Crypto nieuws

  Econome IMF benadrukt noodzaak van een crypto regulering beleid

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Cryptocurrencies hebben de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Daartoe hebben veel landen actie ondernomen. Dit om de digitale industrie te reguleren. 

  IMF wil regelgevend kader

  De aanpak van de regelgeving varieert per land. Dat heeft te maken met de verschillende factoren die verband houden met hun individuele economieën. Het IMF dringt aan op een wereldwijd regelgevend kader.

  Hoofdeconome van IMF Gita Gopinath pleit voor een wereldwijd beleidskader voor de digitale activa industrie. Ze vindt dat geen enkel land dit probleem zelf kan oplossen.

  Dat vanwege het gemak waarmee cryptocurrencies offshore kunnen worden verhandeld. Gopinath zegt dat er op dit gebied dringend behoefte is aan een wereldwijd beleid.

  Opkomende markten

  Gopinath heeft onlangs een toespraak gegeven. De organisatie van het evenement was in handen van de National Council of Applied Economic Research in India. 

  Tijdens de toespraak zegt de econome dat cryptocurrencies een grote uitdaging vormen voor opkomende economieën. Ze zegt:

  “Cryptocurrencies zijn aantrekkelijker voor opkomende markten dan voor ontwikkelde economieën. Opkomende markten hebben controles op wisselkoersen en kapitaalstromen. Cryptocurrencies kunnen dat beïnvloeden.”

  Noodzaak tot regulatie

  Gopinath erkent de praktische obstakels die ontstaan bij het verbieden van cryptocurrencies. Dat vanwege hun decentralisatie. Ze dringt aan op de noodzaak tot regulatie.

  Ze verklaart ook dat deze wetten vergelijkbaar moeten zijn met die van andere financiële beleggingsactiva. Volgens Gopinath is de decentralisatie van crypto een aspect dat vraagt om een globale beleidsaanpak.

  “Er zijn uitdagingen waardoor je kunt eindigen met het echt verbieden van cryptocurrencies. Dit omdat veel uitwisselingen offshore zijn. Daardoor zijn ze niet onderworpen aan de regelgeving van een bepaald land.”

  Binance

  Een voorbeeld daarvan is Binance. Eén van de grootste gecentraliseerde crypto beurzen ter wereld. Binance blijft wereldwijd opereren zonder een fysiek hoofdkantoor. Dit heeft het bedrijf in de problemen gebracht.

  Met name in landen die de beurs hebben verboden of hebben gewaarschuwd om zich aan de regels te houden. Dit toont een bijna gezamenlijke inspanning om Binance in toom te houden.

  Gecoördineerde aanpak

  De uitspraken van Gopinath komen enkele dagen na een gedetailleerde blog van de IMF. Daarin wordt een wereldwijde, allesomvattende, consistente en gecoördineerde aanpak van de crypto regulering besproken.

  De kernelementen zijn de autorisatie van crypto asset dienstverleners en het vaststellen van eisen voor crypto handelaren en producten. Vergelijkbaar met de traditionele markten. 

  Daarnaast zou het ook duidelijke vereisten omvatten voor gereguleerde financiële instellingen met blootstelling aan cryptocurrencies.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.