Crypto nieuws

DriveWealth klaagt over de hoge transactiekosten van Coinbase

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Verschillende bedrijven willen meerijden met de crypto trein. Ook DriveWealth koopt een kaartje en stapt in. De door SoftBank gesteunde start-up lanceert twee dochterondernemingen

Het verschil maken

 Er is een flinke toename van instellingen die crypto diensten aanbieden. Daarom komt deze stap niet als een verrassing. DriveWealth kan wél een belangrijke ontwikkeling veroorzaken. 

Stukjes lijmen

DriveWealth is gevestigd in New Jersey. Het bedrijf wordt gesteund door de Japanse investeringsmaatschappij Softbank.

Met deze laatste aankondiging stapt de start-up de wereld van de digitale activa binnen. CEO Bob Cortright zegt daar het volgende over: 

“De overname van Crypto Systems stelt ons in staat om in april te starten met het aanbieden van Bitcoin en Ethereum aan onze partners.”

DriveLiquidity en DriveDigital

Door die overname lanceert DriveWealth zijn dochtermaatschappij DriveLiquidity. Dit bedrijf biedt liquiditeit aan partners die willen investeren en handelen in crypto activa. 

DriveWealth lanceert ook DriveDigital. Deze dochteronderneming richt zich op de cryptocurrency uitwisseling. De toegang tot haar partners gebeurt met API. 

Onhoudbare transactie spread

Cortright wil een grotere transparantie aan digitale activa markten incorporeren. Dit betreft een 24/7 handel over een gefragmenteerd en wereldwijd netwerk van onafhankelijke beurzen. 

De CEO zegt dat handelaren onder dwang moeten handelen over een onhoudbare transactie spread. Bijvoorbeeld op cryptocurrency beurzen zoals Coinbase. 

Daarover zegt de topman van DriveWealth:

 “We kunnen niet doorgaan in een wereld met 200 basispunten per transactie. Zeker niet nu de regelgeving rond crypto verscherpt en klanten meer gefocust zijn op spreads en efficiëntie.” 

Basispunt van 4,5%

Coinbase is één van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld. Het platform handhaaft vergoedingen tot wel 4,5% van de transactiewaarde. Plus een spread vergoeding. 

Het platform haalt 88% van zijn ,2 miljard aan inkomsten uit die transactiekosten. Zelfs de leidinggevenden van Coinbase erkennen dit. 

De klant moet betalen

Op dit moment test Coinbase een abonnementsmodel. Mede omdat het op de lange termijn een flinke druk verwacht. Cortright voegt toe:

“Als je een levensvatbaar product wil zijn kun je deze transactiekosten niet gebruiken. Het komt uit de portemonnee van de klanten. We hebben dit eerder gedaan en we begrijpen het.”

Is er nog meer op komst?

Een toenemend aantal bedrijven op verschillende gebieden vraagt toegang tot cryptocurrency liquiditeit. Dat betreft ook grote e-commerce spelers.

De concurrentie aangaan met Coinbase is niet eenvoudig. Op dit moment heeft Coinbase ruim miljard market cap. DriveWealth schommelt rond de miljard.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.