Crypto nieuws

  Do Kwon: "Gelekte Slack chats zijn irrelevant bewijs"

  Redactie

  2023-09-30

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Er zijn gelekte Slack gesprekken opgedoken tussen de mede oprichters van Terraform Labs. De gesprekken tussen Do Kwon en Daniel Shin wijzen erop dat zij hebben overwogen om valse transacties op te zetten.

  Poging tot manipuleren transacties

  Mede oprichter van Terraform Labs Do Kwon betwist de beweringen van de recente geruchten. Volgens de chats overwoog hij transacties te manipuleren om investeerders te lokken. Samen met mede oprichter Daniel Shin.

  De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft onlangs een juridisch document ingediend. Hierin wordt verwezen naar deze Slack gesprekken. De chats dateren van september 2019.

  Interesse wekken in Chai Corporation

  Kwon en Shin brainstormden over manieren om de interesse van investeerders te wekken in Chai Corporation. Dit is een betalingsprovider die gevestigd is in Seoul.

  Chai Corporation werd halverwege 2019 opgericht door Do Kwon en Daniel Shin. Het bedrijf deelde het personeel en de kantoren met Terraform. Top op het moment dat ze in 2020 elk hun eigen weg gingen.

  "Ik kan nep transacties maken die echt lijken"

  In de gelekte Slack chats zegt Kwon:

  “Ik kan gewoon nep transacties maken die echt lijken.”

  Hij voegt eraan toe dat deze transacties vergoedingen zullen genereren. Geleidelijk kunnen ze worden afgebouwd naarmate Chai Corporation groeit. Kwon probeerde Shin ervan te overtuigen dit plan geheim te houden. Hij zegt:

  "Ik zeg niks als jij dat ook niet doet."

  Kwon was zelfs zo zelfverzekerd dat hij aangaf dat het voor investeerders een uitdaging zou zijn om de manipulatie te ontdekken. In de chat aan Daniel Shin zegt hij:

  “Alle eer voor degenen die kunnen bewijzen dat het nep is.”

  Uit hun verband gerukt?

  Er zit een andere kant aan het verhaal. Kwon beweert dat de beschuldigingen uit hun verband zijn gerukt. Zijn juridische team stelt dat de gesprekken gingen over het inzetten van LUNA-tokens bij validators.

  Van het creëren van valse Chai Corporation transacties zou in zijn geheel geen sprake zijn volgens het team. De verdediging van Kwon is stellig:

  “De SEC verdraait bewijs in een poging om Do Kwon in een kwaad daglicht te stellen. De claims van de SEC zijn gebaseerd op misinterpretaties van irrelevant bewijs.”

  Uitlevering aan de VS

  Ondertussen vechten de advocaten van Do Kwon in een Amerikaanse federale rechtbank tegen een verzoek van de SEC. De commissie wil Kwon uitleveren aan de Verenigde Staten.

  Dit allemaal vanwege problemen met het Terra ecosysteem. Do Kwon is recent ook schuldig bevonden aan paspoortfraude. Op dit moment zit hij vast in Montenegro. Er staat tot dusver geen vrijlating op de planning.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.