Crypto nieuws

Enthousiasme voor crypto op hoogste punt sinds Bitcoin recordhoogte van $69K

Femke Wassink

2023-10-25

Leestijd: 2 minuten

*

Sinds de piek van de crypto markt in november 2021 is de sfeer rondom Bitcoin niet meer zo positief geweest. Toen bereikte Bitcoin een prijs van maar liefst $69.000. Volgens de Fear & Greed index is de markt terug op dat niveau van enthousiasme.

Fear & Greed index

De crypto Fear & Greed Index scoort dagelijks het marktgevoel op een schaal van 1 tot 100. Op dit moment staat de score op 72. Daarmee valt het in de "greed" categorie. Ter vergelijking: op 18 oktober stond de index nog op een neutrale 50.

Dat betekent dat het enthousiasme over crypto binnen 7 dagen een flinke sprong vooruit heeft gemaakt.

ETF van BlackRock

Eén van de aanjagers achter dit opgewekte gevoel is de ETF van BlackRock. De spot Bitcoin exchange traded fund krijgt wellicht groen licht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit heeft veel invloed op de crypto wereld.

Op 24 oktober zagen we zelfs de grootste eendaagse rally van Bitcoin in meer dan een jaar. De cryptocurrency steeg gisteren met maar liefst 14%. Daarmee tikte het even de $35.000 aan.

6 indicatoren

De index baseert zijn score op 6 belangrijke marktindicatoren. Zoals volatiliteit, markt momentum en volume. Ook wat er op social media gebeurt, enquêtes, de dominantie van Bitcoin en trends spelen hier een belangrijke rol in.

De vorige keer dat de index op 72 stond was op 14 november 2021. Dat was slechts 4 dagen nadat Bitcoin zijn recordprijs van $69.044 bereikte. De index is lang niet altijd zo positief geweest. Dat gebeurde bijvoorbeeld op 16 juni 2022.

Terra ecosysteem

Toen noteerde de Fear & Greed index een dieptepunt van 7. Dat gebeurde na de ineenstorting van het Terra ecosysteem van Do Kwon. Die crash had ook zijn weerslag op anderen in de crypto wereld.

Na de enthousiaste reacties op de mogelijke goedkeuring van de spot ETF's voorspellen crypto investeringsbedrijven zelfs een mogelijke stijging van de Bitcoin prijs. Een stijging naar meer dan 74% in het eerste jaar na goedkeuring wordt niet uitgesloten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.