Crypto nieuws

  Enthousiasme voor crypto op hoogste punt sinds Bitcoin recordhoogte van $69K

  Femke Wassink

  2023-10-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Sinds de piek van de crypto markt in november 2021 is de sfeer rondom Bitcoin niet meer zo positief geweest. Toen bereikte Bitcoin een prijs van maar liefst $69.000. Volgens de Fear & Greed index is de markt terug op dat niveau van enthousiasme.

  Fear & Greed index

  De crypto Fear & Greed Index scoort dagelijks het marktgevoel op een schaal van 1 tot 100. Op dit moment staat de score op 72. Daarmee valt het in de "greed" categorie. Ter vergelijking: op 18 oktober stond de index nog op een neutrale 50.

  Dat betekent dat het enthousiasme over crypto binnen 7 dagen een flinke sprong vooruit heeft gemaakt.

  ETF van BlackRock

  Eén van de aanjagers achter dit opgewekte gevoel is de ETF van BlackRock. De spot Bitcoin exchange traded fund krijgt wellicht groen licht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit heeft veel invloed op de crypto wereld.

  Op 24 oktober zagen we zelfs de grootste eendaagse rally van Bitcoin in meer dan een jaar. De cryptocurrency steeg gisteren met maar liefst 14%. Daarmee tikte het even de $35.000 aan.

  6 indicatoren

  De index baseert zijn score op 6 belangrijke marktindicatoren. Zoals volatiliteit, markt momentum en volume. Ook wat er op social media gebeurt, enquêtes, de dominantie van Bitcoin en trends spelen hier een belangrijke rol in.

  De vorige keer dat de index op 72 stond was op 14 november 2021. Dat was slechts 4 dagen nadat Bitcoin zijn recordprijs van $69.044 bereikte. De index is lang niet altijd zo positief geweest. Dat gebeurde bijvoorbeeld op 16 juni 2022.

  Terra ecosysteem

  Toen noteerde de Fear & Greed index een dieptepunt van 7. Dat gebeurde na de ineenstorting van het Terra ecosysteem van Do Kwon. Die crash had ook zijn weerslag op anderen in de crypto wereld.

  Na de enthousiaste reacties op de mogelijke goedkeuring van de spot ETF's voorspellen crypto investeringsbedrijven zelfs een mogelijke stijging van de Bitcoin prijs. Een stijging naar meer dan 74% in het eerste jaar na goedkeuring wordt niet uitgesloten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.