Crypto nieuws

Do Kwon: "Gelekte Slack chats zijn irrelevant bewijs"

Redactie

2023-09-30

Leestijd: 2 minuten

*

Er zijn gelekte Slack gesprekken opgedoken tussen de mede oprichters van Terraform Labs. De gesprekken tussen Do Kwon en Daniel Shin wijzen erop dat zij hebben overwogen om valse transacties op te zetten.

Poging tot manipuleren transacties

Mede oprichter van Terraform Labs Do Kwon betwist de beweringen van de recente geruchten. Volgens de chats overwoog hij transacties te manipuleren om investeerders te lokken. Samen met mede oprichter Daniel Shin.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft onlangs een juridisch document ingediend. Hierin wordt verwezen naar deze Slack gesprekken. De chats dateren van september 2019.

Interesse wekken in Chai Corporation

Kwon en Shin brainstormden over manieren om de interesse van investeerders te wekken in Chai Corporation. Dit is een betalingsprovider die gevestigd is in Seoul.

Chai Corporation werd halverwege 2019 opgericht door Do Kwon en Daniel Shin. Het bedrijf deelde het personeel en de kantoren met Terraform. Top op het moment dat ze in 2020 elk hun eigen weg gingen.

"Ik kan nep transacties maken die echt lijken"

In de gelekte Slack chats zegt Kwon:

“Ik kan gewoon nep transacties maken die echt lijken.”

Hij voegt eraan toe dat deze transacties vergoedingen zullen genereren. Geleidelijk kunnen ze worden afgebouwd naarmate Chai Corporation groeit. Kwon probeerde Shin ervan te overtuigen dit plan geheim te houden. Hij zegt:

"Ik zeg niks als jij dat ook niet doet."

Kwon was zelfs zo zelfverzekerd dat hij aangaf dat het voor investeerders een uitdaging zou zijn om de manipulatie te ontdekken. In de chat aan Daniel Shin zegt hij:

“Alle eer voor degenen die kunnen bewijzen dat het nep is.”

Uit hun verband gerukt?

Er zit een andere kant aan het verhaal. Kwon beweert dat de beschuldigingen uit hun verband zijn gerukt. Zijn juridische team stelt dat de gesprekken gingen over het inzetten van LUNA-tokens bij validators.

Van het creëren van valse Chai Corporation transacties zou in zijn geheel geen sprake zijn volgens het team. De verdediging van Kwon is stellig:

“De SEC verdraait bewijs in een poging om Do Kwon in een kwaad daglicht te stellen. De claims van de SEC zijn gebaseerd op misinterpretaties van irrelevant bewijs.”

Uitlevering aan de VS

Ondertussen vechten de advocaten van Do Kwon in een Amerikaanse federale rechtbank tegen een verzoek van de SEC. De commissie wil Kwon uitleveren aan de Verenigde Staten.

Dit allemaal vanwege problemen met het Terra ecosysteem. Do Kwon is recent ook schuldig bevonden aan paspoortfraude. Op dit moment zit hij vast in Montenegro. Er staat tot dusver geen vrijlating op de planning.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.