Aandelen

    Digitale activa ook in toekomst onderdeel van financiële diensten

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Banken en financiële instellingen ondervinden een groeiend probleem met cryptocurrency. Interne handelsdesks en een breder scala aan klanten verleiden het senior management van grote banken.

    Dit voor het lanceren van cryptocurrency gerelateerde diensten. Dit verzoek is veelal ingewilligd door bankinstellingen. Citigroup en zijn management is eveneens optimistisch over deze digitale tokens.

    Real-time betalingen zijn er ook in de toekomst

    CEO Jane Fraser bracht dit naar buiten in een recent interview. Ze zei dat digitale activa deel uit zullen blijven maken van de toekomst van financiële diensten en markten. Fraser meldde ook:

    “Real-time betalingen zijn frictieloos maar zullen tegelijkertijd ook globaler worden en overal aanwezig zijn. Ze zijn er op korte termijn, maar maken ook deel uit van de toekomst.”

    Investeren in crypto zonder ze te bezitten

    Citigroup was één van de eerste grote banken die zich waagde aan cryptocurrency. In 2018 introduceerde Citigroup een manier om te investeren in cryptocurrency zonder ze daadwerkelijk te bezitten.

    Op dit moment bouwen ze aan de vereiste infrastructuur hiervoor. Volgens Fraser hebben Citigroup klanten veel interesse getoond in cryptocurrencies.

    “We besteden veel tijd aan het bespreken van crypto met onze partners en klanten. We zien de voordelen van deze digitale activa ruimte. Zeker op het gebied van verwerking, programmeerbaarheid en transparantie.”

    Banken werken bedachtzaam en voorzichtig

    Dat betekent dat de industrie nog steeds in ontwikkeling is. Binnen dit domein zijn er een aantal gevallen van illegale activiteiten geweest. Fraser zegt dat de bank daarom bedachtzaam en voorzichtig te werk gaat.

    “Er zijn vragen over de ontwikkeling. Zoals een duidelijke regelgeving, schaalbaarheid, veerkracht en transparantie. We willen niet dat klanten zich in gebieden begeven waarvan ze de risico’s niet begrijpen.”

    Ambtenaren kiezen soms de andere weg

    Men moet ervoor zorgen dat het systeem de juiste beschermingsmechanismen bevat. Toch hebben sommige hoge ambtenaren de tegenovergestelde weg gekozen. Daarbij namen sommigen een vijandig standpunt in.

    Andere grote banken in de Verenigde Staten hebben de vraag van hun cliënten om blootstelling aan cryptocurrency activa te krijgen bekendgemaakt.

    Dit zijn onder andere Goldman Sachs en JP Morgan Chase. Ook andere grote financiële instellingen bieden cryptocurrency gerelateerde producten aan hun vermogende klanten.

    Nog steeds onzekerheid over de regelgeving

    Op dit moment overschrijdt de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency de grens van 2,5 biljoen dollar. Dit geeft de banksector zeker enig vertrouwen. Toch is er nog steeds onzekerheid over de regelgeving.

    Als deze wordt verscherpt loopt Amerika het risico van een omvangrijke cryptocurrency migratie. Bijvoorbeeld naar landen die meer cryptocurrency vriendelijk zijn.

    Maar, met de lancering van een Bitcoin ETF liggen de Verenigde Staten misschien ook wel op koers voor een paradigma verschuiving.

     

     

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.