Crypto nieuws

Document onthult sluiting Terraform Labs: 6 dagen voor LUNA crash

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De rechtbank doet een spraakmakende ontdekking in de Terra LUNA zaak. Uit juridische documenten blijkt dat Do Kwon Terraform Labs al ruim voor de doodsspiraal opheft.

Lehman Brothers

De ontdekking biedt meer context in de zaak om de beruchte LUNA en UST prijs crash. Het dramatische verhaal van de Terra crash heeft inmiddels een bijnaam. 

Sommigen noemen het voorval de Lehman Brothers van de crypto wereld. De zaak neemt nu een opmerkelijke wending. Juridische documenten onthullen de opheffing van 2 Zuid-Koreaanse kantoren.

Sluiting Busan en Seoel

Ook de ontbinding van de Terraform Labs Korea Corporation wordt onthult. Dat gebeurt enkele dagen voorafgaand aan de ineenstorting van de valuta.

De informatie is verkregen van het Hooggerechtshof van Zuid-Korea. De documenten benadrukken dat Do Kwon succesvol 2 filialen en een volledig bedrijf opheft.

Zowel het hoofdkantoor in Busan als de kantoren in Seoel worden opgeheven. Dat vindt plaats tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering op 30 april. De opheffing is een feit op 4 en 6 mei.

Slechte timing

De timing van deze beslissingen wekt argwaan binnen de crypto gemeenschap. Dit vanwege hun mogelijke correlatie met de dodelijke crash van Terra (LUNA) en UST. 

Op dit  moment werkt Terra aan het opstellen van een herstelplan. Deze is gebaseerd op het tweede amendement van het bestuursvoorstel 1623. 

3 herzieningen

Bij een goedkeuring zal het 3 herzieningen doorvoeren in het huidige systeem. Terra wil de genesis liquiditeit verhogen van 15% naar 30%. Dit om de inflatiedruk te beperken. 

Ook wil het een nieuw liquiditeit profiel implementeren. Deze moeten de pre-attack LUNA houders en de fondsen voor post-attack UST houders verlagen.

In het voorstel schrijft Do Kwon dat de ontkoppeling van de UST het DAO hack-moment van Terra is. Dit is een kans om opnieuw te beginnen. De lancering staat gepland op 27 mei.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.