Crypto nieuws

Dogecoin razernij dwingt fondsbeheerder $1,1 miljard te ontladen

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Ruffer is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fondsbeheerder. Het heeft één eenvoudig doel: consistent positief rendement, ongeacht hoe de financiële markten presteren. Ruffer liquideerde zijn M Bitcoin nadat het bedrijf nerveus werd over de speculatieve razernij op de cryptocurrency markt. Deze razernij vond voornamelijk plaats op sociale media en andere platformen waarop cryptogebruikers hun ideeën kunnen wisselen. De speculaties hadden onder andere betrekking tot enorme rally’s in op meme gebaseerde tokens zoals Dogecoin (DOGE).

Het fonds, dan ongeveer miljard beheert voor rijke klanten en liefdadigheidsinstellingen, begon zijn cryptocurrency-stash te verkopen in december van het jaar 2020. In die tijd steeg de bekende BTC / USD wisselkoers naar .000 meldde de Sunday Times.

Ruffer bleef zijn stash verkopen toen het BTC / USD paar in januari 2021 nieuwere hoogtepunten vestigde en voorbij het niveau van .000 brak. Ruffer rondde zijn resterende Bitcoin-positie in april af. Dit deden zij met een nettowinst van ,1 miljard uit de verkoop, ofwel een rendement van 83% voor het fonds.

Dogecoin FUD

Ruffer’s opeenvolgende Bitcoin dumps verschenen op momenten dat analisten grotere waarderingen voor de vlaggenschip-cryptocurrency voorspelden. JPMorgan zei bijvoorbeeld in een rapport dat in januari werd gepubliceerd dat BTC / USD zou kunnen stijgen. De koers zal volgens dit rapport kunnen stijgen tot .000 omdat het concurreert met goud om ‘s werelds toonaangevende inflatoire hedge te worden.

Scott Minerd, Chief Investment Officer van Guggenheim Partners, riep ook op tot een Bitcoin van .000 – .000, in de overtuiging dat de cryptocurrency op de lange termijn de markt van goud zou kunnen overnemen.

Ruffer verduidelijkte dat het zou overwegen om de Bitcoin terug te kopen als een verzekering tegen inflatie, waarbij zijn beleggingsdirecteur Duncan Macinnes de Financial Times vertelde dat ze de markten zouden beoordelen ‘’vanaf de zijlijn in plaats van vanuit de loopgraven’’.

Maar voor nu, Macinnes overeengekomen, is de Bitcoin te heet om vast te houden. Vooral wanneer Dogecoin (een op grappen en memes gebaseerde cryptocurrency) wordt gewaardeerd op miljard. Hij zei: ‘’het is moeilijk te zeggen dat het schuim eruit is gekomen’’.

Dogecoin, een satirische hommage aan de Bitcoin, onderging in 2021 een wilde opwaartse rally omdat het op een bepaald moment met 15.337% op jaarbasis steeg. Ondersteunende tweets van Tesla-CEO Elon Musk kwamen naar voren als enkele van de toonaangevende katalysatoren achter de Dogecoin-prijsrally. Hieronder viel de bekende gedeelde meme van juli 2020 die de cryptocurrency laat zien als een doge die het wereldwijde financiële systeem bestormt.

Maar de Retail razernij begon te sterven in mei nadat Musk Dogecoin een ‘’hustle’’ noemde in een Saturday Night Live aflevering. De U-turn van de miljardair-ondernemer op het token veroorzaakte paniek bij de verkoop van cryptovaluta op de cryptocurrency markt. Dit wees erop dat verliesgevende handelaren probeerden winsten uit nog steeds winstgevende cryptocurrencies zoals de Bitcoin uit te betalen.

Dogecoin daalde direct 30% na de verklaring van Musk. Vanaf 9 juni werd de cryptovaluta meer dan 50% lager verhandeld dan het all-time high van 0,76%.

‘’Je kon heel duidelijk zien dat er een toename was in speculatief gedrag’’, zei Macinnes terwijl hij wees op de eigen stijging van de Bitcoin van .000 naar bijna .000 te midden van de Dogecoin-Retail woede. Toch voegde hij eraan toe dat de hausse van de benchmark-cryptocurrency in ieder geval enige rationaliteit achter zich had.

De Bitcoin ‘’op het menu’’

Lager renderende obligaties en gedevalueerde fiatvaluta’s lieten beleggers achter zonder een beter traditioneel safe-haven-activum. Als gevolg hiervan leverde hun traditionele 60/40 portefeuillestrategie niets op, wat hen leidde tot ‘’nieuwe safe-haven activa die niet gecorreleerd is’’ zoals de Bitcoin.

Ruffer heeft zijn fondsen verlegd naar de Bitcoin-rivaliserende anti-inflatieactiva. Hieronder valt onder andere goud, inflatie-beschermde obligaties en grondstoffenaandelen. Het bedrijf beweerde dat het de cryptocurrency ‘’op het menu’’ zou houden voor de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.