Crypto nieuws

  Dogecoin razernij dwingt fondsbeheerder $1,1 miljard te ontladen

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ruffer is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fondsbeheerder. Het heeft één eenvoudig doel: consistent positief rendement, ongeacht hoe de financiële markten presteren. Ruffer liquideerde zijn M Bitcoin nadat het bedrijf nerveus werd over de speculatieve razernij op de cryptocurrency markt. Deze razernij vond voornamelijk plaats op sociale media en andere platformen waarop cryptogebruikers hun ideeën kunnen wisselen. De speculaties hadden onder andere betrekking tot enorme rally’s in op meme gebaseerde tokens zoals Dogecoin (DOGE).

  Het fonds, dan ongeveer miljard beheert voor rijke klanten en liefdadigheidsinstellingen, begon zijn cryptocurrency-stash te verkopen in december van het jaar 2020. In die tijd steeg de bekende BTC / USD wisselkoers naar .000 meldde de Sunday Times.

  Ruffer bleef zijn stash verkopen toen het BTC / USD paar in januari 2021 nieuwere hoogtepunten vestigde en voorbij het niveau van .000 brak. Ruffer rondde zijn resterende Bitcoin-positie in april af. Dit deden zij met een nettowinst van ,1 miljard uit de verkoop, ofwel een rendement van 83% voor het fonds.

  Dogecoin FUD

  Ruffer’s opeenvolgende Bitcoin dumps verschenen op momenten dat analisten grotere waarderingen voor de vlaggenschip-cryptocurrency voorspelden. JPMorgan zei bijvoorbeeld in een rapport dat in januari werd gepubliceerd dat BTC / USD zou kunnen stijgen. De koers zal volgens dit rapport kunnen stijgen tot .000 omdat het concurreert met goud om ‘s werelds toonaangevende inflatoire hedge te worden.

  Scott Minerd, Chief Investment Officer van Guggenheim Partners, riep ook op tot een Bitcoin van .000 – .000, in de overtuiging dat de cryptocurrency op de lange termijn de markt van goud zou kunnen overnemen.

  Ruffer verduidelijkte dat het zou overwegen om de Bitcoin terug te kopen als een verzekering tegen inflatie, waarbij zijn beleggingsdirecteur Duncan Macinnes de Financial Times vertelde dat ze de markten zouden beoordelen ‘’vanaf de zijlijn in plaats van vanuit de loopgraven’’.

  Maar voor nu, Macinnes overeengekomen, is de Bitcoin te heet om vast te houden. Vooral wanneer Dogecoin (een op grappen en memes gebaseerde cryptocurrency) wordt gewaardeerd op miljard. Hij zei: ‘’het is moeilijk te zeggen dat het schuim eruit is gekomen’’.

  Dogecoin, een satirische hommage aan de Bitcoin, onderging in 2021 een wilde opwaartse rally omdat het op een bepaald moment met 15.337% op jaarbasis steeg. Ondersteunende tweets van Tesla-CEO Elon Musk kwamen naar voren als enkele van de toonaangevende katalysatoren achter de Dogecoin-prijsrally. Hieronder viel de bekende gedeelde meme van juli 2020 die de cryptocurrency laat zien als een doge die het wereldwijde financiële systeem bestormt.

  Maar de Retail razernij begon te sterven in mei nadat Musk Dogecoin een ‘’hustle’’ noemde in een Saturday Night Live aflevering. De U-turn van de miljardair-ondernemer op het token veroorzaakte paniek bij de verkoop van cryptovaluta op de cryptocurrency markt. Dit wees erop dat verliesgevende handelaren probeerden winsten uit nog steeds winstgevende cryptocurrencies zoals de Bitcoin uit te betalen.

  Dogecoin daalde direct 30% na de verklaring van Musk. Vanaf 9 juni werd de cryptovaluta meer dan 50% lager verhandeld dan het all-time high van 0,76%.

  ‘’Je kon heel duidelijk zien dat er een toename was in speculatief gedrag’’, zei Macinnes terwijl hij wees op de eigen stijging van de Bitcoin van .000 naar bijna .000 te midden van de Dogecoin-Retail woede. Toch voegde hij eraan toe dat de hausse van de benchmark-cryptocurrency in ieder geval enige rationaliteit achter zich had.

  De Bitcoin ‘’op het menu’’

  Lager renderende obligaties en gedevalueerde fiatvaluta’s lieten beleggers achter zonder een beter traditioneel safe-haven-activum. Als gevolg hiervan leverde hun traditionele 60/40 portefeuillestrategie niets op, wat hen leidde tot ‘’nieuwe safe-haven activa die niet gecorreleerd is’’ zoals de Bitcoin.

  Ruffer heeft zijn fondsen verlegd naar de Bitcoin-rivaliserende anti-inflatieactiva. Hieronder valt onder andere goud, inflatie-beschermde obligaties en grondstoffenaandelen. Het bedrijf beweerde dat het de cryptocurrency ‘’op het menu’’ zou houden voor de toekomst.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.