Crypto nieuws

JPMorgan CEO wordt door slijk gehaald door crypto gemeenschap: rol in Bitcoin ETF

Femke Wassink

2023-12-30

Leestijd: 2 minuten

*

Jamie Dimon wordt aangepakt door de crypto gemeenschap. John Deaton vraagt zich af of het feit dat hij als AP is benoemd door BlackRock, een poging is om het publiek te misleiden.

Door het slijk gehaald

CEO van JP Morgan Jamie Dimon wordt door de crypto gemeenschap door het slijk gehaald. Dat gebeurde nadat hij door BlackRock als geautoriseerde deelnemer is benoemd.

Daardoor werd het bijgewerkte S-1 document van de CEO vrijgegeven. Eric Balchunas zegt:

"BlackRock geeft net de bijgewerkte S-1 vrij en noemt de AP's: Jane Street en JPMorgan."

De opmerking verwijst mogelijk naar de keuze van de investeringsbank als AP.

Spot Bitcoin ETF aanvraag

In de indiening van BlackRock werden Jane Street en JPMorgan Securities genoemd als 'geautoriseerde deelnemers' in haar voorgestelde spot Bitcoin ETF-aanvraag.

CEO Jamie Dimon heeft Bitcoin niet consequent publiekelijk onderschreven.

Tijdens een hoorzitting over het toezicht op Wall Street firma's, vertelde Dimon aan de wetgevers dat hij crypto zou proberen af te sluiten als hij de autoriteit in de overheid had.

Daarbij zei de CEO dat BTC en crypto "enige echte gebruik" is om criminaliteit te faciliteren.

"Misschien witwassen van geld"

Crypto kenners hebben snel de hypocrisie van JPMorgan als geautoriseerde deelnemer in BlackRock's Bitcoin ETF aangewezen. Daarbij lieten een crypto enthousiasts op X weten:

"Misschien is witwassen van geld, belastingontduiking, criminele participatie en drugshandel ook hun zaak." Een andere X gebruiker: "Als BlackRock dat wil doen, prima. Maar hoe kan JPMorgan dat doen na het Congres en Warren vertellen dat het hiervoor wordt gebruikt?"

Deaton uit scepsis over houding Warren

XRP advocaat John Deaton uitte ook zijn scepsis over de houding van senator Elizabeth Warren ten opzichte van Bitcoin. Hij wees erop dat de CEO betrokken is bij Bitcoin.

Dit ondanks "negatieve associaties met criminelen." Deaton vroeg zich af of dit een poging was om het publiek te misleiden of om aan gaslighting te doen.

Ondanks dat ze "diep tegen" de activa zijn, lanceerde JPMorgan zijn crypto token JPM Coin op een privé versie van de Ethereum blockchain voor zijn institutionele klantenbasis.

De bank heeft in oktober ook een op blockchain gebaseerd tokenisatie platform uitgerold. BlackRock was één van zijn klanten en droeg bij aan een financieringsronde van $65 miljoen.

Dit voor Ethereum infrastructuurbedrijf Consensys in april 2021.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.