Crypto nieuws

Technisch directeur Ripple werpt licht op SEC beroep en zaakcomplexiteit

Redactie

2023-08-20

Leestijd: 2 minuten

*

Wederom nieuws over Ripple Labs en de SEC. David Schwartz, de technisch directeur van Ripple Labs, geeft op X een update over een recente ontwikkeling betreffende het beroep van de SEC.

SEC wil in beroep gaan

De SEC wil op dit specifieke moment in beroep gaan. Dit omdat ze vinden dat de juridische zaak nog niet is afgerond. Dit betekent dat de betrokken partijen de kans krijgen om beroep aan te tekenen na de definitieve uitspraak van de zaak.

Het idee hierachter is om de rechtsgang efficiënter te maken en niet constant te onderbreken met beroepen over kleine beslissingen.

Onverwachte wending in rechtsgang

Na de belangrijke uitspraak van rechter Torres dat XRP niet als een security wordt beschouwd, diende de SEC een beroepsverzoek in.

Hoewel deze actie van de SEC voortkwam uit een gunstig oordeel voor Ripple, richt het zich op een onverwachte wending binnen de rechtsgang. Schwartz benadrukte dat het combineren van beroepen cruciaal is om alles soepeler te laten verlopen.

Afzonderlijke beroepen zouden het juridische proces alleen maar langer maken.

SEC wil proces pauzeren

Echter is er een regel voor speciale situaties. De SEC gelooft dat er in deze situatie een reden is om dingen anders aan te pakken. Ze stellen voor om het hele proces te pauzeren totdat het beroep is afgehandeld.

Ripple is het hier niet mee eens. Ze vinden dat het hoofdproces gewoon door moet gaan, ook al is er een beroep.

Ook Bitcoin geruchten

Er doen ook Bitcoin geruchten de ronde. Er waren gesprekken dat de SEC mogelijk beroep wilde aantekenen tegen het besluit van rechter Torres bij hogere rechtbanken. Dit laat zien hoe ingewikkeld de regels en wetten voor digitale activa kunnen zijn.

Het eindresultaat van deze juridische strijd hangt sterk af van de keuze van de rechtbank over het accepteren van het beroepsverzoek.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.