Crypto nieuws

  Edward Snowden is John Dobbertin bij de lancering van Zcash

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  John Dobbertin is één van de zes deelnemers aan de Zcash Ceremonie. In werkelijkheid is het Edward Snowden die zich achter het pseudoniem verschuilt.

  Onthulling van Snowden

  Cybersecurity poster en klokkenluider Edward Snowden doet recent een onthulling. Hij bekend dat hij een centrale rol speelt in de oprichting van het Zcash token.

  De onthulling wordt bekendgemaakt in een video van Zcash Media. In het interview bekend Snowden zijn betrokkenheid bij de lancering op 23 oktober 2016. 

  John Dobbertin

  In de video verklaart Edward Snowden het volgende:

  "Mijn naam is Edward Snowden. Ik nam deel aan de originele ceremonie van Zcash onder het pseudoniem John Dobbertin."

  Edward Snowden is de klokkenluider die de surveillance tactieken van de Amerikaanse overheid onthult. Dat is de reden waarom hij in 2013 moet onderduiken.

  Niet te traceren transacties

  Zcash is een gedecentraliseerde blockchain, Het gebruikt zero knowledge proofs bij zijn transacties. In tegenstelling tot Bitcoin kunnen de transacties niet worden getraceerd.

  Tijdens de Zcash ceremonie combineren Snowden en 5 anderen hun deel van de privésleutel. Dit om het Zcash project te kunnen lanceren. 

  Niemand weet wie de andere deelnemers zijn. Ze weten ook niet welk deel van de sleutel nodig is om hun anonimiteit te beschermen. Dit is een grondbeginsel van het project.

  Zcash als ideaalbeeld

  Het gedeelte van elke persoon moet worden vernietigd. Dit om te voorkomen dat munten of transacties in de toekomst worden vervalst. In de video deelt Snowden zijn enthousiasme voor het project en de privacy. 

  De klokkenluider laat weten:

  "Met Bitcoin kun je geen echte vrije handel hebben. Tenzij je privé handel hebt. Ik ben blij dat het Zcash project ons steeds dichter bij dat ideaalbeeld brengt. Dit is een vrije munt die ook een particuliere munt is."

  Ook Peter Todd doet mee

  Een andere deelnemer aan de ceremonie is Peter Todd. De Bitcoin ontwikkelaar herinnert aan de "legendarische" weg die de deelnemers afleggen om niet gehackt te worden. 

  Todd zegt dat hij een nieuwe computer en alle benodigde programma's moest kopen. Dat doet hij voordat hij de ceremonie installeert. 

  Kooi van Faraday

  Ook zegt plaatst hij de computer in een kooi van Faraday om ongewenste indringers te voorkomen. De kooi is een doos met aluminiumfolie die wifi signalen weerkaatst.

  Vervolgens rijdt hij naar een afgelegen gebied. Daar verbrandt hij de computer om zijn deel van de Zcash privésleutel te vernietigen.

  De bekentenis van Edward Snowden heeft vrijwel geen effect op de prijs. ZEC stijgt met 1,7% in de afgelopen 24 uur. Het wordt verhandelt op $148. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.