Crypto nieuws

  Educatie is de beste crypto investering!

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De wereld van de blockchain technologie en cryptocurrencies is rijk aan vaktermen en afkortingen die een gewone gebruiker soms het gevoel geven dat hij/zij buiten deze wereld wordt gehouden. Om succesvol te kunnen handelen en investeren in cryptocurrencies is het belangrijk om eerst de basiswerking van de markt onder de knie te krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om kennis te krijgen van de vaktermen en afkortingen die het meest gebruikt worden op de cryptomarkt. Op deze manier is educatie net zo belangrijk als ervaring als het gaat om de top te bereiken binnen de wereld van de cryptocurrencies.

  Eén van de afkortingen die veel wordt gebruikt op de cryptomarkt is ‘UX’. Deze afkorting staat voor de term ‘user experience’ wat in het Nederlands gelijk is aan het woord ‘gebruikerservaringen’. Vooral voor nieuwe en onervaren handelaren en beleggers is een geweldige gebruikerservaring erg belangrijk. Onlangs is het grootste gebruikerservaring-probleem van de Bitcoin onderzocht. Dit was de beveiliging van de Bitcoin. Er werd onderzocht hoe de beveiliging van Bitcoin eenvoudig gemaakt kon worden.

  De uitkomst van het onderzoek was simpel. Gebruikers moeten leren hoe zij hun cryptomunten veilig kunnen bewaren via educatie door simpele taken uit te voeren die onderdeel uitmaken van de gebruikerservaring op de cryptomarkt. Daarnaast kan het ook handig om een omgeving te creëren waarin veiligheid een tweede natuur wordt.

  In hoeverre is de branche verantwoordelijk voor de gebruikers?

  Er zijn veel factoren die Bitcoin-services onderscheiden van andere online services. Het grootste en meest unieke verschil is toch wel het gebruikersbestand. Bitcoiners besteden vaak uren aan tijd aan het lezen en onderzoeken van dit bestand voordat zij gaan beginnen met het handelen of investeren in cryptocurrencies. Tijdens hun onderzoeken en hun werk staan (toekomstige) investeerders en handelaren in cryptocurrencies altijd open voor nieuwe kennis en adviezen van experts over de manier waarop zij het beste door de wereld van de cryptocurrencies kunnen navigeren. Hierbij is het belangrijk dat de veiligheid van de individuen centraal blijft staan in de besluitvormingsmethoden.

  Dit laatste legt een enorme verantwoordelijkheid bij de Bitcoin-bedrijven die waarde hechten aan langdurige acceptatie door de industrie en die waarde hechten aan de loyaliteit van investeerders en beleggers. Omdat handelaren op de cryptomarkt vaak aanzienlijke bedragen – in sommige gevallen een flink deel van hun spaargeld- investeren in een cryptocurrency, is het uiteraard van belang dat hun geld en hun gegevens veilig zijn.

  Ook hier komt de educatie weer om de hoek kijken. Producten die goed zijn ontworpen en zorgvuldig zijn uitgelegd moeten ervoor zorgen dat de beveiliging op de cryptomarkt continu ge-update wordt en dat er een goede bescherming wordt geboden voor handelaren en investeerders. Echter, veel handelaren en investeerders geven aan dat zij vinden dat de educatie binnen de cryptowereld beter kan en ook beter zal moeten. Volgens hen moet er een manier gevonden worden om handelaren en investeerders continu te laten leren op een manier die geen afbreuk doet aan de algehele ervaring van het kopen, verhandelen of beveiligen van cryptocurrencies als de Bitcoin.

  Weave learning

  Bitcoin-bedrijven zetten zich steeds meer in om gebruikers te leren hoe ze veilig kunnen blijven en goed kunnen handelen of investeren. Dit wordt gedaan met het zogenaamde ‘weave learning’. Deze leermethode maakt gebruik van gebruikerservaringen op de markt zelf. Men wordt aangestuurd om taken uit te voeren die nodig zijn om controle te krijgen over hun beveiliging of andere werkzaamheden op de cryptomarkt. Gebruikers worden er bijvoorbeeld regelmatig aan herinnerd om eenvoudige beveiligingscontroles uit te voeren. Doordat de mens een gewoontedier is helpt het ook om consistente en herhalende herinneringsprocessen aan te bieden aan gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van handige push-notificaties die elke keer op hetzelfde tijdstip verschijnen of bijvoorbeeld door miners te pingen met berichten als zij hun computer aan moeten zetten. Met het uitvoeren van deze taken komen handelaren weer in aanraking met hun privé of openbare sleutel of bijvoorbeeld de plek waar zij hun digitale portemonnee kunnen vinden.

  De weave learning methode zorgt er dus voor dat eenvoudige korte handelingen en bijvoorbeeld wachtwoorden niet worden vergeten door de handelaren en investeerders op de cryptomarkt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de handelaren of investeerders overmatig veel notificaties of meldingen ontvangen. Bitcoin is een serieus bedrijf en zal hier dus ook verstandige afwegingen in maken om zo gebruikers niet af te schikken van deze vorm van educatie op de cryptomarkt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.