Crypto nieuws

  Document onthult sluiting Terraform Labs: 6 dagen voor LUNA crash

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De rechtbank doet een spraakmakende ontdekking in de Terra LUNA zaak. Uit juridische documenten blijkt dat Do Kwon Terraform Labs al ruim voor de doodsspiraal opheft.

  Lehman Brothers

  De ontdekking biedt meer context in de zaak om de beruchte LUNA en UST prijs crash. Het dramatische verhaal van de Terra crash heeft inmiddels een bijnaam. 

  Sommigen noemen het voorval de Lehman Brothers van de crypto wereld. De zaak neemt nu een opmerkelijke wending. Juridische documenten onthullen de opheffing van 2 Zuid-Koreaanse kantoren.

  Sluiting Busan en Seoel

  Ook de ontbinding van de Terraform Labs Korea Corporation wordt onthult. Dat gebeurt enkele dagen voorafgaand aan de ineenstorting van de valuta.

  De informatie is verkregen van het Hooggerechtshof van Zuid-Korea. De documenten benadrukken dat Do Kwon succesvol 2 filialen en een volledig bedrijf opheft.

  Zowel het hoofdkantoor in Busan als de kantoren in Seoel worden opgeheven. Dat vindt plaats tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering op 30 april. De opheffing is een feit op 4 en 6 mei.

  Slechte timing

  De timing van deze beslissingen wekt argwaan binnen de crypto gemeenschap. Dit vanwege hun mogelijke correlatie met de dodelijke crash van Terra (LUNA) en UST. 

  Op dit  moment werkt Terra aan het opstellen van een herstelplan. Deze is gebaseerd op het tweede amendement van het bestuursvoorstel 1623. 

  3 herzieningen

  Bij een goedkeuring zal het 3 herzieningen doorvoeren in het huidige systeem. Terra wil de genesis liquiditeit verhogen van 15% naar 30%. Dit om de inflatiedruk te beperken. 

  Ook wil het een nieuw liquiditeit profiel implementeren. Deze moeten de pre-attack LUNA houders en de fondsen voor post-attack UST houders verlagen.

  In het voorstel schrijft Do Kwon dat de ontkoppeling van de UST het DAO hack-moment van Terra is. Dit is een kans om opnieuw te beginnen. De lancering staat gepland op 27 mei.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.