Crypto nieuws

Document onthult sluiting Terraform Labs: 6 dagen voor LUNA crash

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De rechtbank doet een spraakmakende ontdekking in de Terra LUNA zaak. Uit juridische documenten blijkt dat Do Kwon Terraform Labs al ruim voor de doodsspiraal opheft.

Lehman Brothers

De ontdekking biedt meer context in de zaak om de beruchte LUNA en UST prijs crash. Het dramatische verhaal van de Terra crash heeft inmiddels een bijnaam. 

Sommigen noemen het voorval de Lehman Brothers van de crypto wereld. De zaak neemt nu een opmerkelijke wending. Juridische documenten onthullen de opheffing van 2 Zuid-Koreaanse kantoren.

Sluiting Busan en Seoel

Ook de ontbinding van de Terraform Labs Korea Corporation wordt onthult. Dat gebeurt enkele dagen voorafgaand aan de ineenstorting van de valuta.

De informatie is verkregen van het Hooggerechtshof van Zuid-Korea. De documenten benadrukken dat Do Kwon succesvol 2 filialen en een volledig bedrijf opheft.

Zowel het hoofdkantoor in Busan als de kantoren in Seoel worden opgeheven. Dat vindt plaats tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering op 30 april. De opheffing is een feit op 4 en 6 mei.

Slechte timing

De timing van deze beslissingen wekt argwaan binnen de crypto gemeenschap. Dit vanwege hun mogelijke correlatie met de dodelijke crash van Terra (LUNA) en UST. 

Op dit  moment werkt Terra aan het opstellen van een herstelplan. Deze is gebaseerd op het tweede amendement van het bestuursvoorstel 1623. 

3 herzieningen

Bij een goedkeuring zal het 3 herzieningen doorvoeren in het huidige systeem. Terra wil de genesis liquiditeit verhogen van 15% naar 30%. Dit om de inflatiedruk te beperken. 

Ook wil het een nieuw liquiditeit profiel implementeren. Deze moeten de pre-attack LUNA houders en de fondsen voor post-attack UST houders verlagen.

In het voorstel schrijft Do Kwon dat de ontkoppeling van de UST het DAO hack-moment van Terra is. Dit is een kans om opnieuw te beginnen. De lancering staat gepland op 27 mei.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.