt uit de internationale sancties tegengaan. De voorzitter van de Russische Gas Society maakt hier een opmerking over. 

Pavel Zavalny zinspeelt op de mogelijkheid om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. De acceptatie heeft betrekking op de export van olie en gas. 

Hij raadt aan aan om betalingen in Russische roebels, Chinese yuan, Turkse lira en ook Bitcoin van bevriende landen te accepteren. Landen die niet bevriend zijn kunnen hun olie in roebels of goud betalen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.