Aandelen

Digitale activa ook in toekomst onderdeel van financiële diensten

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Banken en financiële instellingen ondervinden een groeiend probleem met cryptocurrency. Interne handelsdesks en een breder scala aan klanten verleiden het senior management van grote banken.

Dit voor het lanceren van cryptocurrency gerelateerde diensten. Dit verzoek is veelal ingewilligd door bankinstellingen. Citigroup en zijn management is eveneens optimistisch over deze digitale tokens.

Real-time betalingen zijn er ook in de toekomst

CEO Jane Fraser bracht dit naar buiten in een recent interview. Ze zei dat digitale activa deel uit zullen blijven maken van de toekomst van financiële diensten en markten. Fraser meldde ook:

“Real-time betalingen zijn frictieloos maar zullen tegelijkertijd ook globaler worden en overal aanwezig zijn. Ze zijn er op korte termijn, maar maken ook deel uit van de toekomst.”

Investeren in crypto zonder ze te bezitten

Citigroup was één van de eerste grote banken die zich waagde aan cryptocurrency. In 2018 introduceerde Citigroup een manier om te investeren in cryptocurrency zonder ze daadwerkelijk te bezitten.

Op dit moment bouwen ze aan de vereiste infrastructuur hiervoor. Volgens Fraser hebben Citigroup klanten veel interesse getoond in cryptocurrencies.

“We besteden veel tijd aan het bespreken van crypto met onze partners en klanten. We zien de voordelen van deze digitale activa ruimte. Zeker op het gebied van verwerking, programmeerbaarheid en transparantie.”

Banken werken bedachtzaam en voorzichtig

Dat betekent dat de industrie nog steeds in ontwikkeling is. Binnen dit domein zijn er een aantal gevallen van illegale activiteiten geweest. Fraser zegt dat de bank daarom bedachtzaam en voorzichtig te werk gaat.

“Er zijn vragen over de ontwikkeling. Zoals een duidelijke regelgeving, schaalbaarheid, veerkracht en transparantie. We willen niet dat klanten zich in gebieden begeven waarvan ze de risico’s niet begrijpen.”

Ambtenaren kiezen soms de andere weg

Men moet ervoor zorgen dat het systeem de juiste beschermingsmechanismen bevat. Toch hebben sommige hoge ambtenaren de tegenovergestelde weg gekozen. Daarbij namen sommigen een vijandig standpunt in.

Andere grote banken in de Verenigde Staten hebben de vraag van hun cliënten om blootstelling aan cryptocurrency activa te krijgen bekendgemaakt.

Dit zijn onder andere Goldman Sachs en JP Morgan Chase. Ook andere grote financiële instellingen bieden cryptocurrency gerelateerde producten aan hun vermogende klanten.

Nog steeds onzekerheid over de regelgeving

Op dit moment overschrijdt de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency de grens van 2,5 biljoen dollar. Dit geeft de banksector zeker enig vertrouwen. Toch is er nog steeds onzekerheid over de regelgeving.

Als deze wordt verscherpt loopt Amerika het risico van een omvangrijke cryptocurrency migratie. Bijvoorbeeld naar landen die meer cryptocurrency vriendelijk zijn.

Maar, met de lancering van een Bitcoin ETF liggen de Verenigde Staten misschien ook wel op koers voor een paradigma verschuiving.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.