Crypto nieuws

Elon Musk: "X biedt in komende maanden volledige financiële wereld"

Redactie

2023-07-26

Leestijd: 2 minuten

*

Rekening houdend met de herpositionering van Twitter, stelt Elon Musk dat gebruikers in de komende maanden hun "volledige financiële wereld" kunnen beheren via het X platform.

Van Twitter naar X

Elon Musk heeft een update gedeeld met meer informatie over de naamsverandering van Twitter naar X. Volgens hem is dit een deel van een groter plan om financiële diensten op het platform te integreren.

Op 25 juli twitterde Musk dat zijn X Corp bedrijf Twitter heeft overgenomen om de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. Ook wil Musk de ontwikkeling van zijn “alles-in-één app X” bevorderen.

Hij hintte dat gebruikers in de komende maanden hun "volledige financiële wereld" op het platform kunnen beheren. Daarnaast sprak hij over de toevoeging van "uitgebreide communicatie" naast de financiële diensten.

Dag, iconisch blauw vogeltje

Musk zei dat de uitgebreide berichten niet pasten bij de ethos van Twitter. Dit zou volgens hem de naamsverandering rechtvaardigden. Op 24 juli verloor het platform zijn "blauwe vogel."

Het iconische logo veranderde naar een "X" symbool. In een interview zei Musk dat als X correct wordt uitgevoerd, het potentieel heeft om "de helft van het wereldwijde financiële systeem" te omvatten.

Het omvat plannen voor bankieren, betalingen en meer. Sommigen hebben het potentieel van de X-app vergeleken met dat van China's WeChat.

Profiel met Doge coin

Voordat het publiek zich bewust werd van de herpositionering, pleitte Musk al voor de integratie van financiële diensten op het platform. Dat deed hij al voordat hij Twitter voor $44 miljard overnam in oktober 2022.

In april veranderde hij kortstondig het logo van Twitter naar Doge. Dit deed de mememunt Dogecoin DOGE stijgen met 20% in het uur na de stunt.

Een paar weken later meldde bronnen dat Twitter, in samenwerking met fintech platform eToro, een nieuwe functie zou introduceren. Daarmee zouden gebruikers crypto en aandelen op Twitter kunnen verhandelen.

Knettergek of nieuwe wallet?

Kort na de rebranding merkten gebruikers op dat het Doge symbool was toegevoegd aan Musk's profiel. Dit leidde tot geruchten in de crypto gemeenschap over een Dogecoin integratie voor betalingen op het platform.

Ondanks Musk's voortdurende relatie met de crypto gemeenschap via zijn ondersteuning van de memecoin, had Crypto Twitter gemengde reacties op de herpositionering van het platform.

Sommigen in de gemeenschap noemden de beslissing "knettergek" en zeiden dat ze het platform nog steeds bij de oude naam zouden noemen. Dat terwijl anderen suggereerden om de naam te behouden en X te gebruiken als een wallet voor het platform.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.