Crypto nieuws

  Elon Musk waarschuwt gebruikers voor nieuwe deep fake crypto scam

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto scammers produceren een deep fake video van Elon Musk'. Onwetende social media gebruikers zijn het doelwit van deze scam. 

  30% rendement

  De CEO van Tesla distantieert zich wederom van een nep video. In de opname is te zien dat Musk een cryptocurrency zwendel promoot.

  De video in kwestie wordt oorspronkelijk gedeeld op Twitter. Daarin promoot Musk een crypto platform dat 30% rendement biedt op stortingen. 

  TED Talk in Vancouver

  De oplichters maken gebruik van originele beelden. Deze zijn afkomstig van een TED Talk in Vancouver. Musk praat daar in april van dit jaar met Chris Anderson. 

  De tweet en de video trekken de aandacht van Musk zelf. Hij is steeds actiever op het social media platform sinds zijn overname van 44 miljard dollar.

  Bah!

  De Tesla en SpaceX oprichter antwoord op de video in zijn kenmerkende komische stijl:

  “Bah! Dat ben ik dus zeker niet.”

  Musks bekendheid als technologie pionier maakt hem tot een geliefd doelwit voor oplichters. Zij willen misbruik maken van onwetende sociale media gebruikers en investeerders. 

  De minder technische gebruikers lopen het risico te worden gedupeerd. Bijvoorbeeld door zwendelpraktijken die onrealistische beleggingsopbrengsten promoten.

  80 miljoen aan scam

  Ook in 2020 en 2021 is crypto oplichting schering en inslag. De FTC brengt daartoe een rapport uit. Er is ruim 80 miljoen aan crypto ontvreemd in slechts 6 maanden tijd. 

  Frauduleuze YouTube live streams zijn een uitstekend wapen. Zeker gezien de affiniteit van Musk met cryptocurrencies en zijn pro Dogecoin houding. 

  Saturday Night Live

  Het beroemde optreden van Musk tijdens Saturday Night Live is een goede melkkoe voor oplichters. De FTC zoomt daarbij in op de gebruikte adressen van de oplichters. 

  Zij maken in mei 2021 ongeveer 9,7 miljoen Dogecoin buit. De cryptocurrencies die de oplichters buit hebben gemaakt heeft een waarde van $ 5 miljoen. 

  Vrijheid van meningsuiting en scams

  Met de aankoop van Twitter doet Musk ook de belofte om de vrijheid van meningsuiting op het platform te bevorderen. Ook wil hij een groot aantal spam en scam bots opruimen. 

  De scams veel geld buit gemaakt van gebruikers die in een eerste deep fake video van Elon Musk zijn getrapt.  Elon Musk laat in een reactie weten:

  “Het elimineren van scam op Twitter is mijn prioriteit. Ze maken het product slechter. Als ik een Dogecoin kreeg voor elke scam die ik zag, zou ik zeker 100 miljard Dogecoin hebben.”

  Waarheid of fictie?

  Een deep fake video maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Deze worden gemonteerd met computer gegenereerde afbeeldingen, video en audio. 

  De makers proberen de kijkers te manipuleren, te misleiden en op te lichten. Bijvoorbeeld met media die zo realistisch is dat het moeilijk is om waarheid van fictie te onderscheiden.

  De Blockchain technologie is een potentieel instrument om deep fake en nep nieuws te bestrijden. De realiteit is dat social media nog steeds wordt overspoeld met scams. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.