Crypto nieuws

Elon Musk: Dogecoin kan "op gegeven moment' gebruikt worden om Tesla's te kopen

Femke Wassink

2024-03-14

Leestijd: 2 minuten

*

CEO van Tesla Elon Musk heeft aangegeven dat de autofabrikant Dogecoin "op een gegeven moment" misschien zal toevoegen als een officiële betaalmethode voor Tesla-auto's.

Enthousiasme bij beleggers

Tijdens een interactie met het publiek in de Gigafactory van Berlijn vroeg iemand in het publiek zich af of je in de nabije toekomst een Tesla kunt kopen met DOGE. Musk zei:

"Ik denk dat we dat op een gegeven moment mogelijk moeten maken."

De reactie van Musk wekte enthousiasme op bij beleggers. Dit aangezien de marktprijs van de token een plotselinge stijging doormaakte. Ook Dogecoin reageerde direct.

Dat deed de munt door te stijgen van $0,172 naar $0,188 op dit moment. Dat is een stijging van 9,3%. Ook de video op platform X won behoorlijk aan populariteit.

Dogecoin als officiële betaalmethode

Musk zei dat fans DOGE nog steeds kunnen gebruiken om Tesla merchandise te kopen. Ook toonde hij zijn steun voor de altcoin door "Dogecoin to the moon" te herhalen.

Musk begon DOGE te ondersteunen nadat werknemers van de Gigafactory van Tesla de CEO hadden aangespoord om Dogecoin te ondersteunen als een officiële betaalmethode.

Een soortgelijk verzoek werd aan hem gedaan door bezoekers bij SpaceX. De bezoekers eisten steun voor Dogecoin wat uiteindelijk werd geaccepteerd. Musk liet weten:

Doge is de crypto van het volk, dus ik zal het ondersteunen.

Dogecoin voor merchandise

Volgens Musk kreeg Bitcoin steun van veel rijke mensen. Hij wilde wilde juist een crypto ondersteunen die de voorkeur heeft van het algemene publiek.

Tesla begon vanaf 14 januari 2022 Dogecoin betalingen te accepteren voor de merchandise. Op dat moment verduidelijkte Tesla dat het alleen Dogecoin betalingen ondersteunde.

Ook zei het bedrijf dat eventuele "niet-Dogecoin digitale activa die naar Tesla worden verzonden, niet aan de koper zullen worden geretourneerd."

XPayments

X van Musk heeft onlangs een "XPayments" account gecreëerd voor zijn aankomende betalingsfunctie. Dit wakkerde speculatie aan in de crypto-gemeenschap.

De gemeenschap speculeerde of cryptocurrencies zullen worden geïmplementeerd. Er is anticipatie dat de X-app in-app betalingsdiensten zal introduceren tegen medio 2024.

Het is echter onbevestigd of de functie betalingen zal ondersteunen buiten traditionele fiat valuta's of dat Musk zal doorgaan met zijn visie van de fans om Dogecoin te mainstreamen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.