Crypto nieuws

DriveWealth klaagt over de hoge transactiekosten van Coinbase

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Verschillende bedrijven willen meerijden met de crypto trein. Ook DriveWealth koopt een kaartje en stapt in. De door SoftBank gesteunde start-up lanceert twee dochterondernemingen

Het verschil maken

 Er is een flinke toename van instellingen die crypto diensten aanbieden. Daarom komt deze stap niet als een verrassing. DriveWealth kan wél een belangrijke ontwikkeling veroorzaken. 

Stukjes lijmen

DriveWealth is gevestigd in New Jersey. Het bedrijf wordt gesteund door de Japanse investeringsmaatschappij Softbank.

Met deze laatste aankondiging stapt de start-up de wereld van de digitale activa binnen. CEO Bob Cortright zegt daar het volgende over: 

“De overname van Crypto Systems stelt ons in staat om in april te starten met het aanbieden van Bitcoin en Ethereum aan onze partners.”

DriveLiquidity en DriveDigital

Door die overname lanceert DriveWealth zijn dochtermaatschappij DriveLiquidity. Dit bedrijf biedt liquiditeit aan partners die willen investeren en handelen in crypto activa. 

DriveWealth lanceert ook DriveDigital. Deze dochteronderneming richt zich op de cryptocurrency uitwisseling. De toegang tot haar partners gebeurt met API. 

Onhoudbare transactie spread

Cortright wil een grotere transparantie aan digitale activa markten incorporeren. Dit betreft een 24/7 handel over een gefragmenteerd en wereldwijd netwerk van onafhankelijke beurzen. 

De CEO zegt dat handelaren onder dwang moeten handelen over een onhoudbare transactie spread. Bijvoorbeeld op cryptocurrency beurzen zoals Coinbase. 

Daarover zegt de topman van DriveWealth:

 “We kunnen niet doorgaan in een wereld met 200 basispunten per transactie. Zeker niet nu de regelgeving rond crypto verscherpt en klanten meer gefocust zijn op spreads en efficiëntie.” 

Basispunt van 4,5%

Coinbase is één van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld. Het platform handhaaft vergoedingen tot wel 4,5% van de transactiewaarde. Plus een spread vergoeding. 

Het platform haalt 88% van zijn ,2 miljard aan inkomsten uit die transactiekosten. Zelfs de leidinggevenden van Coinbase erkennen dit. 

De klant moet betalen

Op dit moment test Coinbase een abonnementsmodel. Mede omdat het op de lange termijn een flinke druk verwacht. Cortright voegt toe:

“Als je een levensvatbaar product wil zijn kun je deze transactiekosten niet gebruiken. Het komt uit de portemonnee van de klanten. We hebben dit eerder gedaan en we begrijpen het.”

Is er nog meer op komst?

Een toenemend aantal bedrijven op verschillende gebieden vraagt toegang tot cryptocurrency liquiditeit. Dat betreft ook grote e-commerce spelers.

De concurrentie aangaan met Coinbase is niet eenvoudig. Op dit moment heeft Coinbase ruim miljard market cap. DriveWealth schommelt rond de miljard.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.