Crypto nieuws

Document onthult sluiting Terraform Labs: 6 dagen voor LUNA crash

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De rechtbank doet een spraakmakende ontdekking in de Terra LUNA zaak. Uit juridische documenten blijkt dat Do Kwon Terraform Labs al ruim voor de doodsspiraal opheft.

Lehman Brothers

De ontdekking biedt meer context in de zaak om de beruchte LUNA en UST prijs crash. Het dramatische verhaal van de Terra crash heeft inmiddels een bijnaam. 

Sommigen noemen het voorval de Lehman Brothers van de crypto wereld. De zaak neemt nu een opmerkelijke wending. Juridische documenten onthullen de opheffing van 2 Zuid-Koreaanse kantoren.

Sluiting Busan en Seoel

Ook de ontbinding van de Terraform Labs Korea Corporation wordt onthult. Dat gebeurt enkele dagen voorafgaand aan de ineenstorting van de valuta.

De informatie is verkregen van het Hooggerechtshof van Zuid-Korea. De documenten benadrukken dat Do Kwon succesvol 2 filialen en een volledig bedrijf opheft.

Zowel het hoofdkantoor in Busan als de kantoren in Seoel worden opgeheven. Dat vindt plaats tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering op 30 april. De opheffing is een feit op 4 en 6 mei.

Slechte timing

De timing van deze beslissingen wekt argwaan binnen de crypto gemeenschap. Dit vanwege hun mogelijke correlatie met de dodelijke crash van Terra (LUNA) en UST. 

Op dit  moment werkt Terra aan het opstellen van een herstelplan. Deze is gebaseerd op het tweede amendement van het bestuursvoorstel 1623. 

3 herzieningen

Bij een goedkeuring zal het 3 herzieningen doorvoeren in het huidige systeem. Terra wil de genesis liquiditeit verhogen van 15% naar 30%. Dit om de inflatiedruk te beperken. 

Ook wil het een nieuw liquiditeit profiel implementeren. Deze moeten de pre-attack LUNA houders en de fondsen voor post-attack UST houders verlagen.

In het voorstel schrijft Do Kwon dat de ontkoppeling van de UST het DAO hack-moment van Terra is. Dit is een kans om opnieuw te beginnen. De lancering staat gepland op 27 mei.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.