Crypto nieuws

Diem project van Meta wordt verkocht omwille van de regelgeving

admin

Leestijd: 2 minuten

*

In 2020 zijn stablecoins met ongeveer 450% gegroeid. In 2021 staat de teller op miljard. Tether en USD Coin zijn goed voor een marktkapitalisatie van en miljard.

Stablecoins

Stablecoins zijn een veelbesproken onderwerp in het Congres. Met name tijdens het overwegen van een nieuwe regelgeving door de Amerikaanse wetgevers.  

De regelgeving schrikt veel financiële instellingen af. Zij zijn terughoudend om in zee te gaan met Stablecoin operators.  

Libra Association

Facebook neemt de term Stablecoin op binnen zijn activiteiten. Het platform maakt onderdeel uit van de Libra Association. Samen met nog 26 andere organisaties. 

Het lanceert de cryptocurrency met de naam Libra. Als Stablecoin wordt het gedekt door valuta en effecten die door de overheid worden uitgegeven. 

Diem project

De naam Libra is vervangen door Diem. Het door Facebook gesteunde crypto project krijgt een forse klap. Dat is bekend gemaakt in een recent rapport. 

Het Diem project maakt een terugslag door. Veroorzaakt door een stortvloed van regelgevende druk en tegenacties uit diverse hoeken. 

“De Diem Association wordt gesteund door Meta Platforms. Het overweegt een verkoop van zijn activa. Dit als een manier om kapitaal terug te geven aan zijn investeerders.”

Wie maakt me los?

Diem wil zijn eigendom verkopen. Daarvoor is het in gesprek met investeringsbankiers. Daarmee wil het profiteren van de waarde die in het verleden is gemaakt.

Het is onduidelijk hoe kopers of ingenieurs het intellectuele eigendom van Diem waarderen. Er is zelfs geen garantie op het vinden van een koper. 

Er is nog iets opmerkelijks. Meta is eigenaar van ⅓ van de onderneming. De rest is in eigendom van de verenigingsleden. Zoals Coinbase Global, Uber en Shopify.

Waarschuwingen 

Recent nog slaan Amerikaanse toezichthouders alarm over de risico’s van Stablecoins. Ze vrezen dat gebruikers en techbedrijven beginnen met transacties in een nieuwe valuta. 

Dit kan leiden tot een buitensporige concentratie van economische macht. Zeker in combinatie met een Stablecoin uitgever met een groot bedrijf.

Weg met de meeste weerstand

De gouverneur van de Bank of England waarschuwt voor hetzelfde scenario. Volgens Andrew Bailey vormt Facebook een grote uitdaging voor het systeem.

Zeker als het doorgaat met het lanceren van een stablecoin. Door de jaren heen is de weg voor Facebook bestuurders niet zonder obstakels geweest.

Nasmaak

In 2019 wordt Facebook stevig aan de tand gevoeld door Amerikaanse senatoren over het Libra Stablecoin project. De regelgeving paniek overstemde de introductie van Libra. 

Een nieuwe naam zou deze nasmaak naar de achtergrond moeten laten verdwijnen. Of het nu gaat om Libra of om Diem. De zorgen over de regelgeving zijn er nog steeds. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.