Crypto nieuws

  Elon Musk: "X biedt in komende maanden volledige financiële wereld"

  Redactie

  2023-07-26

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Rekening houdend met de herpositionering van Twitter, stelt Elon Musk dat gebruikers in de komende maanden hun "volledige financiële wereld" kunnen beheren via het X platform.

  Van Twitter naar X

  Elon Musk heeft een update gedeeld met meer informatie over de naamsverandering van Twitter naar X. Volgens hem is dit een deel van een groter plan om financiële diensten op het platform te integreren.

  Op 25 juli twitterde Musk dat zijn X Corp bedrijf Twitter heeft overgenomen om de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. Ook wil Musk de ontwikkeling van zijn “alles-in-één app X” bevorderen.

  Hij hintte dat gebruikers in de komende maanden hun "volledige financiële wereld" op het platform kunnen beheren. Daarnaast sprak hij over de toevoeging van "uitgebreide communicatie" naast de financiële diensten.

  Dag, iconisch blauw vogeltje

  Musk zei dat de uitgebreide berichten niet pasten bij de ethos van Twitter. Dit zou volgens hem de naamsverandering rechtvaardigden. Op 24 juli verloor het platform zijn "blauwe vogel."

  Het iconische logo veranderde naar een "X" symbool. In een interview zei Musk dat als X correct wordt uitgevoerd, het potentieel heeft om "de helft van het wereldwijde financiële systeem" te omvatten.

  Het omvat plannen voor bankieren, betalingen en meer. Sommigen hebben het potentieel van de X-app vergeleken met dat van China's WeChat.

  Profiel met Doge coin

  Voordat het publiek zich bewust werd van de herpositionering, pleitte Musk al voor de integratie van financiële diensten op het platform. Dat deed hij al voordat hij Twitter voor $44 miljard overnam in oktober 2022.

  In april veranderde hij kortstondig het logo van Twitter naar Doge. Dit deed de mememunt Dogecoin DOGE stijgen met 20% in het uur na de stunt.

  Een paar weken later meldde bronnen dat Twitter, in samenwerking met fintech platform eToro, een nieuwe functie zou introduceren. Daarmee zouden gebruikers crypto en aandelen op Twitter kunnen verhandelen.

  Knettergek of nieuwe wallet?

  Kort na de rebranding merkten gebruikers op dat het Doge symbool was toegevoegd aan Musk's profiel. Dit leidde tot geruchten in de crypto gemeenschap over een Dogecoin integratie voor betalingen op het platform.

  Ondanks Musk's voortdurende relatie met de crypto gemeenschap via zijn ondersteuning van de memecoin, had Crypto Twitter gemengde reacties op de herpositionering van het platform.

  Sommigen in de gemeenschap noemden de beslissing "knettergek" en zeiden dat ze het platform nog steeds bij de oude naam zouden noemen. Dat terwijl anderen suggereerden om de naam te behouden en X te gebruiken als een wallet voor het platform.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.