Crypto nieuws

  Technisch directeur Ripple werpt licht op SEC beroep en zaakcomplexiteit

  Redactie

  2023-08-20

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Wederom nieuws over Ripple Labs en de SEC. David Schwartz, de technisch directeur van Ripple Labs, geeft op X een update over een recente ontwikkeling betreffende het beroep van de SEC.

  SEC wil in beroep gaan

  De SEC wil op dit specifieke moment in beroep gaan. Dit omdat ze vinden dat de juridische zaak nog niet is afgerond. Dit betekent dat de betrokken partijen de kans krijgen om beroep aan te tekenen na de definitieve uitspraak van de zaak.

  Het idee hierachter is om de rechtsgang efficiënter te maken en niet constant te onderbreken met beroepen over kleine beslissingen.

  Onverwachte wending in rechtsgang

  Na de belangrijke uitspraak van rechter Torres dat XRP niet als een security wordt beschouwd, diende de SEC een beroepsverzoek in.

  Hoewel deze actie van de SEC voortkwam uit een gunstig oordeel voor Ripple, richt het zich op een onverwachte wending binnen de rechtsgang. Schwartz benadrukte dat het combineren van beroepen cruciaal is om alles soepeler te laten verlopen.

  Afzonderlijke beroepen zouden het juridische proces alleen maar langer maken.

  SEC wil proces pauzeren

  Echter is er een regel voor speciale situaties. De SEC gelooft dat er in deze situatie een reden is om dingen anders aan te pakken. Ze stellen voor om het hele proces te pauzeren totdat het beroep is afgehandeld.

  Ripple is het hier niet mee eens. Ze vinden dat het hoofdproces gewoon door moet gaan, ook al is er een beroep.

  Ook Bitcoin geruchten

  Er doen ook Bitcoin geruchten de ronde. Er waren gesprekken dat de SEC mogelijk beroep wilde aantekenen tegen het besluit van rechter Torres bij hogere rechtbanken. Dit laat zien hoe ingewikkeld de regels en wetten voor digitale activa kunnen zijn.

  Het eindresultaat van deze juridische strijd hangt sterk af van de keuze van de rechtbank over het accepteren van het beroepsverzoek.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.