Crypto nieuws

Educatie is de beste crypto investering!

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De wereld van de blockchain technologie en cryptocurrencies is rijk aan vaktermen en afkortingen die een gewone gebruiker soms het gevoel geven dat hij/zij buiten deze wereld wordt gehouden. Om succesvol te kunnen handelen en investeren in cryptocurrencies is het belangrijk om eerst de basiswerking van de markt onder de knie te krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om kennis te krijgen van de vaktermen en afkortingen die het meest gebruikt worden op de cryptomarkt. Op deze manier is educatie net zo belangrijk als ervaring als het gaat om de top te bereiken binnen de wereld van de cryptocurrencies.

Eén van de afkortingen die veel wordt gebruikt op de cryptomarkt is ‘UX’. Deze afkorting staat voor de term ‘user experience’ wat in het Nederlands gelijk is aan het woord ‘gebruikerservaringen’. Vooral voor nieuwe en onervaren handelaren en beleggers is een geweldige gebruikerservaring erg belangrijk. Onlangs is het grootste gebruikerservaring-probleem van de Bitcoin onderzocht. Dit was de beveiliging van de Bitcoin. Er werd onderzocht hoe de beveiliging van Bitcoin eenvoudig gemaakt kon worden.

De uitkomst van het onderzoek was simpel. Gebruikers moeten leren hoe zij hun cryptomunten veilig kunnen bewaren via educatie door simpele taken uit te voeren die onderdeel uitmaken van de gebruikerservaring op de cryptomarkt. Daarnaast kan het ook handig om een omgeving te creëren waarin veiligheid een tweede natuur wordt.

In hoeverre is de branche verantwoordelijk voor de gebruikers?

Er zijn veel factoren die Bitcoin-services onderscheiden van andere online services. Het grootste en meest unieke verschil is toch wel het gebruikersbestand. Bitcoiners besteden vaak uren aan tijd aan het lezen en onderzoeken van dit bestand voordat zij gaan beginnen met het handelen of investeren in cryptocurrencies. Tijdens hun onderzoeken en hun werk staan (toekomstige) investeerders en handelaren in cryptocurrencies altijd open voor nieuwe kennis en adviezen van experts over de manier waarop zij het beste door de wereld van de cryptocurrencies kunnen navigeren. Hierbij is het belangrijk dat de veiligheid van de individuen centraal blijft staan in de besluitvormingsmethoden.

Dit laatste legt een enorme verantwoordelijkheid bij de Bitcoin-bedrijven die waarde hechten aan langdurige acceptatie door de industrie en die waarde hechten aan de loyaliteit van investeerders en beleggers. Omdat handelaren op de cryptomarkt vaak aanzienlijke bedragen – in sommige gevallen een flink deel van hun spaargeld- investeren in een cryptocurrency, is het uiteraard van belang dat hun geld en hun gegevens veilig zijn.

Ook hier komt de educatie weer om de hoek kijken. Producten die goed zijn ontworpen en zorgvuldig zijn uitgelegd moeten ervoor zorgen dat de beveiliging op de cryptomarkt continu ge-update wordt en dat er een goede bescherming wordt geboden voor handelaren en investeerders. Echter, veel handelaren en investeerders geven aan dat zij vinden dat de educatie binnen de cryptowereld beter kan en ook beter zal moeten. Volgens hen moet er een manier gevonden worden om handelaren en investeerders continu te laten leren op een manier die geen afbreuk doet aan de algehele ervaring van het kopen, verhandelen of beveiligen van cryptocurrencies als de Bitcoin.

Weave learning

Bitcoin-bedrijven zetten zich steeds meer in om gebruikers te leren hoe ze veilig kunnen blijven en goed kunnen handelen of investeren. Dit wordt gedaan met het zogenaamde ‘weave learning’. Deze leermethode maakt gebruik van gebruikerservaringen op de markt zelf. Men wordt aangestuurd om taken uit te voeren die nodig zijn om controle te krijgen over hun beveiliging of andere werkzaamheden op de cryptomarkt. Gebruikers worden er bijvoorbeeld regelmatig aan herinnerd om eenvoudige beveiligingscontroles uit te voeren. Doordat de mens een gewoontedier is helpt het ook om consistente en herhalende herinneringsprocessen aan te bieden aan gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van handige push-notificaties die elke keer op hetzelfde tijdstip verschijnen of bijvoorbeeld door miners te pingen met berichten als zij hun computer aan moeten zetten. Met het uitvoeren van deze taken komen handelaren weer in aanraking met hun privé of openbare sleutel of bijvoorbeeld de plek waar zij hun digitale portemonnee kunnen vinden.

De weave learning methode zorgt er dus voor dat eenvoudige korte handelingen en bijvoorbeeld wachtwoorden niet worden vergeten door de handelaren en investeerders op de cryptomarkt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de handelaren of investeerders overmatig veel notificaties of meldingen ontvangen. Bitcoin is een serieus bedrijf en zal hier dus ook verstandige afwegingen in maken om zo gebruikers niet af te schikken van deze vorm van educatie op de cryptomarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.