Investeren

  De samenkomst van Tesla, SpaceX, hernieuwbare energie en mining

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Tesla is een top 10-bedrijf in de Fortune 100 dat wordt gerund door een van ’s werelds rijkste mensen: Elon Musk. Het bedrijf heeft begin februari $ 1,5 miljard van zijn schatkistgeld overgemaakt naar Bitcoin (BTC). Musk’s Bitcoin aankoop schrikte traditionele beleggers af, die nu moesten begrijpen hoe hun investering in Tesla zich zou verhouden tot de Bitcoin.

  Momenteel is een groot deel van Tesla’s inkomsten afkomstig van de verkoop van overtollige hernieuwbare energiekredieten, of REC’s, die de komende jaren zullen opdrogen als concurrerende autofabrikanten hun eigen emissievrije voertuigen produceren en REC’s opbouwen met staten die ze nodig hebben.

  In Tesla’s indiening bij de United States Securities and Exchange Commission verklaarde het bedrijf dat het zijn beleggingsbeleid heeft bijgewerkt om flexibeler te zijn in het diversifiëren en maximaliseren van het rendement op inactief geld. Als onderdeel van dit plan zei Tesla dat het zou investeren in bepaalde “alternatieve reserves, waaronder digitale activa, goudstieren, [en] goudbeursfondsen.”

  De verklaring gaat nog verder. Het bedrijf van Elon Musk verklaart ook dat zij 1,50 miljard Amerikaanse dollars hebben geïnvesteerd in de Bitcoin. Dit gaat gepaard met het hiervoor genoemde beleid. Van tijd tot tijd of op lange termijn gaat het bedrijf kijken naar het verwerven van digitale activa en het aanhouden ervan. Daarnaast willen zij de Bitcoin in de nabije toekomst accepteren als betalingsmiddel voor de producten van Tesla. Uiteraard wordt hierbij een toepasselijke wetgeving in acht genomen en is deze manier van betalen in eerste instantie beperkt. De basis willen zij bij ontvangst kunnen liquideren.

  De Bitcoin-markt heeft Tesla’s erkenning en vooruitgang in de crypto-industrie gezien als institutionele validatie voor het gebruik van de Bitcoin als een winkel van waarde.

  Gedecentraliseerde micro-energiebronnen gebruiken voor Bitcoin mining

  Tesla’s andere bedrijven produceren en verkopen zonnepanelen, zonnedaken en batterijen. De batterijen worden gebruikt in zijn auto’s en bieden energieopslag voor residentiële zonnesystemen. Residentiële zonnesystemen kunnen overtollige energie in het net voeden. Het lokale energiebedrijf zal de elektriciteitsrekening van een klant passend maken op basis van de hoeveelheid stroom die uit het systeem wordt gehaald.

  Tesla Powerwalls kunnen die overtollige energie opslaan en verschillende dingen in jouw huis van stroom voorzien, waaronder airconditioners en jouw Tesla auto batterij. De overtollige energie uit Tesla’s micro-energiebronnen kan worden omgeleid om crypto mining activiteiten uit te voeren. Zonder crypto mining wordt de overtollige energie verspild of opgeslagen en verkocht voor centen op de dollar. Nu kunnen Tesla en andere energiebedrijven overtollig stroom omzetten in een digitaal activum zoals de Bitcoin dat direct een investering is.

  Hoe SpaceX goed past

  Velen speculeren dat Tesla’s investering in en acceptatie van de Bitcoin als betaling een belangrijk signaal is van de richting van het bedrijf. Zoals we weten is Musk ook de CEO van SpaceX. Dit is het bedrijf dat van plan is om in het komende decennium een kolonie op Mars op te zetten. Amerikaanse dollars werken echter fundamenteel niet op Mars. De langere communicatietijd tussen aardeservers en Marsservers levert veel problemen op. Er zal nog steeds een verifieerbare, vertrouwde manier moeten zijn om waarde over te dragen tussen de economieën van de planeten.

  De Bitcoin biedt een betere oplossing voor het veilig overbrengen van waarde tussen planeten op een vertrouwd netwerk waar de bloktijden van 10 minuten uiteindelijk voordelig zijn in plaats van een gedoe. De kolonie van SpaceX kan lokaal handelen met behulp van een handig lokaal ruilmiddel en die waarde veilig terug naar de aarde overbrengen zonder tussenpersonen of zorgen over het inflatoire monetaire beleid op aarde. De Bitcoin biedt mensen een meer naadloze manier om economieën tussen planeten te integreren. Daarom zullen kolonies op Mars waarschijnlijk Bitcoin-knooppunten gebruiken die gebruikmaken van SpaceX’s Starlink-satellietconstellatie.

  Gedecentraliseerde serverarchitectuur om het internet van waarde tot stand te brengen

  De overgang van de analoge wereld naar een digitaal autochtone samenleving vraagt om programmeerbaar geld. Het huidige fiatbanksysteem is archaïsch, inefficiënt en niet in staat om aan de behoeften van een technologisch geavanceerde samenleving te voldoen. De Bitcoin is de erkende digitale valuta in de nieuw gevormde gedecentraliseerde economie. De Bitcoin heeft kritieke netwerkeffecten bereikt en is de logische keuze voor een digitaal native wereldwijde reservevaluta. Het internet van waarde is vrij van de controle van een individuele overheid of entiteit. Bitcoin dient dit doel.

  Bitcoin mining is noodzakelijk om layer-one beveiliging voor de gedecentraliseerde economie tot stand te brengen, een functie die centrale banken nu bieden voor de fiat-centrische wereldeconomie. De gedecentraliseerde economie wordt efficiënter en krijgt meer lagen. De kracht van de Bitcoin is dat het ’s werelds krachtigste computernetwerk heeft waarmee de basis laag van de gedecentraliseerde economie kan worden beveiligd en waarop alle andere oplossingen voor waardeoverdracht worden gebouwd. We zijn getuige van de ontwikkeling van een nieuw, gedecentraliseerd financieel ecosysteem. Op een dag kun je misschien $ 20 naar je vrienden op Mars sturen zonder twee keer na te denken over wat er nodig was om het daar te krijgen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.