Crypto nieuws

  Legendarisch belegger Druckenmiller: ‘Ik bezit geen Bitcoin, maar dat zou wel moeten’

  Femke Wassink

  2023-10-31

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Stanley Druckenmiller is vol lof over Bitcoin vanwege de opgebouwde 'merkwaarde' in de afgelopen anderhalf decennium. Tijdens een gesprek met Paul Tudor Jones bekende hij geen Bitcoin te bezitten, maar gaf toe dat hij dat wel zou moeten doen.

  "Ik ben 70 jaar en bezit goud"

  Druckenmiller is een doorgewinterde investeerder. Recent vertelde hij over zijn visie op Bitcoin. Dat deed de biljonair in een interview met hedgefonds beheerder Paul Tudor Jones. Hierin vergeleek hij Bitcoin met goud als waardevaste belegging.

  “Ik ben 70 jaar oud en ik heb goud. Ik was verrast dat Bitcoin zo’n vlucht nam, maar het is duidelijk dat de jongere generatie het ziet als een waardevaste belegging. Zeker omdat je er gemakkelijker dingen mee kunt doen."

  "Voor mij staat 17 jaar gelijk aan een merk. Ik houd van goud omdat het een 5.000 jaar oud merk is.”

  Crypto speelt belangrijke rol in renaissance

  Druckenmiller had in het verleden wel Bitcoin in zijn bezit. Maar tijdens een interview in september 2022 onthulde hij deze verkocht te hebben. Dat deed de investeerder vanwege striktere maatregelen van centrale banken.

  Desondanks gaf hij aan dat de digitale valutamarkt zou kunnen bloeien als mensen hun vertrouwen in het centrale banksysteem verliezen. Daarbij verwees hij naar de Bank of England na de flinke daling van het Britse pond medio 2022.

  “Ik kan me voorstellen dat cryptocurrency een belangrijke rol speelt in een renaissance. Zeker omdat mensen de centrale banken simpelweg niet meer vertrouwen.”

  Duquesne Capital Management

  Druckenmiller richtte Duquesne Capital Management op in 1981 en sloot het fonds in 2010. Tijdens deze periode behaalde hij een gemiddeld jaarlijks rendement van 30% en kende nooit een verliesjaar.

  Zijn beleggingsfilosofie draaide om het lang aanhouden van een groep aandelen, short gaan op een andere groep aandelen en het gebruik van hefboomwerking bij het handelen in futures bij stijgende en dalende markten.

  Waardering blockchain technologie

  Hij heeft ook zijn waardering uitgesproken voor blockchain technologie. Druckenmiller voorspeld dat een op grootboek gebaseerd systeem in de toekomst de Amerikaanse dollar zou kunnen vervangen als wereldreservemunt.

  In 2021 beschreef hij Ethereum als “Myspace vóór Facebook” en voorspelde dat ETH uiteindelijk BTC zou overtreffen.

  Naast Druckenmiller heeft crypto ook critici

  De houding van Wall Street tegenover Bitcoin is het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Dat blijkt uit de tal van voorgestelde ETF aanvragen voor Bitcoin door grote financiële instellingen. Desalniettemin heeft de crypto-industrie nog steeds zijn critici.

  Andere bekende investeerders zoals Warren Buffet en Charlie Munger hebben Bitcoin en andere cryptocurrencies lang beschreven als “vergif.” Ze noemen het een activa klasse die geen waarde produceert.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.