Crypto nieuws

Legendarisch belegger Druckenmiller: ‘Ik bezit geen Bitcoin, maar dat zou wel moeten’

Femke Wassink

2023-10-31

Leestijd: 2 minuten

*

Stanley Druckenmiller is vol lof over Bitcoin vanwege de opgebouwde 'merkwaarde' in de afgelopen anderhalf decennium. Tijdens een gesprek met Paul Tudor Jones bekende hij geen Bitcoin te bezitten, maar gaf toe dat hij dat wel zou moeten doen.

"Ik ben 70 jaar en bezit goud"

Druckenmiller is een doorgewinterde investeerder. Recent vertelde hij over zijn visie op Bitcoin. Dat deed de biljonair in een interview met hedgefonds beheerder Paul Tudor Jones. Hierin vergeleek hij Bitcoin met goud als waardevaste belegging.

“Ik ben 70 jaar oud en ik heb goud. Ik was verrast dat Bitcoin zo’n vlucht nam, maar het is duidelijk dat de jongere generatie het ziet als een waardevaste belegging. Zeker omdat je er gemakkelijker dingen mee kunt doen."

"Voor mij staat 17 jaar gelijk aan een merk. Ik houd van goud omdat het een 5.000 jaar oud merk is.”

Crypto speelt belangrijke rol in renaissance

Druckenmiller had in het verleden wel Bitcoin in zijn bezit. Maar tijdens een interview in september 2022 onthulde hij deze verkocht te hebben. Dat deed de investeerder vanwege striktere maatregelen van centrale banken.

Desondanks gaf hij aan dat de digitale valutamarkt zou kunnen bloeien als mensen hun vertrouwen in het centrale banksysteem verliezen. Daarbij verwees hij naar de Bank of England na de flinke daling van het Britse pond medio 2022.

“Ik kan me voorstellen dat cryptocurrency een belangrijke rol speelt in een renaissance. Zeker omdat mensen de centrale banken simpelweg niet meer vertrouwen.”

Duquesne Capital Management

Druckenmiller richtte Duquesne Capital Management op in 1981 en sloot het fonds in 2010. Tijdens deze periode behaalde hij een gemiddeld jaarlijks rendement van 30% en kende nooit een verliesjaar.

Zijn beleggingsfilosofie draaide om het lang aanhouden van een groep aandelen, short gaan op een andere groep aandelen en het gebruik van hefboomwerking bij het handelen in futures bij stijgende en dalende markten.

Waardering blockchain technologie

Hij heeft ook zijn waardering uitgesproken voor blockchain technologie. Druckenmiller voorspeld dat een op grootboek gebaseerd systeem in de toekomst de Amerikaanse dollar zou kunnen vervangen als wereldreservemunt.

In 2021 beschreef hij Ethereum als “Myspace vóór Facebook” en voorspelde dat ETH uiteindelijk BTC zou overtreffen.

Naast Druckenmiller heeft crypto ook critici

De houding van Wall Street tegenover Bitcoin is het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Dat blijkt uit de tal van voorgestelde ETF aanvragen voor Bitcoin door grote financiële instellingen. Desalniettemin heeft de crypto-industrie nog steeds zijn critici.

Andere bekende investeerders zoals Warren Buffet en Charlie Munger hebben Bitcoin en andere cryptocurrencies lang beschreven als “vergif.” Ze noemen het een activa klasse die geen waarde produceert.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.