Crypto nieuws

Edward Snowden is John Dobbertin bij de lancering van Zcash

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

John Dobbertin is één van de zes deelnemers aan de Zcash Ceremonie. In werkelijkheid is het Edward Snowden die zich achter het pseudoniem verschuilt.

Onthulling van Snowden

Cybersecurity poster en klokkenluider Edward Snowden doet recent een onthulling. Hij bekend dat hij een centrale rol speelt in de oprichting van het Zcash token.

De onthulling wordt bekendgemaakt in een video van Zcash Media. In het interview bekend Snowden zijn betrokkenheid bij de lancering op 23 oktober 2016. 

John Dobbertin

In de video verklaart Edward Snowden het volgende:

"Mijn naam is Edward Snowden. Ik nam deel aan de originele ceremonie van Zcash onder het pseudoniem John Dobbertin."

Edward Snowden is de klokkenluider die de surveillance tactieken van de Amerikaanse overheid onthult. Dat is de reden waarom hij in 2013 moet onderduiken.

Niet te traceren transacties

Zcash is een gedecentraliseerde blockchain, Het gebruikt zero knowledge proofs bij zijn transacties. In tegenstelling tot Bitcoin kunnen de transacties niet worden getraceerd.

Tijdens de Zcash ceremonie combineren Snowden en 5 anderen hun deel van de privésleutel. Dit om het Zcash project te kunnen lanceren. 

Niemand weet wie de andere deelnemers zijn. Ze weten ook niet welk deel van de sleutel nodig is om hun anonimiteit te beschermen. Dit is een grondbeginsel van het project.

Zcash als ideaalbeeld

Het gedeelte van elke persoon moet worden vernietigd. Dit om te voorkomen dat munten of transacties in de toekomst worden vervalst. In de video deelt Snowden zijn enthousiasme voor het project en de privacy. 

De klokkenluider laat weten:

"Met Bitcoin kun je geen echte vrije handel hebben. Tenzij je privé handel hebt. Ik ben blij dat het Zcash project ons steeds dichter bij dat ideaalbeeld brengt. Dit is een vrije munt die ook een particuliere munt is."

Ook Peter Todd doet mee

Een andere deelnemer aan de ceremonie is Peter Todd. De Bitcoin ontwikkelaar herinnert aan de "legendarische" weg die de deelnemers afleggen om niet gehackt te worden. 

Todd zegt dat hij een nieuwe computer en alle benodigde programma's moest kopen. Dat doet hij voordat hij de ceremonie installeert. 

Kooi van Faraday

Ook zegt plaatst hij de computer in een kooi van Faraday om ongewenste indringers te voorkomen. De kooi is een doos met aluminiumfolie die wifi signalen weerkaatst.

Vervolgens rijdt hij naar een afgelegen gebied. Daar verbrandt hij de computer om zijn deel van de Zcash privésleutel te vernietigen.

De bekentenis van Edward Snowden heeft vrijwel geen effect op de prijs. ZEC stijgt met 1,7% in de afgelopen 24 uur. Het wordt verhandelt op $148. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.