Crypto nieuws

Elon Musk koopt Twitter voor een slordige $44 miljard

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De aankoop hangt al even in de lucht. Elon Musk koopt Twitter voor een slordige 44 biljoen dollar. De raad van bestuur van Twitter keurt de deal maandag unaniem goed. 

Eén voorwaarde

Aan de goedkeuring zit wel een voorwaarde. De aankoop is onderhevig aan de goedkeuring van de aandeelhouders van Twitter.

In de uren en dagen voor de aankoop van Elon Musk ontstaan er hevige discussies binnen de crypto industrie. Deze gaan vooral over de vrijheid van meningsuiting. 

Musk betaalt $54,20 per aandeel

Twitter kondigt maandag aan dat het een privaat bedrijf wordt. Dat maakt de social media gigant bekend nadat de raad van bestuur een bod van Musk aanvaard. 

De Tesla CEO koopt de aandelen van het bedrijf voor $54,20 per aandeel. Dat komt neer op een slordige 44 miljard dollar. De transactie wordt naar verwachting in 2022 afgerond. 

Laatste tweet als gebruiker

De aankoop moet nog worden goedgekeurd. Met name door de aandeelhouders van Twitter en de regelgevende instanties. Musk plaatst nog een laatste tweet voordat de aankoop bekend wordt gemaakt:

"Ik hoop dat zelfs mijn ergste critici op Twitter blijven. Dat is wat de vrijheid van meningsuiting betekent." 

Twitter zelf citeert de uitspraken van Elon Musk als volgt:

"De vrijheid van meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie. Twitter is daarvoor het digitale stadsplein."

Eenzijdige besluiten

Veel gebruikers zien de miljardenaankoop toch als het tegenovergestelde resultaat. Ook Angelo Carusone uit zijn mening en bezorgdheid over de verkoop van Twitter. 

De voorzitter van Media Matters for America laat in een reactie weten:

"De verkoop is een overwinning voor desinformatie en de mensen die het verspreiden." 

Daarmee suggereert Carusone dat Musk een eenzijdig besluit kan nemen. Hij kan degene die van het platform zijn geweerd voor het aanzetten tot geweld weer toelaten.

Gemengde reacties van crypto Twitter

Jackson Palmer van Dogecoin zegt dat Elon Musk vaak pusht op het platform. Hij noemt de overname vijandig en tegenstrijdig met het idee van vrijheid. Anthony Pompliano feliciteert de Tesla CEO met zijn aankoop.

Crypto bedrijf BlockFi neemt een meer komische houding aan. Het bedrijf post een lachwekkende foto van de Dogecoin hond en het logo van Twitter.

Eerste amendement

Michael Saylor van MicroStrategy geeft niet direct commentaar op de overname. In plaats daarvan reageert hij op een post van Musk. De tweet bevat het eerste amendement van de grondwet van Amerika.

Dit suggereert dat Saylor de stap steunt. Ook het Huis van Afgevaardigden reageert in de naam van Jody Hice. Hij steunt in 2020 valse beweringen van fraude in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Hice prijst de transactie als een overwinning voor het eerste amendement. Het is onduidelijk wat de voorstanders van het eerste amendement bedoelen met hun steun.  

Vrijheid van meningsuiting?

De grondwetswijziging legt geen beperkingen op aan particuliere werkgevers. Het komt vaker voor dat het Congres wetten aanneemt die meningsuitingen verbieden. De rechtbank oordeelt daar anders over. 

Rechtbanken in Amerika zeggen dat de vrijheid van meningsuiting zich niet uitstrekt tot het aanzetten tot een dreigende en wetteloze actie. 

In de regels van Twitter staat dat gebruikers niet mogen dreigen met geweld. Tegen een individu of een groep mensen. Ook mogen zij anderen niet aanzetten tot gerichte pesterijen. 

83 miljoen volgers

Elon Musk heeft ruim 83 miljoen volgers. Dat is meer dan de voormalige Twitter CEO Jack Dorsey. Hij heeft  6,3 miljoen volgers. De aankoop kan invloed uitoefenen op het gedrag op het platform en op andere social media. 

Recent laat Musk weten dat het elimineren van spam en scam bots  één van zijn prioriteiten is voor Twitter. Inclusief de scam die verbonden is met crypto oplichting.

Op dit moment staan de aandelen van Twitter op $ 51,70. In de afgelopen 30 dagen zijn ze 32% gestegen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.