Crypto nieuws

El Salvador vuurt terug naar de IMF na diverse beledigingen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Internationaal Monetair Fonds geeft El Salvador een waarschuwing. Het land moet Bitcoin als wettig betaalmiddel laten vallen. 

4 tot 5 waarschuwingen

Het IMF heeft al 4 tot 5 keer een waarschuwing uit laten gaan. Zelfs de uitvoerende directeuren manen El Salvador om Bitcoin te laten gaan. 

In een recent bericht dringt het IMF er bij El Salvador op aan om zijn trustfonds op te heffen. Het fonds van miljoen is opgericht op het moment van zijn beleidsbeslissing.

Prima maar we gaan niet akkoord

Ook de minister van Financiën van El Salvador reageert op de eisen van het IMF. Alejandro Zelaya blijft zoals verwacht bij zijn pro Bitcoin standpunt.

Zelaya zegt dat de eisen van het IMF een belediging zijn voor de soevereiniteit van het land. In een recent interview laat Alejandro Zelaya weten:

“Geen enkele internationale organisatie zegt ons wat we moeten doen. Wat dat ook is. Landen zijn soevereine naties. Zij nemen soevereine beslissingen over het overheidsbeleid.”

Voldaan aan de regels

De uitspraak staat haaks tegenover de evaluatie van Artikel IV. Gepubliceerd door het IMF. De minister van Financiën voegt eraan toe:

“We hebben 4 miljoen gebruikers bereikt. Dit verlaagt de transactiekosten voor Salvadoranen in het buitenland en in El Salvador zelf.”

De minister beweert dat El Salvador heeft voldaan aan alle regels. Met name die voor financiële transacties en het witwassen van geld.

Gigantische prijsstijging?

De president van El Salvador heeft de aanbeveling van het IMF al eerder van tafel geveegd. Nayib Bukele blijft hoopvol en positief over Bitcoin en zijn waarde als digitaal activum. 

Hij verwacht een gigantische prijsstijging in de toekomst. Zeker als meer vermogende individuen instappen om de koningsmunt te bemachtigen.

50 miljonairs en 21 miljoen munten

In een tweet merkt Nayib Bukele op dat er wereldwijd meer dan 50 miljonairs zijn. Dat terwijl de voorraad van Bitcoin beperkt is tot 21 miljoen munten.

“Stel dat elke miljonair in de wereld op een dag minstens één munt bezit. Dan is er niet eens genoeg voor de helft van hen. Een enorme prijsstijging is dus slechts een kwestie van tijd.”

Scepticus

Sommigen hebben kritiek op dit verhaal. De populaire cryptocurrency scepticus Peter Schiff heeft daar ook wat over te vertellen:

“De Bitcoin investeringen van El Salvador zijn hard getroffen door de recente crash. In feite heeft het geleid tot 31,8% ongerealiseerd verlies. Dat terwijl El Salvador ,4 miljoen in de activa heeft geïnvesteerd.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.