Crypto nieuws

Wealth management bedrijven verhogen Bitcoin ETF beleggingen

Redactie

2024-04-21

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggingsfondsen voor vermogensbeheer zullen naar verwachting hun bezit in Bitcoin ETF verhogen. Dat is de voorspelling van de CEO van Bitwise, Hunter Horsley.

ETF wint aan populariteit

Horsley doet de voorspelling op een moment dat Bitcoin ETF aan populariteit wint. Vooral na de recente halvering van Bitcoin. De vraag naar ETF's nemen daardoor toe.

Dat ETF populairder worden blijkt uit de recente positieve instroom in de Amerikaanse markt. BlackRock IBIT nadert de GBTC van Grayscale. Ze hebben een verschil van slechts 2 miljard dollar. BlackRock kan Grayscale overtreffen als 's werelds grootste Bitcoin fonds.

De waarde van GBTC blijft al gedurende 68 dagen dalen. Er ging bijna 16 miljard dollar verloren. IBIT blijft groeien met een totaal van 17,3 miljard dollar aan bezittingen.

Enige verlichting in liquiditeitsproblemen

Opvallend is de uitstroom van kapitaal uit Grayscale spot Bitcoin ETF. In de laatste 5 dagen trokken beleggers 89,9 miljoen dollar terug. Dit leidde tot een uitstroom van 1,6 miljard.

Fidelity en BlackRock hebben snel grote marktaandelen gewonnen sinds de start van de handel. In 1 week zagen Fidelity en BlackRock een instroom van 37,3 en 18,7 miljoen dollar. Deze instromen hebben enige verlichting gebracht in de liquiditeitsproblemen van de markt.

"Stil maar significant"

De CEO van Bitwise omschrijft de adoptie van Bitcoin ETF door geregistreerde beleggingsadviseurs als "stil maar significant." Hij merkt op dat belangrijke financiële entiteiten discreet uitgebreide beoordelingen van de Bitcoin markt uitvoeren.

GBTC had op 10 april uitstromen van 17,5 miljoen dollar. Dat ten opzichte van de 154,9 miljoen dollar aan uitstromen op 9 april. De vorige laagste uitstroom was op 26 februari.

Toen stroomde 22,4 miljoen dollar uit GBTC. Het gemiddelde dagelijkse uitstroom cijfer sinds januari van dit jaar bedraagt 257,8 miljoen dollar.

GBTC werd in januari omgezet in een ETF. Dat gebeurde samen met de lancering van 9 andere spot Bitcoin ETF. Vlak nadat Grayscale een rechtszaak won tegen de SEC. De commissie had een eerder verzoek van Grayscale tot conversie van GBTC afgewezen.

Het recent failliete crypto bedrijf Genesis heeft onlangs ongeveer 36 miljoen GBTC aandelen verkocht. Daarmee werden ongeveer 32.041 Bitcoin te geworven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.