Crypto nieuws

El Salvador vuurt terug naar de IMF na diverse beledigingen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Internationaal Monetair Fonds geeft El Salvador een waarschuwing. Het land moet Bitcoin als wettig betaalmiddel laten vallen. 

4 tot 5 waarschuwingen

Het IMF heeft al 4 tot 5 keer een waarschuwing uit laten gaan. Zelfs de uitvoerende directeuren manen El Salvador om Bitcoin te laten gaan. 

In een recent bericht dringt het IMF er bij El Salvador op aan om zijn trustfonds op te heffen. Het fonds van miljoen is opgericht op het moment van zijn beleidsbeslissing.

Prima maar we gaan niet akkoord

Ook de minister van Financiën van El Salvador reageert op de eisen van het IMF. Alejandro Zelaya blijft zoals verwacht bij zijn pro Bitcoin standpunt.

Zelaya zegt dat de eisen van het IMF een belediging zijn voor de soevereiniteit van het land. In een recent interview laat Alejandro Zelaya weten:

“Geen enkele internationale organisatie zegt ons wat we moeten doen. Wat dat ook is. Landen zijn soevereine naties. Zij nemen soevereine beslissingen over het overheidsbeleid.”

Voldaan aan de regels

De uitspraak staat haaks tegenover de evaluatie van Artikel IV. Gepubliceerd door het IMF. De minister van Financiën voegt eraan toe:

“We hebben 4 miljoen gebruikers bereikt. Dit verlaagt de transactiekosten voor Salvadoranen in het buitenland en in El Salvador zelf.”

De minister beweert dat El Salvador heeft voldaan aan alle regels. Met name die voor financiële transacties en het witwassen van geld.

Gigantische prijsstijging?

De president van El Salvador heeft de aanbeveling van het IMF al eerder van tafel geveegd. Nayib Bukele blijft hoopvol en positief over Bitcoin en zijn waarde als digitaal activum. 

Hij verwacht een gigantische prijsstijging in de toekomst. Zeker als meer vermogende individuen instappen om de koningsmunt te bemachtigen.

50 miljonairs en 21 miljoen munten

In een tweet merkt Nayib Bukele op dat er wereldwijd meer dan 50 miljonairs zijn. Dat terwijl de voorraad van Bitcoin beperkt is tot 21 miljoen munten.

“Stel dat elke miljonair in de wereld op een dag minstens één munt bezit. Dan is er niet eens genoeg voor de helft van hen. Een enorme prijsstijging is dus slechts een kwestie van tijd.”

Scepticus

Sommigen hebben kritiek op dit verhaal. De populaire cryptocurrency scepticus Peter Schiff heeft daar ook wat over te vertellen:

“De Bitcoin investeringen van El Salvador zijn hard getroffen door de recente crash. In feite heeft het geleid tot 31,8% ongerealiseerd verlies. Dat terwijl El Salvador ,4 miljoen in de activa heeft geïnvesteerd.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.