Crypto nieuws

DriveWealth klaagt over de hoge transactiekosten van Coinbase

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Verschillende bedrijven willen meerijden met de crypto trein. Ook DriveWealth koopt een kaartje en stapt in. De door SoftBank gesteunde start-up lanceert twee dochterondernemingen

Het verschil maken

 Er is een flinke toename van instellingen die crypto diensten aanbieden. Daarom komt deze stap niet als een verrassing. DriveWealth kan wél een belangrijke ontwikkeling veroorzaken. 

Stukjes lijmen

DriveWealth is gevestigd in New Jersey. Het bedrijf wordt gesteund door de Japanse investeringsmaatschappij Softbank.

Met deze laatste aankondiging stapt de start-up de wereld van de digitale activa binnen. CEO Bob Cortright zegt daar het volgende over: 

“De overname van Crypto Systems stelt ons in staat om in april te starten met het aanbieden van Bitcoin en Ethereum aan onze partners.”

DriveLiquidity en DriveDigital

Door die overname lanceert DriveWealth zijn dochtermaatschappij DriveLiquidity. Dit bedrijf biedt liquiditeit aan partners die willen investeren en handelen in crypto activa. 

DriveWealth lanceert ook DriveDigital. Deze dochteronderneming richt zich op de cryptocurrency uitwisseling. De toegang tot haar partners gebeurt met API. 

Onhoudbare transactie spread

Cortright wil een grotere transparantie aan digitale activa markten incorporeren. Dit betreft een 24/7 handel over een gefragmenteerd en wereldwijd netwerk van onafhankelijke beurzen. 

De CEO zegt dat handelaren onder dwang moeten handelen over een onhoudbare transactie spread. Bijvoorbeeld op cryptocurrency beurzen zoals Coinbase. 

Daarover zegt de topman van DriveWealth:

 “We kunnen niet doorgaan in een wereld met 200 basispunten per transactie. Zeker niet nu de regelgeving rond crypto verscherpt en klanten meer gefocust zijn op spreads en efficiëntie.” 

Basispunt van 4,5%

Coinbase is één van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld. Het platform handhaaft vergoedingen tot wel 4,5% van de transactiewaarde. Plus een spread vergoeding. 

Het platform haalt 88% van zijn ,2 miljard aan inkomsten uit die transactiekosten. Zelfs de leidinggevenden van Coinbase erkennen dit. 

De klant moet betalen

Op dit moment test Coinbase een abonnementsmodel. Mede omdat het op de lange termijn een flinke druk verwacht. Cortright voegt toe:

“Als je een levensvatbaar product wil zijn kun je deze transactiekosten niet gebruiken. Het komt uit de portemonnee van de klanten. We hebben dit eerder gedaan en we begrijpen het.”

Is er nog meer op komst?

Een toenemend aantal bedrijven op verschillende gebieden vraagt toegang tot cryptocurrency liquiditeit. Dat betreft ook grote e-commerce spelers.

De concurrentie aangaan met Coinbase is niet eenvoudig. Op dit moment heeft Coinbase ruim miljard market cap. DriveWealth schommelt rond de miljard.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.