Crypto nieuws

Econome IMF benadrukt noodzaak van een crypto regulering beleid

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrencies hebben de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Daartoe hebben veel landen actie ondernomen. Dit om de digitale industrie te reguleren. 

IMF wil regelgevend kader

De aanpak van de regelgeving varieert per land. Dat heeft te maken met de verschillende factoren die verband houden met hun individuele economieën. Het IMF dringt aan op een wereldwijd regelgevend kader.

Hoofdeconome van IMF Gita Gopinath pleit voor een wereldwijd beleidskader voor de digitale activa industrie. Ze vindt dat geen enkel land dit probleem zelf kan oplossen.

Dat vanwege het gemak waarmee cryptocurrencies offshore kunnen worden verhandeld. Gopinath zegt dat er op dit gebied dringend behoefte is aan een wereldwijd beleid.

Opkomende markten

Gopinath heeft onlangs een toespraak gegeven. De organisatie van het evenement was in handen van de National Council of Applied Economic Research in India. 

Tijdens de toespraak zegt de econome dat cryptocurrencies een grote uitdaging vormen voor opkomende economieën. Ze zegt:

“Cryptocurrencies zijn aantrekkelijker voor opkomende markten dan voor ontwikkelde economieën. Opkomende markten hebben controles op wisselkoersen en kapitaalstromen. Cryptocurrencies kunnen dat beïnvloeden.”

Noodzaak tot regulatie

Gopinath erkent de praktische obstakels die ontstaan bij het verbieden van cryptocurrencies. Dat vanwege hun decentralisatie. Ze dringt aan op de noodzaak tot regulatie.

Ze verklaart ook dat deze wetten vergelijkbaar moeten zijn met die van andere financiële beleggingsactiva. Volgens Gopinath is de decentralisatie van crypto een aspect dat vraagt om een globale beleidsaanpak.

“Er zijn uitdagingen waardoor je kunt eindigen met het echt verbieden van cryptocurrencies. Dit omdat veel uitwisselingen offshore zijn. Daardoor zijn ze niet onderworpen aan de regelgeving van een bepaald land.”

Binance

Een voorbeeld daarvan is Binance. Eén van de grootste gecentraliseerde crypto beurzen ter wereld. Binance blijft wereldwijd opereren zonder een fysiek hoofdkantoor. Dit heeft het bedrijf in de problemen gebracht.

Met name in landen die de beurs hebben verboden of hebben gewaarschuwd om zich aan de regels te houden. Dit toont een bijna gezamenlijke inspanning om Binance in toom te houden.

Gecoördineerde aanpak

De uitspraken van Gopinath komen enkele dagen na een gedetailleerde blog van de IMF. Daarin wordt een wereldwijde, allesomvattende, consistente en gecoördineerde aanpak van de crypto regulering besproken.

De kernelementen zijn de autorisatie van crypto asset dienstverleners en het vaststellen van eisen voor crypto handelaren en producten. Vergelijkbaar met de traditionele markten. 

Daarnaast zou het ook duidelijke vereisten omvatten voor gereguleerde financiële instellingen met blootstelling aan cryptocurrencies.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.