Crypto nieuws

Edward Snowden is John Dobbertin bij de lancering van Zcash

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

John Dobbertin is één van de zes deelnemers aan de Zcash Ceremonie. In werkelijkheid is het Edward Snowden die zich achter het pseudoniem verschuilt.

Onthulling van Snowden

Cybersecurity poster en klokkenluider Edward Snowden doet recent een onthulling. Hij bekend dat hij een centrale rol speelt in de oprichting van het Zcash token.

De onthulling wordt bekendgemaakt in een video van Zcash Media. In het interview bekend Snowden zijn betrokkenheid bij de lancering op 23 oktober 2016. 

John Dobbertin

In de video verklaart Edward Snowden het volgende:

"Mijn naam is Edward Snowden. Ik nam deel aan de originele ceremonie van Zcash onder het pseudoniem John Dobbertin."

Edward Snowden is de klokkenluider die de surveillance tactieken van de Amerikaanse overheid onthult. Dat is de reden waarom hij in 2013 moet onderduiken.

Niet te traceren transacties

Zcash is een gedecentraliseerde blockchain, Het gebruikt zero knowledge proofs bij zijn transacties. In tegenstelling tot Bitcoin kunnen de transacties niet worden getraceerd.

Tijdens de Zcash ceremonie combineren Snowden en 5 anderen hun deel van de privésleutel. Dit om het Zcash project te kunnen lanceren. 

Niemand weet wie de andere deelnemers zijn. Ze weten ook niet welk deel van de sleutel nodig is om hun anonimiteit te beschermen. Dit is een grondbeginsel van het project.

Zcash als ideaalbeeld

Het gedeelte van elke persoon moet worden vernietigd. Dit om te voorkomen dat munten of transacties in de toekomst worden vervalst. In de video deelt Snowden zijn enthousiasme voor het project en de privacy. 

De klokkenluider laat weten:

"Met Bitcoin kun je geen echte vrije handel hebben. Tenzij je privé handel hebt. Ik ben blij dat het Zcash project ons steeds dichter bij dat ideaalbeeld brengt. Dit is een vrije munt die ook een particuliere munt is."

Ook Peter Todd doet mee

Een andere deelnemer aan de ceremonie is Peter Todd. De Bitcoin ontwikkelaar herinnert aan de "legendarische" weg die de deelnemers afleggen om niet gehackt te worden. 

Todd zegt dat hij een nieuwe computer en alle benodigde programma's moest kopen. Dat doet hij voordat hij de ceremonie installeert. 

Kooi van Faraday

Ook zegt plaatst hij de computer in een kooi van Faraday om ongewenste indringers te voorkomen. De kooi is een doos met aluminiumfolie die wifi signalen weerkaatst.

Vervolgens rijdt hij naar een afgelegen gebied. Daar verbrandt hij de computer om zijn deel van de Zcash privésleutel te vernietigen.

De bekentenis van Edward Snowden heeft vrijwel geen effect op de prijs. ZEC stijgt met 1,7% in de afgelopen 24 uur. Het wordt verhandelt op $148. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.