Crypto nieuws

Epic Games volgt het verbod op Minecraft NFT niet

Cheval de Vie

2022-07-22

Leestijd: 2 minuten

*

Epic Games wil géén Minecraft NFT verbieden. Ontwikkelaars moeten vrij zijn in hoe ze games bouwen. Dat maakt het bedrijf bekend na de berichtgeving van Mojang Studios.

Epic Games: Géén NFT verbod

Tim Sweeney is de oprichter en CEO van Epic Games. Hij zegt dat zijn bedrijf absoluut niet meegaat in de beslissing van Mojang Studios eerder deze week. 

Afgelopen woensdag maakte Minecraft ontwikkelaar Mojang Studios het verbod op NFT integraties  bekend. Het bedrijf is van mening dat dit tegen de principes van het spel is. 

Mojang Studios

Het verbod is opgelegd door het speculatieve aspect van NFT. Samen met de schaarste en de risico's van uitsluiting en oplichting. Dit wordt zogenaamd geassocieerd met NFT.

Binnen de NFT gemeenschap wordt de beslissing gezien als zeer controversieel. Spelers die sceptisch zijn over crypto gaming ontvangen het bericht juist met open armen. 

Fortnite als Metaverse platform

Epic Games is de maker van het succesvolle spel Fortnite. Ook deze game wordt gezien als een Metaverse platform. Epic Games is niet per se pro crypto of NFT.

Toch zegt Sweeney dat het bedrijf niet van plan is een visie over dit onderwerp op te leggen aan zijn gebruikers. In een reactie laat de CEO van Epic Games weten:

"Ontwikkelaars moeten vrij zijn om te beslissen hoe ze hun games bouwen. Een gebruiker is vrij om te beslissen of ze een game spelen of niet. Ik vind dat shops en makers van besturingssystemen zich er niet mee moeten bemoeien. Zeker niet door hun mening op te dringen. Dat doen wij zeker niet ."

Wel redactioneel oordelen

In reactie op de post vragen Twitteraars of het beleid van Epic Games over het verbieden van discriminerende inhoud hiervan afwijkt. Sweeney zegt dat ze wel degelijk redactionele oordelen vellen.

De CEO zegt ook dat  NFT daar op dit moment niet onder valt. Tim Sweeney van Epic Games zegt:

"Een shop kan ervoor kiezen om dergelijke oordelen niet te maken en alles te hosten dat legaal is. Ze kunnen er ook voor kiezen om de grens te trekken bij mainstream acceptabele normen. Precies zoals wij doen. Ze kunnen ook alleen games accepteren die voldoen aan de overtuigingen van de eigenaar."

NFT Worlds Project

Het NFT verbod door Mojang Studios laat het NFT Worlds project achter met een groot probleem. Deze is namelijk gebouwd op één van de open source servers van Minecraft.

Het community-gedreven play-to-earn platform heeft een compleet crypto en NFT ecosysteem om zich heen gebouwd. Het bevat NFT die 51.000 Ethereum genereren.

Dat komt neer op een handelsvolume van 80,8 miljoen dollar. Sinds het nieuws is de prijs van haar NFT gedaald. Waar deze eerst 3,33 Ethereum was, is deze nu gezakt naar 1,01 Ethereum.

Dat terwijl haar native token WRLD met 55% is gekelderd binnen dat tijdsbestek. Na de aankondiging van Mojang verklaart het NFT Worlds team dat het nadenkt over oplossingen over hoe ze verder kunnen gaan. 

Contact met Minecraft

Het team zegt dat het in contact probeert te komen met Minecraft. Dit om te zien of er een mogelijke oplossing kan worden gevonden. 

Als dit niet het geval is, dan is een overstap naar een Minecraft GameFi platform een mogelijke optie. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.