Crypto nieuws

SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

Redactie

2023-12-02

Leestijd: 2 minuten

*

Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

DEBT Box versus SEC

De vragen van districtsrechter Robert Shelby leiden mogelijk tot sancties tegen de financiële waakhond. Dat terwijl de commissie in het begin een sterke zaak leek te hebben.

De SEC heeft deze zaak ondergebracht bij advocaat Michael Welsh. Ze overtuigden de rechtbank ervan om de activa van DEBT Box te bevriezen.

Verrassende wending en mogelijke sancties SEC

De SEC voerde het argument aan dat het bedrijf zich naar Dubai zou verplaatsen. Dit ligt buiten het bereik van de Amerikaanse regelgeving. Nu komt er een verrassende wending.

De zaak is aangespannen bij de rechtbank in Utah. De rechtbank hoorde beschuldigingen dat DEBT Box investeerders voor ongeveer 50 miljoen dollar had misleid.

Dit door de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Deze staan ook bekend als 'node-licenties'. Rechter Shelby merkte significante inconsistenties op in de aanklacht van de SEC.

Significante inconsistenties in aanklacht SEC

Bij nadere inspectie bleken de claims van de SEC over het verhuizen naar Dubai en het sluiten van bankrekeningen onjuist. Er was geen sprake van banksluitingen.

Ook een vermeende overzeese transfer van $720,000 bleek binnenlands te zijn.

Shelby uitte zijn bezorgdheid over het gedrag van de SEC advocaten. Het verkeerd voorstellen van feiten en het niet corrigeren van deze onnauwkeurigheden door het team.

Dit kan in strijd zijn met Artikel 11b van het federale gerechtshof. Deze regel eist dat beweringen onderbouwd moeten zijn met bewijs. Dit resulteerde in een "show cause order."

Uitleg binnen 2 weken

De SEC moet uitleggen waarom ze geen sancties zouden moeten krijgen voor deze acties. De complexiteit van de zaak wordt benadrukt door een rapport van TRM Labs.

TRM Labs ondersteunt de primaire claim van de SEC dat DEBT Box investeerders misleidde over het minen van tokens. De verdediging heeft nog geen verklaring afgegeven.

De SEC heeft de order erkend. De commissie wil binnen de door Shelby gespecificeerde termijn van 2 weken reageren. Advocaat John E. Deaton van Ripple heeft ook gereageerd.

John E. Deaton: "niet verbaast over liegen SEC"

John E. Deaton van Ripple liet weten niet verbaasd te zijn dat de financiële toezichthouder betrapt is op liegen. In een reactie liet Deaton het onderstaande weten:

"De advocaten van de SEC lijken het persoonlijk te nemen bij crypto zaken."

Deaton roept ook op tot een dagvaarding tegen de financiële waakhond. Collega en chief technology officer Alderoty van Ripple heeft ook een gedetailleerde analyse gedeeld.

De analyse gaat over de zorgwekkende patronen die bij de SEC te zien zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.