Crypto nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  2023-12-02

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  DEBT Box versus SEC

  De vragen van districtsrechter Robert Shelby leiden mogelijk tot sancties tegen de financiële waakhond. Dat terwijl de commissie in het begin een sterke zaak leek te hebben.

  De SEC heeft deze zaak ondergebracht bij advocaat Michael Welsh. Ze overtuigden de rechtbank ervan om de activa van DEBT Box te bevriezen.

  Verrassende wending en mogelijke sancties SEC

  De SEC voerde het argument aan dat het bedrijf zich naar Dubai zou verplaatsen. Dit ligt buiten het bereik van de Amerikaanse regelgeving. Nu komt er een verrassende wending.

  De zaak is aangespannen bij de rechtbank in Utah. De rechtbank hoorde beschuldigingen dat DEBT Box investeerders voor ongeveer 50 miljoen dollar had misleid.

  Dit door de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Deze staan ook bekend als 'node-licenties'. Rechter Shelby merkte significante inconsistenties op in de aanklacht van de SEC.

  Significante inconsistenties in aanklacht SEC

  Bij nadere inspectie bleken de claims van de SEC over het verhuizen naar Dubai en het sluiten van bankrekeningen onjuist. Er was geen sprake van banksluitingen.

  Ook een vermeende overzeese transfer van $720,000 bleek binnenlands te zijn.

  Shelby uitte zijn bezorgdheid over het gedrag van de SEC advocaten. Het verkeerd voorstellen van feiten en het niet corrigeren van deze onnauwkeurigheden door het team.

  Dit kan in strijd zijn met Artikel 11b van het federale gerechtshof. Deze regel eist dat beweringen onderbouwd moeten zijn met bewijs. Dit resulteerde in een "show cause order."

  Uitleg binnen 2 weken

  De SEC moet uitleggen waarom ze geen sancties zouden moeten krijgen voor deze acties. De complexiteit van de zaak wordt benadrukt door een rapport van TRM Labs.

  TRM Labs ondersteunt de primaire claim van de SEC dat DEBT Box investeerders misleidde over het minen van tokens. De verdediging heeft nog geen verklaring afgegeven.

  De SEC heeft de order erkend. De commissie wil binnen de door Shelby gespecificeerde termijn van 2 weken reageren. Advocaat John E. Deaton van Ripple heeft ook gereageerd.

  John E. Deaton: "niet verbaast over liegen SEC"

  John E. Deaton van Ripple liet weten niet verbaasd te zijn dat de financiële toezichthouder betrapt is op liegen. In een reactie liet Deaton het onderstaande weten:

  "De advocaten van de SEC lijken het persoonlijk te nemen bij crypto zaken."

  Deaton roept ook op tot een dagvaarding tegen de financiële waakhond. Collega en chief technology officer Alderoty van Ripple heeft ook een gedetailleerde analyse gedeeld.

  De analyse gaat over de zorgwekkende patronen die bij de SEC te zien zijn.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.