Crypto nieuws

Econome IMF benadrukt noodzaak van een crypto regulering beleid

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrencies hebben de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Daartoe hebben veel landen actie ondernomen. Dit om de digitale industrie te reguleren. 

IMF wil regelgevend kader

De aanpak van de regelgeving varieert per land. Dat heeft te maken met de verschillende factoren die verband houden met hun individuele economieën. Het IMF dringt aan op een wereldwijd regelgevend kader.

Hoofdeconome van IMF Gita Gopinath pleit voor een wereldwijd beleidskader voor de digitale activa industrie. Ze vindt dat geen enkel land dit probleem zelf kan oplossen.

Dat vanwege het gemak waarmee cryptocurrencies offshore kunnen worden verhandeld. Gopinath zegt dat er op dit gebied dringend behoefte is aan een wereldwijd beleid.

Opkomende markten

Gopinath heeft onlangs een toespraak gegeven. De organisatie van het evenement was in handen van de National Council of Applied Economic Research in India. 

Tijdens de toespraak zegt de econome dat cryptocurrencies een grote uitdaging vormen voor opkomende economieën. Ze zegt:

“Cryptocurrencies zijn aantrekkelijker voor opkomende markten dan voor ontwikkelde economieën. Opkomende markten hebben controles op wisselkoersen en kapitaalstromen. Cryptocurrencies kunnen dat beïnvloeden.”

Noodzaak tot regulatie

Gopinath erkent de praktische obstakels die ontstaan bij het verbieden van cryptocurrencies. Dat vanwege hun decentralisatie. Ze dringt aan op de noodzaak tot regulatie.

Ze verklaart ook dat deze wetten vergelijkbaar moeten zijn met die van andere financiële beleggingsactiva. Volgens Gopinath is de decentralisatie van crypto een aspect dat vraagt om een globale beleidsaanpak.

“Er zijn uitdagingen waardoor je kunt eindigen met het echt verbieden van cryptocurrencies. Dit omdat veel uitwisselingen offshore zijn. Daardoor zijn ze niet onderworpen aan de regelgeving van een bepaald land.”

Binance

Een voorbeeld daarvan is Binance. Eén van de grootste gecentraliseerde crypto beurzen ter wereld. Binance blijft wereldwijd opereren zonder een fysiek hoofdkantoor. Dit heeft het bedrijf in de problemen gebracht.

Met name in landen die de beurs hebben verboden of hebben gewaarschuwd om zich aan de regels te houden. Dit toont een bijna gezamenlijke inspanning om Binance in toom te houden.

Gecoördineerde aanpak

De uitspraken van Gopinath komen enkele dagen na een gedetailleerde blog van de IMF. Daarin wordt een wereldwijde, allesomvattende, consistente en gecoördineerde aanpak van de crypto regulering besproken.

De kernelementen zijn de autorisatie van crypto asset dienstverleners en het vaststellen van eisen voor crypto handelaren en producten. Vergelijkbaar met de traditionele markten. 

Daarnaast zou het ook duidelijke vereisten omvatten voor gereguleerde financiële instellingen met blootstelling aan cryptocurrencies.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.