Crypto nieuws

Elon Musk koopt Twitter voor een slordige $44 miljard

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De aankoop hangt al even in de lucht. Elon Musk koopt Twitter voor een slordige 44 biljoen dollar. De raad van bestuur van Twitter keurt de deal maandag unaniem goed. 

Eén voorwaarde

Aan de goedkeuring zit wel een voorwaarde. De aankoop is onderhevig aan de goedkeuring van de aandeelhouders van Twitter.

In de uren en dagen voor de aankoop van Elon Musk ontstaan er hevige discussies binnen de crypto industrie. Deze gaan vooral over de vrijheid van meningsuiting. 

Musk betaalt $54,20 per aandeel

Twitter kondigt maandag aan dat het een privaat bedrijf wordt. Dat maakt de social media gigant bekend nadat de raad van bestuur een bod van Musk aanvaard. 

De Tesla CEO koopt de aandelen van het bedrijf voor $54,20 per aandeel. Dat komt neer op een slordige 44 miljard dollar. De transactie wordt naar verwachting in 2022 afgerond. 

Laatste tweet als gebruiker

De aankoop moet nog worden goedgekeurd. Met name door de aandeelhouders van Twitter en de regelgevende instanties. Musk plaatst nog een laatste tweet voordat de aankoop bekend wordt gemaakt:

"Ik hoop dat zelfs mijn ergste critici op Twitter blijven. Dat is wat de vrijheid van meningsuiting betekent." 

Twitter zelf citeert de uitspraken van Elon Musk als volgt:

"De vrijheid van meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie. Twitter is daarvoor het digitale stadsplein."

Eenzijdige besluiten

Veel gebruikers zien de miljardenaankoop toch als het tegenovergestelde resultaat. Ook Angelo Carusone uit zijn mening en bezorgdheid over de verkoop van Twitter. 

De voorzitter van Media Matters for America laat in een reactie weten:

"De verkoop is een overwinning voor desinformatie en de mensen die het verspreiden." 

Daarmee suggereert Carusone dat Musk een eenzijdig besluit kan nemen. Hij kan degene die van het platform zijn geweerd voor het aanzetten tot geweld weer toelaten.

Gemengde reacties van crypto Twitter

Jackson Palmer van Dogecoin zegt dat Elon Musk vaak pusht op het platform. Hij noemt de overname vijandig en tegenstrijdig met het idee van vrijheid. Anthony Pompliano feliciteert de Tesla CEO met zijn aankoop.

Crypto bedrijf BlockFi neemt een meer komische houding aan. Het bedrijf post een lachwekkende foto van de Dogecoin hond en het logo van Twitter.

Eerste amendement

Michael Saylor van MicroStrategy geeft niet direct commentaar op de overname. In plaats daarvan reageert hij op een post van Musk. De tweet bevat het eerste amendement van de grondwet van Amerika.

Dit suggereert dat Saylor de stap steunt. Ook het Huis van Afgevaardigden reageert in de naam van Jody Hice. Hij steunt in 2020 valse beweringen van fraude in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Hice prijst de transactie als een overwinning voor het eerste amendement. Het is onduidelijk wat de voorstanders van het eerste amendement bedoelen met hun steun.  

Vrijheid van meningsuiting?

De grondwetswijziging legt geen beperkingen op aan particuliere werkgevers. Het komt vaker voor dat het Congres wetten aanneemt die meningsuitingen verbieden. De rechtbank oordeelt daar anders over. 

Rechtbanken in Amerika zeggen dat de vrijheid van meningsuiting zich niet uitstrekt tot het aanzetten tot een dreigende en wetteloze actie. 

In de regels van Twitter staat dat gebruikers niet mogen dreigen met geweld. Tegen een individu of een groep mensen. Ook mogen zij anderen niet aanzetten tot gerichte pesterijen. 

83 miljoen volgers

Elon Musk heeft ruim 83 miljoen volgers. Dat is meer dan de voormalige Twitter CEO Jack Dorsey. Hij heeft  6,3 miljoen volgers. De aankoop kan invloed uitoefenen op het gedrag op het platform en op andere social media. 

Recent laat Musk weten dat het elimineren van spam en scam bots  één van zijn prioriteiten is voor Twitter. Inclusief de scam die verbonden is met crypto oplichting.

Op dit moment staan de aandelen van Twitter op $ 51,70. In de afgelopen 30 dagen zijn ze 32% gestegen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.