Crypto nieuws

  DriveWealth klaagt over de hoge transactiekosten van Coinbase

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Verschillende bedrijven willen meerijden met de crypto trein. Ook DriveWealth koopt een kaartje en stapt in. De door SoftBank gesteunde start-up lanceert twee dochterondernemingen

  Het verschil maken

   Er is een flinke toename van instellingen die crypto diensten aanbieden. Daarom komt deze stap niet als een verrassing. DriveWealth kan wél een belangrijke ontwikkeling veroorzaken. 

  Stukjes lijmen

  DriveWealth is gevestigd in New Jersey. Het bedrijf wordt gesteund door de Japanse investeringsmaatschappij Softbank.

  Met deze laatste aankondiging stapt de start-up de wereld van de digitale activa binnen. CEO Bob Cortright zegt daar het volgende over: 

  “De overname van Crypto Systems stelt ons in staat om in april te starten met het aanbieden van Bitcoin en Ethereum aan onze partners.”

  DriveLiquidity en DriveDigital

  Door die overname lanceert DriveWealth zijn dochtermaatschappij DriveLiquidity. Dit bedrijf biedt liquiditeit aan partners die willen investeren en handelen in crypto activa. 

  DriveWealth lanceert ook DriveDigital. Deze dochteronderneming richt zich op de cryptocurrency uitwisseling. De toegang tot haar partners gebeurt met API. 

  Onhoudbare transactie spread

  Cortright wil een grotere transparantie aan digitale activa markten incorporeren. Dit betreft een 24/7 handel over een gefragmenteerd en wereldwijd netwerk van onafhankelijke beurzen. 

  De CEO zegt dat handelaren onder dwang moeten handelen over een onhoudbare transactie spread. Bijvoorbeeld op cryptocurrency beurzen zoals Coinbase. 

  Daarover zegt de topman van DriveWealth:

   “We kunnen niet doorgaan in een wereld met 200 basispunten per transactie. Zeker niet nu de regelgeving rond crypto verscherpt en klanten meer gefocust zijn op spreads en efficiëntie.” 

  Basispunt van 4,5%

  Coinbase is één van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld. Het platform handhaaft vergoedingen tot wel 4,5% van de transactiewaarde. Plus een spread vergoeding. 

  Het platform haalt 88% van zijn ,2 miljard aan inkomsten uit die transactiekosten. Zelfs de leidinggevenden van Coinbase erkennen dit. 

  De klant moet betalen

  Op dit moment test Coinbase een abonnementsmodel. Mede omdat het op de lange termijn een flinke druk verwacht. Cortright voegt toe:

  “Als je een levensvatbaar product wil zijn kun je deze transactiekosten niet gebruiken. Het komt uit de portemonnee van de klanten. We hebben dit eerder gedaan en we begrijpen het.”

  Is er nog meer op komst?

  Een toenemend aantal bedrijven op verschillende gebieden vraagt toegang tot cryptocurrency liquiditeit. Dat betreft ook grote e-commerce spelers.

  De concurrentie aangaan met Coinbase is niet eenvoudig. Op dit moment heeft Coinbase ruim miljard market cap. DriveWealth schommelt rond de miljard.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.