Crypto nieuws

  DZ Bank Duitsland stapt in crypto bewaring voor institutionele beleggers

  Femke Wassink

  2023-11-06

  Leestijd: 2 minuten

  *

  DZ Bank AG heeft onlangs een nieuwe bewaardienst voor digitale activa gelanceerd. Het fundament rust op de blockchain technologie. Daarmee zet DZ Bank de deur open voor institutionele klanten.

  Derde grootste bank van Duitsland

  DZ Bank is de derde grootste bank van Duitsland. De bank stelt zijn platform open voor de grote spelers. Dit zijn voornamelijk institutionele klanten die gebruik willen maken van crypto-effecten.

  Zoals de crypto bond van Siemens waar DZ Bank een halfjaar geleden in investeerde. Holger Meffert van DZ Bank is duidelijk over de affinitiet van de bank met Distributed Ledger Technology.

  Distributed Ledger Technology of DLT

  Meffert is hoofd van de afdeling Securities Services & Digital Custody bij DZ Bank. Hij is duidelijk over de affiniteit van de bank met DLT of de gedistribueerde grootboek technologie. Hij zegt:

  "Wij verwachten dat in de komende 10 jaar een groot deel van het kapitaal marktbedrijf verwerkt zal worden via infrastructuren die gebaseerd zijn op DLT. Op middellange termijn zien we DLT als een aanvullende technologie naast de bestaande structuren in de huidige kapitaal marktprocessen."

  DZ Bank wil ook particulieren een kans geven

  De bank heeft ook ambities om haar institutionele en particuliere klanten in de toekomst de kans te geven om direct crypto munten zoals Bitcoin te kopen.

  Dat is de reden waarom de DZ Bank in juni 2023 een aanvraag heeft ingediend voor een crypto-bewaarlicentie bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin.

  Crypto bewaarlicentie van BaFin

  Ondanks de strenge regelgeving in Duitsland, zoeken steeds meer financiële instituten naar wegen om hun klanten toegang te verlenen tot de crypto wereld.

  De DWP Bank of Deutsche Wertpapier Service Bank maakte in maart 2023 een flinke sprong vooruit. Toen opende de bank hun wpNex crypto handelsplatform.

  Hierdoor kregen 1200 Duitse banken en spaarbanken entree tot de digitale activa industrie.

  Ook DWS en Commerzbank dingen mee voor een licentie

  Vermogensbeheer groep DWS heeft de Deutsche Bank als grootaandeelhouder. De vermogensbeheerder is bezig met de ontwikkeling van op crypto gebaseerde beursproducten.

  Deze zijn bestemd voor de Europese markt. DWS laat ook weten bezig te zijn met andere digitale oplossingen die investeerders toegang biedt tot blockchain applicaties en digitale activa.

  Ook Commerzbank en DekaBank zijn in de race voor een crypto bewaarlicentie bij BaFin. Deze bewegingen in de banksector zijn een teken van de groeiende volwassenheid van de crypto markt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.