Crypto nieuws

DZ Bank Duitsland stapt in crypto bewaring voor institutionele beleggers

Femke Wassink

2023-11-06

Leestijd: 2 minuten

*

DZ Bank AG heeft onlangs een nieuwe bewaardienst voor digitale activa gelanceerd. Het fundament rust op de blockchain technologie. Daarmee zet DZ Bank de deur open voor institutionele klanten.

Derde grootste bank van Duitsland

DZ Bank is de derde grootste bank van Duitsland. De bank stelt zijn platform open voor de grote spelers. Dit zijn voornamelijk institutionele klanten die gebruik willen maken van crypto-effecten.

Zoals de crypto bond van Siemens waar DZ Bank een halfjaar geleden in investeerde. Holger Meffert van DZ Bank is duidelijk over de affinitiet van de bank met Distributed Ledger Technology.

Distributed Ledger Technology of DLT

Meffert is hoofd van de afdeling Securities Services & Digital Custody bij DZ Bank. Hij is duidelijk over de affiniteit van de bank met DLT of de gedistribueerde grootboek technologie. Hij zegt:

"Wij verwachten dat in de komende 10 jaar een groot deel van het kapitaal marktbedrijf verwerkt zal worden via infrastructuren die gebaseerd zijn op DLT. Op middellange termijn zien we DLT als een aanvullende technologie naast de bestaande structuren in de huidige kapitaal marktprocessen."

DZ Bank wil ook particulieren een kans geven

De bank heeft ook ambities om haar institutionele en particuliere klanten in de toekomst de kans te geven om direct crypto munten zoals Bitcoin te kopen.

Dat is de reden waarom de DZ Bank in juni 2023 een aanvraag heeft ingediend voor een crypto-bewaarlicentie bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin.

Crypto bewaarlicentie van BaFin

Ondanks de strenge regelgeving in Duitsland, zoeken steeds meer financiële instituten naar wegen om hun klanten toegang te verlenen tot de crypto wereld.

De DWP Bank of Deutsche Wertpapier Service Bank maakte in maart 2023 een flinke sprong vooruit. Toen opende de bank hun wpNex crypto handelsplatform.

Hierdoor kregen 1200 Duitse banken en spaarbanken entree tot de digitale activa industrie.

Ook DWS en Commerzbank dingen mee voor een licentie

Vermogensbeheer groep DWS heeft de Deutsche Bank als grootaandeelhouder. De vermogensbeheerder is bezig met de ontwikkeling van op crypto gebaseerde beursproducten.

Deze zijn bestemd voor de Europese markt. DWS laat ook weten bezig te zijn met andere digitale oplossingen die investeerders toegang biedt tot blockchain applicaties en digitale activa.

Ook Commerzbank en DekaBank zijn in de race voor een crypto bewaarlicentie bij BaFin. Deze bewegingen in de banksector zijn een teken van de groeiende volwassenheid van de crypto markt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.