Crypto nieuws

De Opera Crypto Browser applicatie is nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Android gebruikers hebben al enkele maanden toegang tot de applicatie. 

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Rusland rond een wetsontwerp af met de naam On Digital Currency. Het ontwerp verduidelijkt de regelgeving voor het verhandelen en ontginnen van cryptocurrencies. 

Gewijzigd wetsvoorstel

Het ministerie van Financiën van Rusland deelt het gewijzigde crypto wetsvoorstel met de regering. De inzet is het gebruiken van cryptocurrencies als wettig betaalmiddel. 

Op 8 april kondigt Rusland de wijziging en afronding aan van een aankomende crypto wet. Deze moet duidelijkheid geven over de regelgeving omtrent cryptocurrencies. 

Twitter juicht te vroeg

De regels hebben betrekking op alle activiteiten binnen de cryptocurrency markt. Zoals de circulatie, de uitgifte en de handel in digitale valuta. Op 16 april duiken er berichten op over de legalisering.

De groeiende crypto gemeenschap op Twitter verwelkomt de aankondiging met open armen. Changpeng Zhao van Binance is één van de eerste die de stap erkent. 

Dit omdat er op dit moment tal van sancties lopen tegen Rusland. Crypto Twitter beseft al snel dat het iets te vroeg feest viert. De CEO van Binance verwijdert direct zijn tweets over de legale status.

Rapport van Kommersant

De buzz rond het legaliseren van crypto in Rusland wordt aangewakkerd door een rapport. Deze is afkomstig van het lokale Russische dagblad Kommersant.

De krant weet beslag te leggen op de authentieke en definitieve versie van het wetsontwerp. Het wetsvoorstel beveelt aan om digitale valuta als volgt te accepteren:

"Als een betaalmiddel dat niet de monetaire eenheid van de Russische Federatie is"

Geen officiële aankondiging

Het ontwerp moet nog als een wet worden aangenomen door de Russische regering. Er wordt nog steeds gewacht op een officiële aankondiging over de goedkeuring ervan als wet. 

Er is geen tijdschema bekend. Het ministerie van Financiën heeft de laatste hand gelegd aan het wetsontwerp. Vervolgens is deze ook al gedeeld met de Russische regering. 

Regelgevend kader bouwen

Het rapport benadrukt ook dat het voorstel het bouwen van een regelgevend kader voor crypto activiteiten aanbeveelt. Dit om het grondwerk voor exploitanten te delen.

Sergei Katyrin is de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie in Rusland. Op 14 april adviseert hij om samen te gaan werken met Afrikaanse landen.

Dit voor het uitvoeren van grensoverschrijdende transacties. Dat geldt voor zowel cryptocurrencies als voor de digitale valuta van centrale banken in Rusland. 

Inflatie door sancties voorkomen

Het ministerie zegt dat de crypto regelgeving is verduidelijkt. Dit terwijl het ministerie het standpunt van andere regering afdelingen in overweging neemt.

Het wil op deze manier de inflatie die voortkomt uit de internationale sancties tegengaan. De voorzitter van de Russische Gas Society maakt hier een opmerking over. 

Pavel Zavalny zinspeelt op de mogelijkheid om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. De acceptatie heeft betrekking op de export van olie en gas. 

Hij raadt aan aan om betalingen in Russische roebels, Chinese yuan, Turkse lira en ook Bitcoin van bevriende landen te accepteren. Landen die niet bevriend zijn kunnen hun olie in roebels of goud betalen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.